Vesti -

Pežo juri VW, izgleda i u skandalu

Francuski proizvođač automobila PSA Pežo našao se pod istragom francuskog tužilaštva zbog varanja na testovima emisija gasova dizel vozila.

Izvor: SEEbiz
Podeli
(Foto: Getty images)
(Foto: Getty images)

Novinske agencije Rojters i AFP su objavile da su iz pravosudnih izvora dobile informacije kako se kompanija istražuje zbog kršenja zakona o zaštiti potrošača.

Emisije izduvnih gasova iz dizel motora su pod lupom nakon afere sa Folksvagenom. Međutim, iz PSA su poručili da njihova vozila sa dizel motorima nikad nisu bila opremljena softverom koji bi im omogućio varanje prilikom ispitivanja emisija štetnih gasova.

Portparol kompanije je kazao da "poštuju propise u svim zemljama u kojima posluju".

Grupacija je prijavljena francuskom tužilaštvu od strane lokalnog regulatora za zaštitu prava potrošača, nakon što su službe te institucije pre godinu dana zaplenile dokumentaciju iz kancelraije PSA u Francuskoj.

Automobilsku kompaniju optužuju da emisije gasova iz dizel motora potencijalno "čine njihov proizvod opasnim po ljudsko i životinjsko zdravlje".

Prošlog meseca, PSA je za 2,2 milijarde evra od američkog General Motorsa (GM) kupila automobilsku kompaniju Opel i njegov brend na britanskom tržištu, čime nastoji da konkuriše Folksvagenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.