Vesti -

"Inicijativa srpskog predsednika nije realna"

Podgorica -- Crnogorski premijer Dušan Marković izjavio je da inicijativa srpskog predsednika o formiranju carinske unije Zapadnog Balkana nije realna.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Statistika otvorenih poglavlja u pregovorima s EU, po mišljenju Markovića, najbolja su potvrda postignutog na planu evropskih integracija Crne Gore.

"Iako su početkom ove godine registrovana različita tumačenja i inicijative povodom dalje integracije Zapadnog Balkana, poput stvaranja takozvanih carinskih unija i zajedničkog tržišta regiona, na sastancima predstavnika naše vlade i Evropske komisije na visokom nivou, usaglašeno je da u regionu ne možemo govoriti o jedinstvenoj carinskoj, odnosno trgovinskoj politici regiona prema trećim zemljama", rekao je Marković, navodeći "da incijativa o formiranju carinske unije Zapadnog Balkana nije realna".

Marković je tako odgovorio na pitanje predstavnika manjinskih partija, Gencija Nimanbegua, o inicijativu predsednika Srbije Vučića o stvaranju jedinstvenog ekonomskog tržišta u regionu Zapadnog Balkana.

Crnogorski premijer je podsetio da je Crna Gora pregovore sa EU počela pre pet godina, preneo je portal RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.