Vesti -

"Nismo odustali od BG-Temišvar, Rumuni kasnili"

Beograd -- Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture demantovalo je da je na Srbiji krivica zbog odustajanja od auto-puta Beograd-Temišvar.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Ministarstvo u saopštenju objavljenom na svom sajtu navodi da je srpska strana podržala projekat auto-put koji bi povezao našu zemlju i Rumuniju i smatrala ga za strateški, o čemu svedoči i Memorandum o razumevanju potpisan između rumunskog i srpskog ministarstva transporta iz marta 2016. godine.

Međutim, Ministarstvo transporta Rumunije nije blagovremeno odobrilo početak projekta, zbog čega je pretila opasnost da Srbija kao partner u projektu u okviru programa IPA prekogranične saradnje sa Rumunijom, snosi finansijsku štetu.

Zbog toga je odlučeno da u ovom IPA prekograničnom pozivu bude podržan naredni projekat iz oblasti zdravstva koji su odobrili i srpski i rumunski partner.

Srbija i dalje apsolutno podržava realizaciju projekta izgradnje auto-puta Pančevo–Vršac–Vatin-Temišvar jer se radi o auto-putu, kako od regionalnog, tako i od nacionalnog značaja, piše u saopštenju.

Rumunski premijer Sorin Grindeanu izjavio je u ponedeljak da je Srbija odustala od izgradnje auto-puta Beograd-Temišvar, jer je procenila da joj to nije strateški projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.