Šlog - nova upozorenja i terapije

Moždani udar jedan je od najčešćih uzroka smrti u Srbiji. Pacijenti ne znaju da više od 30 odsto najtežih moždanih udara izaziva jedan poremećaj srčanog ritma na koji često ne obraćaju pažnju. Novim terapijama sve se može sprečiti.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. @плезир и шведскаонлајн - пошто сте вас двоје на трону кад је ријеч о познавању медицине, преткоморског треперења, дозирања оралних антикоагуланаса, цереброваскуларног инзулта,позивам вас да са вашим грандиозним знањем помогнете малим напаћеним рецепционерима, који раде у општој пракси, одјените се у бијеле мантиле и спасите српско здравство.
     (ненормалан, 28. januar 2013 21:17)

    # Link komentara

  2. lekar opste prakse i netreba da zna, on vam je kao recepcionar u autoservisu koji treba da preuzme auto i prosledi ga pravom majstoru, elektro ili mehanicaru ili limaru. Neznam zasto od njih ocekujete previse? Samo specijalizacije uzivaju moje postovanje, ovi recepcionari, jok.
     (Swedenonline, 28. januar 2013 10:19)

    # Link komentara

  3. posle preživljenog srčanog udara (izvađen mi je tromb kroz arteriju na ruci)data mi je mogućnost da biram između razređivača krvi (''volfarin''), uz redovnu kontrolu krvi, ili tabletu (na primer ''dabigatin'') uz koju neće biti potrebna povremena kontrola krvi, ali se u slučaju krvarenja krv ne može zaustaviti, kao što je to slučaj sa ''volfarinom'' (koji sam, naravno, izabrao i uzimam ga svakodnevno).
    (pacijent, 27. januar 2013 21:28)

    # Link komentara

  4. Kod lekara opste prakse kad se pozalis na preskakanje srca ili to lupanje gledaju te kao hipohondra,a da ti daju uput za dalje kao da iz svog dzepa to treba da plate.
     (tanja, 27. januar 2013 19:22)

    # Link komentara

  5. Nisam mislio da se javljam ali sam doživeo moždani udar pre 10 god. Posle hospitalizacije i rehabilitacije kao i dve invazivne operacije karotida io aorte abdomena uz svesrdnu podršku odabranog lekara i terapije ja sam zdrav deda sa 77 godina. I dalje verujem u visoki kvalitet zdravstva. Samo treba biti uporan i znati kome se treba obratiti.
    (mita, 27. januar 2013 19:00)

    # Link komentara

  6. Prosečan lekar opšte prakse o ovome nema pojma, niti zna na koga da uputi, niti koji su to lekovi, niti u kojoj dozaži, niti bilo šta drugo... Naš sistem zdravstvene zaštite je "ne daj bože da zaglaviš u bolnici". Čak i kada se razbolim, nemam volju da odem u ambulantu da me tamo dodatno urnišu, ne znam za šta dajem pola plate zaista.
    (PLEZIR, 27. januar 2013 17:26)

    # Link komentara

  7. Koji su to lekovi?Moja majka je imala mozdani udar
     (vaske2000@yahoo.com, 27. januar 2013 13:07)

    # Link komentara