Vesti -

Zašto je digitalna pismenost neophodna svakom poslovanju?

Živimo u vremenu kada je tehnološka pismenost neophodna za dostizanje ličnih ambicija. Kada govorimo o tehnološkoj pismenosti odlično poznavanje Windows operativnog sistema više nije dovoljno. U skladu sa poslom koji želite da radite savladajte praktične veštine koje će vam omogućiti da postanete dobro plaćeni profesionalci u svojoj struci.

Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Digitalna pismenost je postala obavezna u gotovo svakoj delatnosti poslovanja, a često je i faktor koji određuje ne samo snagu vaše radne biografije već i visinu plate. Tehnološki napredak najbolje je pokazao da se nekada kompleksni poslovi danas obavljaju na mnogo jednostavniji i efikasniji način uz bolje rezultate. Stoga je digitalna pismenost obavezan preduslov za ostvarivanje ličnih ciljeva na poslovnom planu. Škola računara “Vinča“ je baš iz tih razloga objedinila kurseve i radionice koji u skladu sa delatnošću u kojoj želite da se razvijate, ali i poslovnim potrebama nude savršenu mogućnost za bolje plaćen posao.

Nemate iskustvo u programiranju? Nikakav problem

Obuka u centru Beograda

Škola računara “Vinča“, Instituta za nuklearne nauke “Vinča“ Univerziteta u Beogradu nalazi se u na Kosančićevom vencu 29, u centru Beograda.
Dva najpopularnija programa IT usavršavanja - Obuka za programiranje aplikacija i Obuka za programiranje Web aplikacija sertifikovana su od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Škola Vinča je autorizovani Autodesk trening centar i izdaje originalne Autodeskove sertifikate.

Program Škole programiranja Vinča je namenjen svima koji žele da započnu svoju karijeru kao PROGRAMERI i da svoju budućnost planiraju na osnovu realnih potreba tržišta rada. Plan i program nastave je metodološki urađen tako da omogućava uspeh polaznicima bez prethodnog znanja i iskustva u programiranju ali sa željom i ambicijom da svoju karijeru usmere ka IT struci. Za više informacija o školi programiranja kliknite ovde.

Postanite samostalni web programer

Polaznici kursa koji dobiju sertifikat biće osposobljeni da od početka do kraja sami realizuju različite forme web prezentacija i aplikacije, kao da rade i na njihovom održavanju i unapređivanju. Kurs se sastoji od četiri modula HTML5/CSS, JavaScript, PHP i MySQL – izdrada aplikacija za web i WordPress. Vladajući veštinama web programera bićete slobodni da svoju kreativnost iskažete na razne načine. Kreiranje sajtova i web aplikacija ne samo da obezbeđuje odličnu zaradu već su i svakoj kompaniji potrebni školovani stručnjaci. Štaviše, dobar programer ima tu privilegiju da bude i frilenser sa odličnom zaradom.

Posao u automobilskoj ili avio-industriji?

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ukoliko već posedujete osnove inženjerskih principa i vladate Windows operativnim sistemom sada je pravo vreme da nadogradite svoju digitalnu pismenost. Naime, Catia V5 je vodeći svetski CAD/CAM/CAE programski paket. Ovaj program je najzastupljeniji u automobilskoj i vazduhoplovnoj industriji, a koriste je najveće i najpoznatije svetske kompanije i njihovi kooperanti. Osim u velikim kompanijama, CATIA se koristi i u brojnim malim i srednjim preduzećima koja imaju potrebu za vrhunskim projektantskim alatom. Osnovna obuka ima za cilja da Vas uvede u svet parametarskog 3D modelovanja. Polaznici koji završe kurs i polože ispit dobiće uverenje na srpskom i engleskom jeziku Škole računara “Vinča“. Za više informacija kliknite ovde.

Želite da se bavite 3D animacijom?

Više od 41.000 polaznika, kvalitet na prvom mestu

Do danas, tokom 31 godine postojanja, programe Škole računara “Vinča” slušalo je više od 41.000 polaznika!

