Vesti -

Zna li Pežo šta ga čeka u Voksholu

Deficit u penzionom fondu automobilske kompanije Vokshol, britanske podružnice Dženeral motorsa, iznosi do jednu milijardu funti (1,25 milijardi dolara).

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Getty images)
(Foto: Getty images)

Pročitajte još:

- Novo spajanje: Opel će biti "made in France"?

- Nemci Pežou: Kako to mislite kupujete Opel?

- Osvajačke igre Pežoa: Vi nama Opel, a mi vama...

- Vest kao grom u Opel: Kakav Pežo, kakva kupovina

- Šokirala vas je želja Pežoa za Opelom? Vidite cenu

To je izjavio jedan neimenovani izvor za Rojters.

Britanska agencija prenosi takav podatak u trenutku prisutnog strahovanja zbog budućnosti fabrika Vokshola u Britaniji, nakon što je francuski Pežo najavio mogućnost preuzimanja tog brenda od američkog automobilskog giganta.

Pozivajući se na portparola britanske premijerke Tereze Mej, Rojters takođe navodi da će ona ove nedelje imati privatan razgovor sa generalnim direktorom Pežoa Karlosom Tavaresom, i da je odlučna u tome da zaštiti britansku automobilsku industriju.

"To će biti privatan razgovor. Dobili smo poziv za sastanak i pokušaćemo da ga realizujemo, ali ne želim da pričam o prirodi razgovora", rekao je portparol novinarima, dodajući da je jedino očigledna odlučnost vlade da automobilska industrija Britanije nastavi da cveta.

Kompanija PSA, matična kompanija francuskog "pežoa", "sitroena" i DS-a, potvrdila je pre par dana da je zainteresovana za preuzimanje Opela i Vokshola, podružnica američkog DŽeneral motorsa u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.