- Komentari -

Ipak nismo sami? Novo istraživanje o svemiru donelo nova saznanja

Univerzum je suviše velik da ne bi postojao vanzemaljski oblik života, zaključila je nova studija. Eksperti za svemir veruju da postoji najmanje devet egzoplaneta koje su idealno "postavljene" da bi vanzemaljskim bićima omogućile da nas nesmetano posmatraju.

Izvor: rs.sputniknews.com
Pošaljite komentar
  1. "Zemlja je kao zrno peska na kopa kabini" - svidja mi se tvoj komentar ali mozda je tacnije reci nesto jos intenzivnije- nase sunce je kao zrno peska ne na jenoj vec na zbiru svih plaza Zemlje
    (Nenad, 17. septembar 2017 18:51)

    # Link komentara

  2. Tvrditi da smo sami u Svemiru je veca glupost nego tvrditi da je Zemlja ravna ploca.
    (Blajbi, 16. septembar 2017 20:59)

    # Link komentara

  3. Drugari Zemljani, pa mi smo vanzemaljci vec. Tu smo po Mesecu, blejimo po Marsu, svracamo do Saturna, itd. / Ne postavlja se pitanje da li, nego koliko postoji civilizacija u Univerzumu, u nekom datom vremenskom intervalu. I jos bitnije- sta je civilizaciji koja opstaje na primer 340 miliona godina zaista bitno tebraa? Tesko da je politika, rat, novac.. Smesni smo im, i izgleda da cemo biti jos dugo :)
    (Morgan Freeman, 16. septembar 2017 20:06)

    # Link komentara

  4. 1. Knjiga Mojsijeva 2. glava,stihovi 18,21 i 22?
    (geneticki inzenjering, 16. septembar 2017 13:23)

    # Link komentara

  5. (neutralni felsh, 16. septembar 2017 00:46)
    Fantastican komentar. Ja bih na sve to dodao i momenat sudara Zemlje sa telom velicine Marsa sto je na kraju dovelo do formacije Meseca. Ovaj sudar je ubrzao Zemljinu rotaciju i samim tim ojacao Zemljino magnetno polje koje sprecava da Suncev vetar unisti okeane i atmosferu.
    Venera je dozivela slican sudar, ali je on izazvao usporavanje njene rotacije i slabljenje magnetnog polja.
    Posledice ovih sudara su ocigledne, ako se prihvati pretpostavka da su Venera i Zemlja u pocetku najverovatnije bile veoma slicne.
    Kad se uzmu u obzir sve te neverovane slucajnosti koje su dovele do nastanka inteligentnog(?) zivota na Zemlji, mozda je i moguce da se potrebni uslovi nisu stekli ni na jednoj od silnih milijardi planeta nalik na Zemlju.
    (flo, 16. septembar 2017 11:39)

    # Link komentara

  6. mene posmatra ceo dan moj komsija, imam utisak da je sa marsa
    (mark22, 16. septembar 2017 11:28)

    # Link komentara

  7. Naucnisi predvidjaju da u svemiru postoji 200 milijardi galaksija slicnoj nasoj(mlecni put),200 milijardi!!! Zemlja je kao zrno peska na kopa kabini, o vremenu postojanja da ne pricamo. I sad hoce neko da mi kaze da samo na zemlji postoji zivi svet?! Ne zelim u to da verujem
    (Kelti, 16. septembar 2017 11:27)

    # Link komentara

  8. U slučaju da postoji neka napredna civilizacija najverovatnije bi se trudila da ne prikaže svoje postojanje, tako da bi i nama zemljanima bilo pametnije da ne przivamo vanzemaljce jer ko zna kakve namere imaju, kako uopšte mogu da izgledaju, kakve bolesti mogu da donesu sa sobom…
    (Johan,
    Prijatelj Johan ja mislim da nema veće bolesti od ove koja vlada na majčici ZEMLJI, a to su pohlepa,gramzivost,samoživost,osvetoljubivost,korupcija,empatija i kriminal svake vrste tako da se plašim da bi pre mi njih mogli da zarazimo nego oni nas.
    (steva, 16. septembar 2017 10:55)

    # Link komentara

  9. @zamislite tu razočaranost kad se shvati da živimo u paradoksu i da zaista jesmo jedini život u univerzumu...
    (obrt na kraju, 15. septembar 2017 23:28)

