Vesti -

Umesto puste fabrike, BG dobija kapitol park FOTO

U Rakovici je počela izgradnja kapitol parka u kome će od oktobra ove godine raditi 450 ljudi, a reč je o investiciji ukupne vrednosti od preko 30 miliona evra.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da će u narednih osam meseci na izgradnji tog projekta biti angažovano više od hiljadu radnika iz domaćih firmi.

"Pre nekoliko meseci ovaj deo Rakovice je bio slika i prilika onoga što su oni pre nas ostavili, zatvorene fabrike, zapuštene hale i ljude koji su ostali bez posla”, rekao je Mali na svečanosti povodom početka radova.

Navodeći da u Beogradu ima 502 gradilišta, Mali je istakao da se neće odustati od strategije koja sadrži investicije, nova radna mesta, bolji životni standard i kvalitet života u svim delovima grada.

Početku radova prisustvovao je i potpredsednik vlade Nebojša Stefanović, koji je podsetio da je Rakovica platila visoku cenu neodgovorne politike, koju je vodila prethodna vlast.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

“Ovde sada postoji domaćinska vlast, premijer Aleksandar Vučić je okupio vladu sposobnih ljudi koja želi da zapošljava i koja želi bolju budućnost, da se u svakom delu zemlje otvaraju radna mesta, da se grade fabrike, da se ulaže”, rekao je Stefanović.

On je istakao da se predsednik vlade trudi da u Srbiju dovede što više investitora koji će otvarati radna mesta i obezbediti bolji život za građane. Investitor, direktor Posejdon grupe Džejms Gan, konstatovao je da je ova vlada u Srbiji zaslužna za stvaranje boljih uslova za investiranje.

Kako je rekao, ulaganje Posejdon grupe pokazuje poverenje u ekonomski oporavak Srbije i poboljšanje pravnog okvira. “Time je olakšano investiranje u vašu zemlju, otvaranje novih radnih mesta povećanje proizvodnje dobara i usluga, dok istovremeno pospešujete izvoz srpskih proizvoda u inostranstvo”, rekao je Gan.

Britanski investitor Posejdon grupa počela je da radi na izgradnji ritejl parkova u Srbiji 2013. godine, a nakon otvaranja prvog kapitol parka u Šapcu 2014. godine očekuje se otvaranje još dva ove godine i to u Rakovici i Somboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.