Vesti -

Šta bi Trampova poseta značila za Srbiju?

Poseta predsednika SAD Donalda Trampa Srbiji imala bi veliki značaj za našu zemlju, pre svega kada je u pitanju reputacija same Srbije, smatra Vladimir Krulj

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Getty images)
(Foto: Getty images)

"Ta poseta bi predstavljala veliko priznanje politici koju je Srbija vodila prethodne četiri godine i rezultatima koji su postignuti na tom putu", rekao je Krulj, koji je saradnik londonskog Instituta za ekonomske odnose.

On se posebno osvrnuo na međunarodni Biznis forum u Njujorku u okviru Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, na kome se se okupili vodeći svetski biznismeni, a na kom je učestvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Na tom velikom skupu, kome su prisustvovali, između ostalih i Majkl Blumberg, zatim vlasnik velike kompanije Mahindra i čitav niz drugih veoma značajnih poslovnih ljudi i biznismena, govorilo se i o tome koliko je Srbija ojačala svoje institucije i koliko je privukla investicija. U poslovnoj javnosti, pogotovo američkoj, veoma je važno da se ono što se o vama priča čuje više puta", naveo je Krulj.

Takođe je predočio da ne treba zaboraviti činjenicu, što je u Njujorku i istaknuto, da trenutno u Srbiji u američkim kompanijama radi 17.000 radnika, što je posledica direktnih američkih investicija.

"Američke kompanije su u Srbiju uložile do sada oko četiri milijarde, i treba naglasiti da je SAD drugi najznačajniji investitor u Srbiji, posle kompanija iz EU. Preneti tu poruku na ovako bitnom Forumu, razgovarati sa bitnim investitorima, ima izuzetan značaj za Srbiju“, objasnio je Krulj. On je zaključio da su američki investitori pokazali posebno interesovanje za ulaganje u IT sektor, finansijske usluge, građevinarstvo, poljoprivredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.