- Komentari -
  1. Najčešća srpska prezimena Jovanović i Popović nisu izvorno srpska, nego su došla sa pravoslavljem iz Vizantije-Grčke. Od grčkog Jovanus (Jovan) šta je naš slovenski Ivan i latinski Papas (Papa - pop) šta znači otac, a ova ostala prezimena su sva hrvatska.

    (Zime, 11. mart 2024 23:07)








    Pop i izvedeno prezime Popović dolazi od glagola "pojati" što znači pevati(pop poje)! Popovi kod pravoslavnih Srba drže liturgiju, odnosno versku službu, tako što pevaju, odnosno "poju" na specifičan način kanonski regulisan među pravoslavnim hrišćanima, kao što je uostalom kanonski definisano i freskoslikarstvo, ikonopis i druge slične stvari, eto već na ovom prvom primeru u paranparčad razbucasmo neoustaške fantauzmagorije i laži, a inače, ustašija nema dokaze ni da su igde ikada imali svog kralja, a kamoli nešto više od toga, pa tako ni svoja "hrvatska" prezimena, ustvari ste sva prezimena nasledili od pokatoličenih Srba kada ste proidali veru za večeru i priklonili se papi i habzbirškim okupatzorima.
    (ban Kulin, 11. mart 2024 23:50)

    # Link komentara

  2. Najčešća srpska prezimena Jovanović i Popović nisu izvorno srpska, nego su došla sa pravoslavljem iz Vizantije-Grčke. Od grčkog Jovanus (Jovan) šta je naš slovenski Ivan i latinski Papas (Papa - pop) šta znači otac, a ova ostala prezimena su sva hrvatska.
    (Zime, 11. mart 2024 23:07)

    # Link komentara

  3. Vracamo se korenima!
    (Sasa, 11. mart 2024 22:46)

    # Link komentara