Vesti -

Dobit Luke Beograd 207 miliona RSD

Beograd -- Luka "Beograd" je prošle godin ubeležila neto dobit od 206,8 miliona dinara nakon gubitka od 668,7 miliona u 2009. godini.

Izvor: Beta
Podeli

Prema podacima iz bilansa uspeha, koje je Luka danas objavila na sajtu Beogradske berze, Luka je u 2010.imala poslovni prihod od dve i po milijarde dinara dok su rashodi dostigli 2,02 milijarde.

U 2009. godini je poslovni prihod Luke "Beograd" bio 1,36 milijardi dinara a rashodi 1,34 milijarde.

Beko je nedavno ponudio Luku na prodaju za 74 miliona evra dok je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao da je Grad spreman da je
kupi po ceni po kojoj je privatizovana i da je ponuđena cena isuviše visoka.

Luka "Beograd" je u konsolidovanom finansijskom izveštaju navela da u 2010. nije bilo značajnih promena pravnog i finansijskog položaja društva napominjući da je po tužbi malih akcionara provostepenom presudom odbijen tužbeni zahtev kao neosnovan.

Takođe je Luka navela da se pred Višim sudom u Beogradu vodi parnični postupak koji je poveo Grad Beograd radi utvrđivanja prava korišćenja zemljišta.

Rešenjem tog suda iz maja ove godine Luci je određena privremena mera zabrane otuđenja, raspolaganja i opterećenja nad spornim zemljištem od oko 100 hektara do pravosnažnog okončanja spora.

Vlasnik Luke "Beograd" je firma Vorldfajn biznismena Milana Beka koja je 2005. godine kupila 93 odsto akcija Luke za oko 40 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.