Vesti -

Rivalitet: Prodavnica krade mušterije kafani

U borbi za mušterije u sopotskom naselju Babe, kafana je izgubila bitku s prodavnicom u komšiluku.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
(Foto: Thinkstock.com)
(Foto: Thinkstock.com)

Vlasnik kafane Jovan Balaton tvrdi da je zatvorio lokal jer mu je komšinica preotela goste tako što im je dozvolila da piju ispred prodavnice, iako to nije po zakonu.

"Rivalitet" je počeo pre tri meseca, tvrdi Balaton. U istoj zgradi gde je otvorio kafanu "Slađin san", sugrađanka je zakupila prostor za prodavnicu.

"Sačekivala je na ćošku između naša dva lokala moje goste", ogorčen je Balaton. - Nudila im je da dođu kod nje, da im besplatno skuva kafu i posluži rakiju. Tako ih je namamila. Njima se to dopalo i posle toga kod mene nisu ni dolazili, a davao sam im piće na veresiju.

Dok su se žitelji družili u komšiluku i punili tuđu kasu, među praznim stolovima Jovan je grčio prste i sabirao troškove. Dugovi za dobavljače su mu narasli. Zato je morao da stavi ključ u bravu na lokal koji je radio od prošlog avgusta.

Razočarani Jovan objašnjava da sada u prolazu može samo da posmatra kako se bivši gosti kucaju flašama i nazdravljaju.

"Kada je lepo vreme, vlasnica ispred prodavnice iznese stolice za mušterije", kaže Balaton. - Ako pada kiša ili je hladno, pusti ih u magacin, gde ih poslužuje i dozvoljava im da puše. Ona tako krši propise, a ja koji sam hteo pošteno da radim sam nagrabusio, prenose Večernje novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.