Vesti -

Nek Tramp priča, Ford će po svom

Američka kompanija Ford ostaje pri planovima izgradnje dve nove fabrike u Meksiku, uprkos najavi da odustaje od pogona u centralnoj državi San Luis Potosi.

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock.com)
(Foto: Thinkstock.com)

Američki proizvođač automobila saopštio je da će u planiranoj fabrici u centralnoj državi Gvanahuato proizvoditi motore i menjače, dok će u drugom pogonu u severnom gradu Čivava praviti auto delove koje će koristiti "Fordove" fabrike u SAD-u, Južnoj Americi i Aziji.

Izgradnja dva objekta će koštati oko 2,5 milijardi dolara, a zapošliće oko 3.800 radnika, izjavio je Gabrijel Lopez, predsednik i generalni direktor kompanije "Ford Meksiko".

"Ford" je prošlog meseca bez upozorenja otkazao planove za izgradnju 1,6 milijardi dolara vrednog pogona u San Luis Potosi.

Proizvođač automobila sa sedištem u Dirbornu, Mičigen, jedna je od nekoliko kompanija koje su se našle pod pritiskom američkog predsednika Donalda Trampa koji je ponudio izvesne podsticaje kako bi zadržao određene domaće proizvođače u SAD-u, zapretivši im kaznenim carinama ako odu.

"Ford", koji posluje u Meksiku oko 90 godina, trenutno zapošljava oko 9.000 radnika u toj zemlji, naveo je Lopez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.