    Em sto to nikad niko nece moci da dokaze ... ni da ima ni da nema zvota van nase planete, em ... zar je sve to upste bitno i za mene i za tebe kao jedinku ... samo od dve stvari ne mozes da pobegnes - rodjenja i smrti ... ostalo je nebitno ...
    (ne opterecujte se glupostima, 16. septembar 2017 10:49)

    # Link komentara

  10. bas zato sto je toliko velik sam i skeptik da ce neka civilizacija pronaci nacin da te daljine savlada. a mozda i hoce.
    (SASA, 15. septembar 2017 20:58)

    upravo tako SASA
    dinosaurusi su postojali pre vise miliona godina, sigurno postoji neka civilizacija stara bar milion godina koja je sposobna preci ove razdaljine. oni sigurno nece da nas kontaktiraju dok ne evoluiramo, ili ne napustimo Solarni Sistem. ipak smo jos primitivni i previse destruktivni. jedan od razloga zasto nas ne kontaktiraju vanzemaljci, jer mi jedva korietimo 10 posto mozga. to bi bilo kao mi da pokusavamo da se sporazumevamo sa guskom!
     (Midgard, 16. septembar 2017 10:31)

    # Link komentara

  11. Sigurno nismo sami, delimo svemir sa nekim bakterijama, crvima, algama, da postoji neki visi oblik zivota treba dosta vremena a znamo da se u svemiru dogadjaju ceste kataklizmicke dogadjaje kroz koje je prosla i zemlja nekoliko puta. Nama odbranu od asteroida i kometa cini Jupiter i Saturn, koji gutaju ta nebeska tela. Da nije njih nebi bilo ni nas.
    (misko, 16. septembar 2017 09:39)

    # Link komentara

  12. Овако комплоковано истраживање, радила је и моја бака.
    Резултати су готово идентични.
     (+SAVO, 16. septembar 2017 09:21)

    # Link komentara

  13. a ljudi u crnom? da li su i oni sami?
     (Nahtigal, 16. septembar 2017 09:06)

    # Link komentara

  14. dzigi
    pa i tu cinjenicu koju iznosis da smo sami u svemiru treba potkrepiti dokazima,ustvari to je vise konstatacija na osnovu dosadasnjih posmartanja.Odgovor koji covek na nivou sadasnjih znanja o svemiru moze dati je ,,neznam`` sto je i najiskreniji odgovor.
     (Alex, 16. septembar 2017 08:35)

    # Link komentara

  15. Slazem se da nismo sami ali je pitanje koliko su razvijeni tzv vanzemaljci. Mozda je i kod njih preskupo gorivo pa im se ne isplati u posetu.
     (Spartak, 16. septembar 2017 08:35)

    # Link komentara

  16. Ako nas gledaju kao mi na insekte, ne vidim razlog zasto bi pokusavali da stupe u kontakt sa nama, jednostavno su drugi nivo, ne smetamo im, a ako nas slucajno "zgaze" nece se okretati za sobom. S druge strane, ako su primitivna stvorenja, opet nemaju sanse da stupe u kontakt sa nama. Najveca je opasnost da su slicni nama a da imaju mogucnost da prelaze velike udaljenosti, tu bi nam bio kraj kad bi nas nasli, sprzili bi nas isto kao sto bi mi njih. Al tesko da ima vece bagre od nas zemljana :)
     (kaokakao, 16. septembar 2017 08:08)

    # Link komentara

  17. Svemir ima ozbiljnu gresku ako smo mi jedina svjesna bica u njemu.
     (ssss, 16. septembar 2017 08:02)

    # Link komentara

  18. Slobodno neka dodju,sada je u Srbiji Supermen,USA vise nije interesantna.
     (Velicanstveni, 16. septembar 2017 07:52)

    # Link komentara

  19. zamislite tu razočaranost kad se shvati da živimo u paradoksu i da zaista jesmo jedini život u univerzumu...
    (obrt na kraju, 15. septembar 2017 23:28)
    a ko ce to da utvrdi? postoje sazvezđa koja su nekoliko milijardi svetlosnih godina daleko. ljudski zivot traje nekoliko desetaka godina. brzinu svetlosti materija ne moze da postigne. znaci, covek i da dostigne 99.9999% brzine svetlosti i da putuje ceo zivot prema jednom od tih nekih
    sazvezđa da vidi jel tamo ima zivota, nebi im se priblizio ni za 0.0000000001%..
     (freddie, 16. septembar 2017 07:21)

