Vesti -

Vučić saopštio dobre vesti: Za 14 dana...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će za 14 dana biti isplaćene sve penzije uvećane za 14,8 odsto.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ bs
FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

"Od 5. do 10. februara će se isplaćivati. I ja sam srećan kako zbog naših penzionera, tako i zbog ljudi u javnom sektoru koji posle toga primaju prve uvećane plate, ali to je takođe slučaj i u najvećem delu privatnog sektora", rekao je Vučić u Skoplju u obraćanju medijima nakon Svetosavske akademije.

Dodao je da je plan razvoja "Srbija 2027- Skok u budućnost" velika stvar za Srbiju, kao i da je važno da zemlja ide napred.

"Važno je da pokažemo koliko volimo Srbiju, da pokažemo kako smo u stanju da izgradimo, kako smo u stanju da povećavamo plate i penzije", istakao je Vučić.

"EXPO prilika za ceo region"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da međunarodna izložba EXPO koja će se održati u Beogradu 2027. godine predstavlja veliku priliku i za druge zemlje u regionu.

"To je velika prilika za sve u regionu, taj Ekspo je strašna prilika za ceo region i zato se nadam da ćemo u svemu tome uspeti", izjavio je Vučić u Skoplju nakon Svetosavske akademije odgovarajući na pitanje novinara da li postoji zainteresovanost kompanija iz Severne Makedonije i same države za učešće na EXPO 2027.

On je dodao da Severna Makedonija ulazi u izbornu kampanju, ali da se zainteresovanost podrazumeva, a najavio je da će u Srbiju doći i predsednik grčke vlade i da su i oni zainteresovani za EXPO.

"Kada imate velike investicione cikluse, kada imate veliki rast, onda ne možete vi to sve ni da postignete. Mi smo danas analizirali, mi bar za dva velika pravca ne znamo ni ko da nam gradi te puteve, ne možete više, sve ste srpske kompanije iskoristili. Sada gledate koga ćete od stranaca, oni opet traže podizvođača, u Srbiji nema više podizvođača", naveo je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.