Vesti -

Velika vest za Beograđane: Kraj uz mnogo novina

Beograd -- Rok za završetak radova na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja, Slavije i Ruzveltove je sledeći četvrtak.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Foto: Beobuild
Foto: Beobuild

Duž Bulevara oslobođenja i Slavije postavljena su i nova stajališta sa displejima na kojima će se prikazivati turistička ponuda grada. Za nove stanice, iskopane su rupe i napravljena postolja i ispred Hotela "Moskva", Beograđanke, Pionirskog parka, na Trgu republike.

Na pojedinim mestima, pet dana pred najavljeno otvaranje, majstori imaju mnogo posla, pišu Večernje novosti.

Duž Bulevara oslobođenja postavljeni su novi pločnici, ali radnici i dalje rade na izradi ivičnjaka. Na nekim mestima nalaze se duboke rupe, a negde iz trotara vire instalacije. Svuda naokolo, nalaze se iskorišćene i izlomljene ploče, cevi, gomile šljunka...

Razbacane su i zaštitne ograde, bankine. Pet dana pred krajnji rok za završetak radova, na delu bliže Slaviji, radnici su zasipali trotoar peskom, kako bi mogli da postave kocke. I stepenište u blizini optičarske radnje mašine su juče u potpunosti razrovale.

Majstori su čistili i tramvajske šine, a ekipe "Beograd puta" postavljale saobraćajne znake na samoj Slaviji.

Ispred hotela, nameštene su klupe, a vodom je napunjena fontana koja bi takođe trebalo da "propeva" 16. novembra. Mesto gde je nekada bio parking trenutno izgleda kao skladište za otpad. Plato na Slaviji još je u izgradnji. Naziru mu se obrisi, ali ne i kraj radova. Zato mnogi Beograđani veruju da će ulice biti puštene za saobraćaj u četvrtak, ali da će čitava Slavija zasijati nekoliko dana kasnije.

Na delovima saobraćajnice koji su skoro gotovi, sugrađani uočavaju mnogobrojne novine. Na svim stubovima javne rasvete nalaze se saksije sa ljubičicama i žbunićima. Postavljeni su i novi semafori za bicikliste, saobraćajni znaci, brojači frekventnosti saobraćaja, ali i table sa informacijama koliko je dostupnih parking-mesta u Masarikovoj i na parkiralištu Slavija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.