    # Link komentara

  20. Tačno je da je svemir ogroman i da inteligentnog života mora biti, ali svemir je takođe i strašno dugovečan i to je još jedan problem. Recimo Zemlja je stara 4.5 milijarde godina, čovek par desetina hiljada godina, a radio talase poznajemo poslednjih 140 godina. Koliko će naša civilizacija trajati i tražiti druge? Pa taman da traje milion godina mala je verovatnoća da baš u tih istih milion godina ima još sličnih civilizacija koje su se već razvile a nisu još nestale, jer treba da ih bude 4,500 da bi stalno postojala bar jedna od npr. postanka Zemlje. U jednoj proceni koju sam čitao došli su do zaključka da ih mora biti mnogo, ali verovatno jedna po galaksiji istovremeno. Naravno u tim procenama radi se o redu veličine, 1 ili 10 ili 100, a nama je velika razlika da li je to jedna ili dve.
     (Vlada M, 16. septembar 2017 06:45)

    # Link komentara

  21. Pa i nije nemoguce da smo sami. Mi smo relativno mlad oblik zivota, pred nama je jako dug put evolucije. Stvar je u tome da je Zemlja nastala bas u vreme pocetka stvaranja planeta u univerzumu, pre 4-5 milijardi godina. Mozda druge civilizacije kasne za nama, mozda je razlika isuvise mala. Mozda nas nisu spazili ako su pak razvijeniji od nas. Ima tu mnogo MOZDA. Da znaju gde smo i da su razvijeniji od nas komunikacija ne bi bila problem ja mislim. Koristi li bi kvantnu vezu za komunikaciju ili bar neki vid kontakta. Ja sam ubedjen da bi mi to lako detektovali. Samo je problem sa odgovorom. Mozda su pokusali kontakt pre 100 godina. Ja se najiskrenije nadam da postoji gro drugih civilizacija jer steta toliko lep univerzum da ostane zauvek bez inteligentnog oblika zivota da se divi istom.
    A za ovo sto pominju nas solarni sistem. Matematicki proracun gravitacionog uticaja jednako je dobar kao i zaista videti svojim okom planete na rubu sistema. Nema potrebe za tako glupo poredjenje, nase sunce zraci mnogo svetla te nam je jako tesko da ista spazimo na obodu sistema.
     (slep vodi dok mutav prica, 16. septembar 2017 06:29)

    # Link komentara

  22. Ta teza da smo sami u svemiru je previše egocentrična.
     (stoik, 16. septembar 2017 05:59)

    # Link komentara

  23. Kao ljudsko bice, naravno da smo sami. U drugim planetama galaksije gde su uslovi slicni kao na zemlji, tamu vladaju dinosauri jer tamo nikad nije pao meteorit zbog kojeg su oni izumrli !
    (Mamer N'goj, 16. septembar 2017 04:51)

    # Link komentara

  24. Ja sam video vanzemljce, čak šta više kad god idem iz kafane naletim na nekog od njih.
     (Zoran, 16. septembar 2017 04:45)

    # Link komentara

  25. A zašto bi neko gledao zrnce prašine iliti Zemlju ? Po snimcima Vojadzera Zemlje iz svemira Zemlja ne liči na planetu na kojoj postoji život.Ova konstatacija je objavljena pre dosta godina.Voda u tečnom stanju nije nikakav znak ako radijacija kosmičmog zračenja je velika,ako nema seizmičkih aktivnosti,ako nema gravitaciju,ako nema mesec koji potstiče kretanje vode (inače bi mora,okeani izgledali ko bare ).
     (dragan, 16. septembar 2017 04:02)

    # Link komentara

  26. I ja mislim da je svemir veliki i da mozda neko sada posmatra nas. Znaci i ja sam naucnik.
     (ban, 16. septembar 2017 04:00)

    # Link komentara

  27. Život na Zemlji je samo jedan oblik od nebrojeno mnogo oblika postojanja ! S obzirom na ograničenost naših čula I nedovoljnu iskorišćenost kapaciteta mozga, ne možemo donositi zaključke samo na osnovu onoga što vidimo I čujemo ! Zato, pozabavimo se malo više pojavnim oblicima života na Zemlji, možda ni na njoj nismo sami !?
     (Boris Banović, 16. septembar 2017 02:41)

