Vesti -

Telenor i Telekom još bez dogovora

Beograd -- Sledeće nedelje biće predložena cena po kojoj će kompanija Telenor od Telekoma iznajmiti opremu za postavljanje druge fiksne telefonske mreže.

Izvor: Tanjug
Podeli

Direktor Republičke agencije za telekomunikacije (Ratel) Milan Janković kaže da su pregovori ova dva operatera još u toku, ali ukoliko oni ne postignu dogovor, Ratel će izneti svoj predlog. On je dodao da će se oba operatera potom izjasniti o ceni.

„Ukoliko operateri ne postignu dogovor, Ratel ima obavezu da donese odluku iz člana 5. Pravilnika o minimalnim uslovima za izdavanje licenci, kao i o pitanju interkonekcije“, kazao je on.

Od trenutka izdavanja licence sredinom februara, Ratel čini sve kako bi se Telekom i Telenor dogovorili jer bi to bio najbolji mehanizam za dalju saradnju, ocenio je Janković.

Norveška kompanija Telenor je 19. februara postala vlasnik druge licence za operatora fiksne telefonije po ceni od 1,05 miliona evra. Prema uslovima iz licence, rok za početak pružanja usluga fiksne telefonije i ADSL Intereneta je 12 meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.