Vesti -

Dinkić: Smirujem investitore

Kragujevac -- Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije i bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić kaže da je zbog investitora potrebno što brže završiti rekonstrukciju Vlade.

Izvor: Beta
Podeli

"Ima puno poziva koje mi sada upućuju investitori i pitaju šta se događa, ja ih sve smirujem i uveravam da će sve biti u redu", rekao je Dinkić.

On dodaje da "nije dobro da neizvesnost oko vlade traje predugo jer u bilo kojoj zemlji u kojoj imate nesigurnost, automatski se investicije odlažu ili se od njih odustaje".

Prema njegovim rečima, radi se i o novim investitorima koji su želeli da učestvuju u nekim procesima, pa su ih trenutno odložili.

"Uveravam ih da nema potrebe da brinu i da ćemo imati i dalje vladu koja će biti proevropska i da će sve biti u redu", rekao je Dinkić.

Dinkić je dodao i da će URS nastojati da pomogne i da Fijat do kraja završi svoju investiciju u Kragujevcu i da prvi automobil koji do kraja godine siđe sa traka kragujevačke fabrike bude sastavljen, pre svega, od komponenti proizvedenih u Srbiji.

U narednom periodu, dodao je on, pokazaće se i da Ministarstvo ekonomije nije samo jedan čovek nego tim koji je složno radio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.