    # Link komentara

  28. Po kolicini radio i tv signala koje emitujemo u kosmos za vanzemaljce izgledamo kao disko klub.Na njihovu zalost a nasu radost,muzika im se ne svidja pa ne dolaze u disko.
    (Vlada, 15. septembar 2017 17:57)
    Delimo mišljenje skoro pa skroz, lično sam ubeđen da je Radio Šabac iz EX YU vremena spasio planetu od invazije. :D
     (Swedenonline, 16. septembar 2017 01:59)

    # Link komentara

  29. ko je uopste mislio da smo sami?
    (Vlajko, 15. septembar 2017 23:42)

    Можда јесмо, можда нисмо... Можда има развијенијих, можда нема.
     (Јабучило, 16. septembar 2017 01:45)

    # Link komentara

  30. Pa realno ne znamo ni kompjuter da koristimo a ne napredne tehnologije..
    A ni ne znamo sta je stvarno nepredna tehnologija. Nekima se pojave vanzemaljci i kada ukucaju google..

    Sta dalje pricamo. Naravno da nismo jedini!
    Cisto ko ne zna i materijali koji se koriste za odredjene stvari, nisu sa zemlje...
    Ali o tome se naravno cuti
     (BlackMoon, 16. septembar 2017 01:40)

    # Link komentara

  31. Zašto se stalno pretpostavlja da ti tzv vanzemaljci moraju biti kao i mi materijalnog i fizičkog oblika, samo u dimenzijama u koje naša vrlo ograničena čula i razum dopiru. Zašto se ne daje mogućnost da oni postoje u nekim drugim, npr duhovnim dimenzijama ili šta god. Možda su tu već oko nas a mi ni ne znamo.... Ne kažem da je tako, ne znam, ali mogla bi nauka malo da razmišlja i u tom pravcu a ne da je ovoliko antropocentrična.
    (Šta to uradi Prometeju, 16. septembar 2017 01:09)

    # Link komentara

  32. manifestacije zivota su razne, od onih kojima pogoduje niz preduslova za postanak i razvitak, do onih bioloski zahtevnijih i kompleksnijh, od bakterije do biljaka, zivotinja, zivota na kopnu (za osvit civilizacije treba vatra), sve to uz faktor rasprostranjenosti i dugovecnosti podesnog ekosistema na podesnoj planeti, sa nizom specificnih astroloskih i geoloskih preduslova (orbita, velicina, rotacija, potom tektonika), koji treba da se vrte oko stabilne dugovecne zvezde, sa specificnim planetarnim rasporedom, sve to negde ka periferiji galaksije, van suvise opasnih zoni najvece gustine zvezda, van najjacih zracenja, kolizija i ekspolizija, suvise cestih, cesto i lancano. dakle, fenomen zivota kakvog znamo, i njegovog razvoja, iziskuje specificne geoloske plus bioloske uslove tokom niza desetina eona, minimum, a za eventualni nastanak i opstanak visih formi samosvesti i eventualni nastanak i odrzanje civilizacije treba jos vise vremena i eventualnosti, evoluciji treba relativna stabilnost uslova ali i vreme. za nastanak zivotinjskih vrsti na tankoj liniji izmedju preadaptiranosti na okolinu (i shodno tome "mozdano lenje" dominacije vrste (dinosaurusi ili neke eventualne kasnije kolege sisari, predatori jaki ko tri bizona, lovi, zdere, tovi se i dominira nad sicusnom okolinom, uz fizicki dominantnu gradju vrsti ne treba mozak veci od veverice ili vuka), ili ce dominacija nad okolinom doci postepeno, kao sa sisarskim primatima i porodicnim stablom, uz razlicit stepen razvijenosti organizovanog suzivota. na sve to dodati i eventualnost postanka samosvesti i civilizacije, jer je postanak coveka posledica niza geografskih preduslova dok se doslo do izumirucih prasuma u podsaharskim delovima, sto je pretke primoralo da sidju sa drveta, da ukljuce kefalo, adaptiraju se, i (jedva) prezive i opstanu, od prvog plemena pa nadalje, sve do krhke civilizacije, sve do danas...
    a tek civilizacije, vrlo eventualne, mogu da budu razne. mozda neke okrenute sebi i nesvesne kompleksnijeg gledista na univerzum, nosa zabodenog u tlo pod nogama. a tek osvajanje svemira... nakon svih ispunjenih preduslova za civilizaciju iole slicnoj nasoj, potreban je niz bioloskih i fizioloskih adaptacija vrste da bi u pravom smislu ovladala kretanjem po svemiru i bitisanje u njegovim prostranstvima, van maticne planete.
    dug je i izuzetno redak put od bakterije do mene ;)
     (neutralni felsh, 16. septembar 2017 00:46)

