Novak: Endi vratio Lendla zbog mene? Počastvovan sam

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je počastvovan što je Endi Mari doveo Ivana Lendla upravo zbog njega.

Izvor: guardian.com | ĐN |
Komentari 62
Photo by Jordan Mansfield/Getty Images
Photo by Jordan Mansfield/Getty Images

Lendl se pre nedelju dana po drugi put priključio stručnom štabu Britanca i nije krio da je tu zbog prvog reketa današnjice.

Mari je prošlog meseca poražen od Đokovića u finalu Rolan Garosa što je bio znak da nešto mora da promeni u pripremi za velike turnire.

“Počastvovan sam što to čujem. Ivan je legenda ovog sporta i bio je veliki rival mom treneru Borisu Bekeru. To je interesantno. Šalio sam se sa svojim timom da moraju da prošire svlačionice na turnirima kako bi sve legende stale. Postojanje velikih rivalstava, kao i prisustvo takvih veličina je veoma dobro za naš sport. Privlači mnogo pažnje jer su ti ljudi ostavili veliki trag u istoriji tenisa i lepo ih je videti”, rekao je Đoković.

On je istakao da mnogi predviđaju finale sa Marijem, ali da ne želi da gleda toliko unapred.

“Znam da se mnogo govori o potencijalnom finalu između Endija i mene, posebno otkad je došao Ivan, ali je još rano o tome govoriti. Moramo poštovati svakoga ko se takmiči na Vimlbdonu, ima više od 120 igrača, pa ćemo ići korak po korak”, dodao je Novak.

Na pitanje da li je iznenađen potezom velikog rivala, odgovorio je odrično.

“Endijeva odluka nije iznenađujuća jer je Ivan već bio njegov trener i tada je osvojio par Gren slemova i olimpijsko zlato, beleživši najbolje rezultate u karijeri. Mislim da je napravio logičan potez – biće ovo zanimljiv turnir”, zaključio je Đoković.

prethodna strana 1 / 3 sledeca idi na stranu