Vesti -

Dobro je što stiže luksuzni brend

Beograd -- Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kaže da je jako dobra vest najava austrijskog koncerna Svarovski da proizvodnju koncentriše na Austriju i Srbiju.

Izvor: Beta
Podeli

On je novinarima u PKS, na prezentaciji Biznis portala za mala i srednja preduzeća, kazao da će ta odluka "Svarovskog" privući i druge investitore.

I direktor Projekta USAID za bolje uslove poslovanja, Džo Lauter kazao je da je veoma žnačajno što globalno prepoznatljiv brend luksuznih proizvoda, kao što je "Svarovski", seli proizvodnju u Srbiji.

On je novinarima u PKS-u kazao da to znači da Srbija postaje konkurentnija i značajna destinacija i u njoj je mnogo lakše poslovati.

"Menja se percepcija Srbije i ona postaje atraktivnija destinacija za strane investitore. Prethodnih godina se u Srbiji značajno promenilo i poslovno okruženje", naglasio je Lauter.

Kompanija "Svarovski", kako su preneli mediji, saopštila da će u Jingšangu, u Kini, zatvoriti 200 radnih mesta, a u Češkoj 75, dok će proizvodnju koncentrisati i unaprediti u Vatensu (Austriji) i Srbiji.

"Svarovski" u Subotici gradi fabriku koja, kako je najavljeno, treba da počne da radi sredinom ove godine i zaposli 600 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.