    # Link komentara

  33. koga briga?
     (ganDra Šajkaš, 16. septembar 2017 00:20)

    # Link komentara

  34. Kod nas su vanzemaljci na vlasti, ovo nije ljudska vrsta sigurno.
    (sasa jokic, 16. septembar 2017 00:18)

    # Link komentara

  35. ja verujem u vanzaljce
     (Bora, 16. septembar 2017 00:15)

    # Link komentara

  36. U svijetu tajni, mi nismo sami...
    (Jura, 16. septembar 2017 00:11)

    # Link komentara

  37. Verujem da smo sami, bar na materijalnom nivou manifestovanja energije. Zapravo, ubedjen sam da naša realnost, a time i ceo univerzum predstavljaju samo određenu refleksiju nase kolektivne svesti, od koje smo udaljeni individualnoscu, fokusom na sopstveni ego kao individue, a pogresno usmereni tehnoloskim razvojem, kao civilizacija, koji nije ispraćen duhovnim razvojem, u kom se nalazi nas pravi potencijal i kapacitet za samospozaju i spoznaju. Gledamo vekovima daleko i visoko, a istina se nalazi u nama i na kvantnom nivou.
     (r, 16. septembar 2017 00:11)

    # Link komentara

  38. Ako je diplomac glavni autior studije, onda su.to malo jaca istrazivanja. Sem hipoteze da zbog velicine svemira nismo sami, ne vidim nikakve rezultate koji je i dokazuju.
     (SremacSm, 16. septembar 2017 00:06)

    # Link komentara

  39. Ja se iskreno radujem naucnim otkricima i novim saznanjima. Ali sam fasciniran nasom nerealnoscu. Vise smo nego svesni da su nasa znanja o svemiru beznacajno. Ni da pojmimo nismo sta sve tamo ima i po kojim pravilima funkcionise. Do sada smo zakonima definisali i razumeli tek delic sveopsteg znanja ali potpuno uvereni tvrdimo sta je "iza horizonta".
     (svejetacno, 15. septembar 2017 23:55)

    # Link komentara

  40. Ma meni je jos uvek nepojmljiva beskonacnost svemira. Tesko mi je to da zzamislim.
     (ASOT, 15. septembar 2017 23:53)

    # Link komentara

  41. Da bi dosao do cifre da u svemiru ima barem 9 egzo planeta moras da znas koliki je svemir.
     (kolega, 15. septembar 2017 23:44)

    # Link komentara

  42. ko je uopste mislio da smo sami?
     (Vlajko, 15. septembar 2017 23:42)

    # Link komentara

  43. zamislite tu razočaranost kad se shvati da živimo u paradoksu i da zaista jesmo jedini život u univerzumu...
    (obrt na kraju, 15. septembar 2017 23:28)

    # Link komentara

  44. sigurno nismo sami ali smo zato dovoljni sami sebi!
     (realista, 15. septembar 2017 22:51)

    # Link komentara

  45. dokaz da postoje vanzemaljska inteligentna bica je u tome da nas nisu kontaktirali
    (goran, 15. septembar 2017 22:12)

    # Link komentara

  46. nema nam drugo nego pitati kvantne cestice,one sve znaju;)
    (verovali ili ne, 15. septembar 2017 21:26)

    # Link komentara

  47. bas zato sto je toliko velik sam i skeptik da ce neka civilizacija pronaci nacin da te daljine savlada. a mozda i hoce.
    (SASA, 15. septembar 2017 20:58)

