Vesti -

"S Putinom nekad samo o dugovima, sad sve plaćamo"

Moskva -- Očekujemo dolazak novih ruskih kompanija u Srbiju, kaže premijer Aleksandar Vučić novinarima u Moskvi posle razgovora s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Zoran Mirković
Foto: Tanjug/Zoran Mirković

“Moji prvi sastanci sa Putinom, prvi, drugi i treći, uvek su se ticali pitanja koliko Srbija duguje, za Petrohemiju, za Gasprom...Srbija više ne duguje, sve plaća, a mi sada razgovaramo o politici i konkretnoj saradnji u budućnosti", rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa šefom ruske države u Kremlju.

Kako je preneo, sa Putinom je razgovarao i o brojnim drugim važnim pitanjima, na veoma konkretan način, od toga kakva saradnja je potrebna u oblasti kompanija, kako zajednički da deluju dve zemlje u privredi, kako ostvariti dalje uvećanje trgovinske razmene...

Vučić je podsetio da je Putin, u svom uvodnom izlaganju, pohvalio srpsku vladu rekavši da je ona najzaslužnija za povećanje trgovinske saradnje između dve zemlje.

“Očekujemo dolazak novih ruskih kompanija u Srbiju. Govorili smo i o poslovanju RŽD-a i NIS-a. NIS je naš najveći punilac budžeta, a RŽD uvek na vreme ispunjava svoje obaveze. Govorili smo o novim preduzećima, koja treba da stignu u Srbiju, kao i o tome šta zajednički treba da radimo, da dalje unapređujemo saradnju”, rekao je Vučić.

Bio je iznenađen, kaže, time koliko je Putin lično upoznat sa brojnim projektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.