Vesti -

NBG: Umesto autobuske stanice - divlja pijaca

Beograd -- Na mestu buduće autobuske stanice, preko puta Otvorenog tržnog centra na Novom Beogradu je pravo ruglo.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Foto: Thinkstock, ilustracija
Foto: Thinkstock, ilustracija

Nelegalni prodavci poslednjih meseci zaposeli su "ničiju zemlju". Prodaju polovnu obuću, odeću, kućne aparate, pišu Večernje novosti.

Lokacija na koju će biti premeštena nova autobuska stanica u Novom Beogradu pretvorena je u "divlju pijacu". Prostor preko puta takozvanog buvljaka, kojim je do oktobra 2016. upravljalo Javno komunalno preduzeće "Parking servis", sada zauzimaju nelegalni prodavci polovne robe.

Skidanje rampi za naplatu sa parkinga privuklo je stotine prodavaca koji su pohrlili da zauzmu asfaltirani prostor za izlaganje svoje robe. U nedostatku mesta, prodajni prostor se proširio i na okolno prašnjavo zemljište, bez obzira na to što ne postoje ni osnovni higijenski uslovi.

Osim nelegalne prodaje polovnih artikala poput dotrajale odeće i obuće, kućnih aparata, otpaci hrane, kartoni, kese i raznorazni "škart" artikli razbacani su svuda, a potom ih vetar raznosi po okolnom naselju.

Kako navode iz Javnog komunalnog preduzeća "Parking servis", oni su sa ovog prostora udaljeni uz obrazloženje da se "zemljište privodi nameni za izgradnju Beogradske autobuske stanice", što je odloženo, ali izgleda da su u međuvremenu prostor zauzeli oni kojima je neophodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.