71,553 dolara, a nisu 'džordanke'

Patike koje je najveći košarkaš svih vremena Majkl Džordan nosio u svojoj ruki sezoni prodate su na aukciji za 71,553 dolara.

Izvor: B92
Podeli

'Njegovo Leteće visočanstvo' nosilo je spomenute patike u sezoni 1984/85, na meču protiv Los Anđeles Lejkersa, a u pitanju je model 'Air Ships'.

Iako su prodate za astonomsku cifru, ovo nisu najskuplje Džordanove patike prodate na aukciji, pošto je par 'džordanki' koje je nosio na čuvenoj 'Flu' utakmici u velikom finalu protiv Juta Džeza 1997. godine – dostigao cenu od 104,765 dolara.

Deo razloga za izuzetno visoku cenu leži i u činjenici da nisu 'džordanke' u pitanju, čija je proizvodnja započeta ranije tokom sezone, ali ih nije proizvedeno dovoljno kako bi Majkl imao po par za svaki duel, a na aukciju ih je postavio sakupljač lopti 'Jezerdžija' – Kalid Ali.

"Pitao sam Džordana da li mogu da dobijem patike koje je nosio tokom zagrevanja te noći u 'Great Western Forumu' – crveno, crno, bele 'džordanke'. Ipak, odlučio je da meč odigra u modelu 'Ari Ships', koji je na kraju meča skinuo, potpisao i poklonio mi ih", rekao je Ali, koji je patike čuvao u ormanu u porodičnom domu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 23 sledeca idi na stranu