- Komentari -

I osmi penzijski fond u Srbiji

Beograd -- U Srbiji je danas počeo da radi osmi dobrovoljni penzijski fond - Hipo, čija je visina osnovnog kapitala 1,4 miliona dinara.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
  1. Ovo je esencijalni optimizam, brez pokrića.
    (Penzioner, 22. oktobar 2008 15:22)
  2. Za ovako nesto potrebne su drzavne garancije ili nista,ko sme da im da novac,podvlacim potrebna je garancija,osnivacki kapaital1,3 mil.inara pa to je smesno.
    (Dr.M.Cirovic, 30. oktobar 2008 16:35)
  3. Iskoristio bih ovu priliku da odgovorim na prethodni komentar.
    Osnivacki kapital drustva za upravljanje penzionim fondom iznosi milion evra. S tim sto to uopste nije bitno buducim penzionim obveznicima u smislu garancije. Najbitnija garancija je odvojena imovina drustva za upravljanje penzionim fondom i imovine samog penzionog fonda. Stecaj ili likvidacija drustva za upravljanje ne vode stecaju odnosno likvidaciji fonda.
    U tom slucaju Narodana banka Srbije upucuje poziv ostalim drustvima da daju ponude za preuzimanje fonda i onda bira najbolju ponudu. U slucaju da nema zainteresovanih za preuzimanje fonda sredstva fonda se isplacuju obveznicima.
    P.S. Izvinjavam se za sturost teksta o kome bih mogao dosta pisati, sto o merama zastite penzionih obveznika Narodne banke Srbije tako i o pravilima poslovanja drustva za upravljanje penzionim fondom.
    (I. Popovic, 1. februar 2009 14:31)