Nova istorija svetskih berzi je napisana!

Besplatni priručnik za trgovanje na berzi

Od početka godine do danas, Dow Jones indeks je porastao 4%, a pre mesec i po dana dostigao je svoj istorijski maksimum, prebacivši 21.000 poena.

Izvor:

.

Snažan rast berzanskih indeksa, naročito američkih, kakav dugo vremena nije zabeležen, obeležio je kraj 2016. i početak 2017. godine.

Da li ste znali da pored indeksa, na umreženoj svetskoj berzi može da se trguje i valutama, zlatom, naftom i akcijama najvećih svetskih kompanija (takozvani CFD-i)? Interesuje vas kako?

KapitalRS, samo danas svim čitaocima B92 poklanja priručnik ‘Trgovanje na svetskoj berzi za početnike’ koji možete besplatno preuzeti ovde.

Ukratko o Dow Jones indeksu

.

Dow Jones Industrial Average je najstariji berzanski indeks na svetu. Nastao još 1896. godine, on objedinjuje 30 velikih američkih kompanija čijim se akcijama trguje na Njujorškoj berzi – crème de la crème američke ekonomije. Ovaj indeks je dugo vremena predstavljao reper za kretanje celokupnog američkog tržišta akcija, ali ga od polovine prošlog veka, na tom mestu, polako odmenjuje sveobuhvatni(ji) berzanski indeks, S&P500.

Priručnik ‘Trgovanje na svetskoj berzi za početnike’ možete i Vi danas besplatno preuzeti ovde.

Najveći rast u istoriji

.

Od početka godine do danas, Dow Jones indeks je porastao 4,5%, a pre mesec dana dostigao je svoj istorijski maksimum, prebacivši 21.000 poena, da bi se do danas vratio na oko 20.650 poena. Na kretanje cena akcija, a time i indeksa, osim događaja koji se tiču samih kompanija koje ulaze u njegov sastav, utiču i (geo)politička previranja, ratovi, krize itd. koje predstavljaju tzv. sistematski rizik.

Priručnik ‘Trgovanje na svetskoj berzi za početnike’ možete i Vi danas besplatno preuzeti ovde.

Svi materijali su pripremljeni i odobreni od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

PR

Rekordna uskršnja donacija Banci hrane

Prikupljeno 15 tona namirnica za najsiromašnije

Prvi put otkako postoji u Srbiji, Banka hrane je u samo jednom danu primila rekordnu donaciju od 15 tona osnovnih životnih namirnica. Veliku uskršnju humanitarnu akciju „Pomažemo zajedno“ organizovala je Delez Srbija (Maxi, Tempo i Shop&Go) zajedno sa kompanijama: Štark Atlantic Grupe, Coca-Cola HBC Srbija, Delta holding (Yuhor, Danubius, Fun&Fit, voćnjak Podunavlje Čelarevo), Victoria Group, MK Group (sa kompanijama članicama Sunoko i Carnex), Imlek, Somboled, Unisol Grupe (Polimark), Moć prirode, Podravka i Nestle koje su zajedno prikupile preko 7 tona hrane. U akciji su učestvovali i potrošači koji su takodje donirali nešto više od 7 tona hrane u 108 radnji Maxi, Tempo i Shop&Go.

biz: pr četvrtak 13.04. 13:00 Komentara: 0

Turska pred velikim izazovom - demokratija i/ili diktatura?

U decembru prošle godine vladajuća stranka u Turskoj predstavila je skup ustavnih amandmana čiji je cilj da u osnovi promene način na koji se upravlja Turskom. Kontroverzni nacrt najvišeg pravnog akta nastoji da zameni sadašnji parlamentarni sistem sa predsedničkim i utre put aktuelnom predsedniku Redžepu Erdoganu koji je na vlasti poslednjih 13 godina da postane jedini organ izvršne vlasti u zemlji. Za prihvatanje ovih amandmana će se glasati na referendumu koji je zakazan za 16. april ove godine.

biz: pr sreda 12.04. 09:30 Komentara: 0

Britanija krenula putem NEZAVISNOSTI! Šta će biti sa funtom?

23. juna 2016. godine Velika Britanija je glasala na referendumu da li želi da izađe ili ostane u Evropskoj uniji. Za izlazak je glasalo 51,9% građana ili preko 17 miliona, što je uticalo da od tada do nedavno funta padne na najniži nivo u poslednjih 30 godina u odnosu na dolar, ali znatno oslabi i u odnosu na evro.

biz: pr sreda 5.04. 10:22 Komentara: 0

COTRUGLI polaznik govori o Executive/MBA stipendijama

Kosta Andrić je izvršni direktor ICT Hub-a. Iako je po zanimanju diplomirani pravnik, karijeru je posvetio vođenju projekata i organizacija sa ciljem da pozitivno utiče na zajednicu. Jedan je od predvodnika beogradske Kancelarije za mlade koja je pokrenula veliki broj novih servisa, a pored toga je radio i kao konsultant za međunarodne organizacije koje se bave volontiranjem i korporativnom društvenom odgovornošću.

biz: pr utorak 4.04. 14:00 Komentara: 0

Don Don 100% crni hleb - kako ga prepoznati?

Potrošači u Srbiji nisu do sada imali baš priliku da na policama pekara i supermarketa kupuju 100 odsto crni hleb od brašna T1100. Ono što smo pod tim imenom viđali i kupovali uglavnom su specijalne vrste hleba ili jednostavno hleb “obogaćen” bojom, u kojima su mešane vrste brašna, ali i dodavane razne druge pomoćne materije. Otuda i ne čudi što potrošači i ne znaju da prepoznaju potpuno crni hleb, koji, gle čuda, to baš i nije. Kako to?

biz: pr petak 31.03. 16:00 Komentara: 0
strana 1 od 19 idi na stranu