    # Link komentara

  48. Slažem se sa naučnicima. Dodao bih i to da je svemir isuviše veliki kako bismo mogli uspostaviti neki kontakt s njima. Recimo da su nam "blizu", na drugom kraju Mliječnog Puta, trebalo bi oko 200 000 godina da im naša poruka stigne, što višestruko premašuje trajanje naše civilizacije, a gdje su tek ostale galaksije. Plus, kolika bi morala biti snaga predajnika da bi signal tamo uopšte stigao. Dok se ne otkrije neka nova tehnologija za komunikaciju, ništa od toga.
     (Banjalučanin, 15. septembar 2017 20:16)

    # Link komentara

  49. Веровање да смо сами у свемиру је најзатуцанија теза у историји људског рода. Ми не знамо колико планета кружи око Сунца, тек смо почели да откривамо планетарне системе око суседних звезда, а где су стотине милијарди њих у нашој галаксији, па стотине милијарди других галаксија...? Вероватноћа да живота има само на Земљи је толико мала, математички и логички то је просто немогуће.
    (my way, 15. septembar 2017 20:07)

    # Link komentara

  50. Sto rece Hoking, ja bih cutao, a mi se "deremo", signaliziramo i svetlimo do pola svemira. Jos ako vide sta radimo jedni drugima...
    (Kone, 15. septembar 2017 19:58)

    # Link komentara

  51. Sigurno da postoje vanzemaljska bica. Pa mi smo dokaz. Nigde se ne uklapamo. Mozda nismo pali s marsa ali sa neke od tih planeta nije iskljuceno.
    (mi vanzemaljci, 15. septembar 2017 19:53)

    # Link komentara

  52. U slučaju da postoji neka napredna civilizacija najverovatnije bi se trudila da ne prikaže svoje postojanje, tako da bi i nama zemljanima bilo pametnije da ne przivamo vanzemaljce jer ko zna kakve namere imaju, kako uopšte mogu da izgledaju, kakve bolesti mogu da donesu sa sobom…
     (Johan, 15. septembar 2017 19:42)

    # Link komentara

  53. Naravno da nismo sami, ali s obzirom na trenutni stepen razvijenosti tehnologije kao da jesmo.
    (mikicar, 15. septembar 2017 19:38)

    # Link komentara

  54. Ja gledao tranzit Venere pre neku godinu. Beznacajno, ali nezaboravno iskustvo!!!
    (Jabučilo, 15. septembar 2017 19:32)

    # Link komentara

  55. Meni zaista ne ulazi u glavu da u beskonacnom prostoru, od kojeg mi ni hiljaditi deo ne poznajemo, samo na zemlji postoje uslovi za zivot. Zaista verujem da jos negde postoji zivot, pa makar to i neka ameba bila.
     (radonja ludi, 15. septembar 2017 19:19)

    # Link komentara

  56. Sklon sam verovanju da postoje planete sa ljudima jednakim nama, zasto bi se ovakav oblik zivota razvio samo na jednoj od vise milijardi planeta.
    Verujem da postoji vise planeta koje naseljava covek, a ono sta me zanima je na kom mentalnom nivou su se razvili. Misljenja sam da smo mogli umno biti mnogo napredniji da nismo isli putem tehnoloskog razvoja. Mozak nam je sve lenjiji, zasto bi razmisljali-mastali, kad je to vec neko uradio umesto nas, tu su igrice, filmovi...
    Verujem da nas um ima mnogo potencijala koji cekaju da ih otkrijemo, poput telepatije, koja bi mogla funkcionisati medju ljudima poput interneta danas ukoliko bi je razvili. Verujem da telepatska komunikacija medju ljudima nema granice, da ima kosmicke dimenzije.
    Covek stvoren je da vlada i raspolaze celim kosmosom i da je nas tehnoloski razvoj samo jedna kocnica tome, jer smo usresredjeni na tehnologiju. Jednom svest ce doci i okrenicemo se sebi.
    (Orbita O2, 15. septembar 2017 18:58)

    # Link komentara

  57. "Mislim", "verujem", "nadam se"... ništa od toga ne može da zameni činjenicu. Koja za sada glasi da smo sami.
    A da li smo i zaista - pokazaće vreme i trud čovečanstva.
    (dzigi, 15. septembar 2017 18:06)

    # Link komentara

  58. Po kolicini radio i tv signala koje emitujemo u kosmos za vanzemaljce izgledamo kao disko klub.Na njihovu zalost a nasu radost,muzika im se ne svidja pa ne dolaze u disko.
    (Vlada, 15. septembar 2017 17:57)

    # Link komentara