Vesti -

"U koji ponedeljak ćemo mi dobiti platu?"

Iako su od Nove godine radnici propalih društvenih preduzeća u Nišu očekivali da konačno počne isplata zaostalih zarada, to se nije desilo.

Izvor: B92
Podeli
(Foto: Thinkstock.com)
(Foto: Thinkstock.com)

Za sada, nadležni kažu da novca nema. Radnici su i danas protestovali ispred Gradske kuće.

Još jedan petak ispred Gradske kuće, i posle više od deset godina, kažu, opet su na početku. Umesto informacije kada će konačno početi isplata zaostalih zarada, iz Beograda se vraćaju sa odgovorom koji su čuli toliko puta do sada.

“Ista priča - para nema, ne možemo da urušimo finansijski sistem, ne može, kažu, Zakon o stečaju da se uništi. Nema do izbora više nikakve isplate”, kaže Žarko Đorđević, predstavnik radnika.

U oktobru su dobili obećanje da će isplata dugovanja početi do Nove godine. U međuvremenu, stigla im je samo pomoć u iznosu minimalne plate, koju je dobilo nešto više od pet hiljada radnika, njih oko 2 200 još je čeka.

“Ima nekih informacija da će početi od ponedeljka. Koji je to ponedeljak koji obećavaju? Od Božića, šesti, sedmi?”, pita se Svetolik Mitić, predstavnik radnika

Samo u Nišu oko 7.500 radnika propalih društvenih preduzeća čeka isplatu zaostalih dugovanja, koja procenjuje se, premašuju dve i po milijarde dinara.

I dok nadležna ministarstva još traže zakonsko rešenje ovog višegodišnjeg problema, ogorčeni niški radnici zahtevaće sastanak sa premijerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.