Vesti -

Arapi stigli u Vojvodinu, šta ih zanima?

Razvojna agencija Vojvodine je indijskim i arapskim privrednicima predstavila mogućnosti za investiranje u pokrajini i moguće modele saradnje s domaćim firmama.

Izvor: Beta
Podeli
(Foto: Thinkstock.com)
(Foto: Thinkstock.com)

Sastanak o tome su organizovali Pokrajinska vlada i kompanija "Alubond Europe" koja u Banatskom Karlovcu proizvodi metalne kompozitne panele.

Ta kompanija je osnovana 2009. godine i deo je "Mulk Holdingsa", globalnog konglomerata u oblastima građevinskog materijala, industrije plastike, solarne tehnologije, ugostiteljstva, zdravstva, hrane i pića. Njegova marka "Alubond" je najveća u svetu za metalne obloge, sa proizvodnim bazama u sedam zemalja i tržištem u više od 125.

Razvojna agencija Vojvodine je saopštila da je privrednike iz Indije i Bliskog Istoka obavestila o uslovima poslovanja u Srbiji: o porezima, podsticajima investitorima, operativnim troškovima, tržištu rada, prednostima Vojvodine, gde posluje 320 stranih kompanija.

Pored vlasnika "Mulk Holdingsa", Navaba Šadji Ul Mulka (Nawab Shaji Ul Mulk), tu delegaciju činili su i Paras Šahdadpuri (Paras Shahdatipuri), predsednik "Nikai Group", Sajed Kizar Idroz (Sayed Khizar Edroos), predsednik "Excell Group" - vodeće mutlidisciplinarne inženjering organizacije sa osam linija poslovanja u čeličnoj industriji, a čiji je deo od pre dve godine i "Excel Industrija Srb.", potom Husein Adam Ali (Hussein), predsedavajući "Swiss Arabian Perfumes Group", i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.