Kvalitetna obuka za sve polaznike kurseva je zagarantovana, a stručni predavači omogućavaju izvođenje nastave na najvišem nivou.

3D Studio Max je najpopularniji softver za modelovanje, rendering i animaciju. U toku kursa polaznici ce biti obučeni da koriste sve alate koji su potrebni za produkciju modela i animacija. Kurs počinje upoznavanjem sa interfejsom i okruženjem a završava se predavanjima o optimizaciji ubrzanju rada i unapređenju u ubrzavanju procesa modelovanja. Nakon položenog kursa polaznici ce biti sposobni da kreiraju 3d model, iz 2d crteža, skica, opisa. Na kraju kursa i nakon položenog ispita Škola za računare “Vinča“ osim svog izdaje i original Autodesk uverenje. Za više informacija kliknite ovde.

Kurs od neprocenjivog značaja za sve one u tehničkim strukama

AutoCAD je već dugi niz godina vodeći svetski program za izradu tehničke dokumentacije. Nezaobilazan je alat za crtanje i projektovanje u arhitekonskoj, građevinskoj, mašinskoj i elektro industriji, a koristi se i u svim ostalim tehničkim strukama. Kurs AutoCAD 2D obuhvata korišćenje programa AutoCAD na izradi projektne dokumentacije u 2D obliku, uz poštovanje pravila programa i tehničkih propisa. Sadržaj kursa je osmišljen tako da Vas na najjednostavniji način upozna sa osnovnim i nekim od naprednih tehnika korišćenja programa AutoCAD i savladavanjem istih. Po završetku kursa polaznici su obučeni za samostalan rad u programu i obučeni da program primenjuju na način koji je u skladu sa standardnim procedurama i pravilima, čime se izbegavaju mogući problemi koji se nažalost ćesto sreću u praksi. Na kraju kursa i nakon položenog ispita dobija se uverenje Škole računara „Vinča“ i Original Autodesk Sertifikat. Za više informacija kliknite ovde.

Web dizajner: među najtraženijim zanimanjima u svetu

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Zanimanje Web dizajner se nalazi na trećem mestu liste najtraženijih zanimanja u proteklih deset godina. Web dizajn obuhvata veliki broj različitih znanja i veština koje se koriste u procesu izrade web sajtova. Od web dizajnera se očekuje da zadovolje potrebne uslove izgleda i funkcionalnosti web sajta, njihova uloga podrazumeva i pisanje koda pa je potrebno da budu u toku sa različitim standardima web razvoja. Zadatak web dizajnera je osmišljavanje strukture, načina predstavljanja, kreiranje vizualnog identiteta i primena različitih tehnologija za što bolju komunikaciju sa posetiocima. Nakon Kursa WEB DIZAJN Škole računara “Vinča“, polaznici će naučiti da koriste različite tehnologije, alate i procese neophodne za kreiranje web sajta uzimajući u obzir zahteve klijenata. Svi koji završe kurs i polože ispit dobiće sertifikat o završenom programu za osposobljavanje za Web dizajnera, dodatak sertifikatu o sadržaju obrađenih oblasti i preporuku Škole računara “Vinča“ o kvalitetu znanja polaznika.

Postanite sam svoj gazda i kreirajte digitalni proizvod

Cilj radionice koju organizuje Škola računara “Vinča“ je izrada i kreiranje modela novog Digitalnog proizvoda, razvoj inovativnosti i kreativnosti pojedinaca i timova primenom Lego® SeriousPlay® metodologije. Svim otvorenim ljudima različitih zanimanja, ljudima koji se bave izradom, održavanjem i promocijom digitalnih proizvoda, PR-om, interakcijom sa korisnicima, dizajnerima, softwer developerima, programerima i svim ostalim radoznalim ljudima koji žele da iskuse promene, da sa njma eksperimentišu i inspirišu nova inovativna rešenja. Radionica traje jedan dan, a njen sadržaj možete pogledati ovde. Škola za računare “Vinča“ po završetku kursa izdaje uverenje na srpskom i engleskom jeziku o položenom isptu.

Nalazimo se u centru Beograda, u ulici Kosančićev venac 29: