- Komentari -
  1. Hvala Goco.
    (MK, 6. jul 2015 01:17)

    # Link komentara

  2. Odgovor za MK
    Na Wimbldonu,na terenima je zbranjeno isticanje bilo kakvih zastava.Zbog toga su i upozorili tog glefaoca da ne siri zastavu.
    Pozdrav!
     (goca, 5. jul 2015 23:44)

    # Link komentara

  3. Čini mi se da je "svako malo" samo pokušaj prevoda "every now and then", za šta nam definitivno nedostaje reč.. Ne vidim problem sa korišćenjem iste, imajući u vidu različite akcente na pridevu i prilogu "malo".
     (Ljubiteljka, 5. jul 2015 19:04)

    # Link komentara

  4. Ustvari :-) mi se čini da sam negde čuo ili pročitao da je po Klajnu ispravno malo-malo, a svako malo je novija kovanica koja je nastala od nje, i postoji problem koji se vidi "iz aviona" :-). Na primer: "Svako malo dete želi da poraste!" je sklop u kojem reči svako i malo funkcionišu jedna pored druge i onda postaje jasno koliko "svako malo" ustvari trpavo zvuči, te bi dalje verovatno trebalo da postane svako-malo da bi imalo ikakvog smisla.

    Lično, nemam problema sa ovom trapađozom :-), pripisujem je jezičkom siromaštvu onoga ko je koristi i nekako mi manje smeta od one "svašta nešto" koja apsolutno nije u duhu jezika, i onoga ko je koristi kada priča ozbiljno (ja je koristim kada se rugam) pokušavam da nadalje izbegavam u kreativnim razgovorima :-).
    (Zloćko, ponekad pismen :-), 5. jul 2015 16:08)

    # Link komentara

  5. Zasto vole Federera ??? Ako se vecina razume u fudbal, to izgleda ovako. Kada igra Federer, on je kao ekipa koja non stop napada i igra za gol vise, svi ostali u odnosu na njega su kao Italijanu u bunkeru i cekaju kontru. Pa ko moze jos da navija za katanacho ???
    (parz, 5. jul 2015 15:50)

    # Link komentara

  6. "“Go, Jelena“ i “JJ“ čuje se svako malo,"
    Svako malo? Zaista ti nije potreban hrvatski "novogovor"? Nemam nista protiv hrvatskog ali protiv ovih novih hrvatskih jezickih vratolomija ... svakako im nije mesto u tvojim izvestajima.
    (mufljuz, 5. jul 2015 06:21)

    "Svako malo" nije nikakav "novogovor", vec bi se pre moglo reci da je arhaican, zastareo izraz pa se ne upotrebljava cesto, ali svakako nije nesto zbog cega se treba brecati, a pogotovo pored toliko engleskih reci i fraza koje se svakodnevno upotrebljavaju.
    (sve je to ok, 5. jul 2015 12:23)

    # Link komentara

  7. Ovo mora da je Svarcvaldica torta:), a Viktorove naocare ludilo, Jeleni svaka cast, i svim nasim sportistima i Cilicu i Karlovicu cestitke na osmini, bas je lepo citati tvoje tekstove Sasa, priblizavas nam atmosferu otuda, mene samo zanima zasto je Berdih zanemaren toliko od strane medija ili mi se cini, dal je moguce da je toliko neinteresantan, a jedan jako fin i skroman momak, super teniser, mozda mi se samo cini ali nikad nista oo njemu i Fereru, mada on sad ne igra!
    (anica, 5. jul 2015 12:12)

    # Link komentara

  8. (Daniela, 5. jul 2015 03:46)

    Za JJ, Anu i još ponekog našeg mogu opušteno navijati jer nisu ozbiljna konkurencija »njihovim«. A i igrala je protiv Kvitove, takođe nenjihove. Vidjeli bi kakav bi tretman Jelena i Ana ( Ana u manjoj mjeri doduše, ljepota otvara mnoga vrata ) imale da »drmaju« tenisom, kao Novak npr. Pa i nadobudna Bušar je imala bezrezervnu podrški i više navijača nego Azarenka svojevremeno, bez obzira što uopšte nisu za poređenje. Slučajno?

    Pozdrav svima
    (Jova, 5. jul 2015 11:49)

    # Link komentara

  9. odgovor za "(Davidoff, 5. jul 2015 04:23)
    Pa, covece, o cemu ti pricas?! Kakve instrukcije?! Navijaj za koga hoces ali ne imputiraj neosnovano neprofesionalnost i neeticnost. Hiljdu puta smo se uverili u Sasino poznavanje tenisa i kosarke, objektivnost, odmerenost ... Jednostavno ne dozvoljavam da tvoj komentar, takav kakav je, prodje bez odgovora.
    (gana, 5. jul 2015 11:17)

    # Link komentara

  10. fin ovaj Wimbledon kako za nas tako i za vas,u drugom tjednu turnira imati po 4 tenisaca i tenisacica za tako male zemlje je fantazija.
     (ako nikako onda posteno, 5. jul 2015 10:42)

    # Link komentara

  11. Odgovor Mufljuzu:

    Svako malo je naš prilog. U većini slučajeva označava ,,svaki čas''. Soon to be profesor srpskog jezika i književnosti. Pozdrav. :)
    (Nataša, 5. jul 2015 10:18)

    # Link komentara

  12. U nasem jeziku ne postoji izraz,a sada kovanica "svako malo". Kaze se CESTO. To naravno ne kvari kao i uve,ODLICAN TEKST Ozma,samm kazem i nekako se cudim kako se nekoliko puta izgovorene ruzne kovanice odmah odomace u nasem svakodnevnom govoru.
    Kao sto je i najgora od svih "Hocete ZA poneti",ili....uzas.Valjda "jel hocete da ponesete" itd,itd.
     (joca, 5. jul 2015 10:09)

    # Link komentara

  13. Jumko je ustvari Ozmo.
     (Srprki Mudrinjo, 5. jul 2015 09:53)

    # Link komentara

  14. Kad igra Đovak?
     (IvanD, 5. jul 2015 09:44)

    # Link komentara

  15. Ozmo care, znam da necu nista novo napisati, ali da se pridruzim nekim ranijim komentarima - pored tvojih tekstova se osecam kao da sam na Vimbldonu
    (mare, 5. jul 2015 09:29)

    # Link komentara

  16. Zimonjić je u 3 pobede gubio, za dubl ubedljivo i skoro nepovratno, i 3 puta se izvukao. Kako? Odigravajući krajnje iskusno i sa stavom kao Novak. Ono "poveo si ali ništa ti to ne vredi". Ali taj iskusni stav bez obzira na rezultat imaju i Jelena i Viktor, čak je i Aleksandra tako prevazišla obe italijanke. (Šteta što nije dovoljno verovala protiv Venus.)
    To da dobijamo i nije toliko novost ali to da naši idu dalje kao mentalno i cool i tough je zaista, šta god bilo nadalje, meni neprocenjivo. Jedina bitna stvar za koju se nadam da će u budućnosti biti opšta korist od Novaka Đokovića je odrastanje novih generacija uz drugačiji a ne dosadašnji srpski mentalitet. Ne ono "fenomenalno ali šteta i nije bilo sreće" nego "pobeda" - a kako to ćemo sad da vidimo. Ono kako se stiglo do pobede na ženskom basketu i juniorskom fudbalu.
    JJ je izvukla 3 pobede a van je i forme i fitnesa, nema više onu brzinu a trava očigledno nije za nju. Kako? - servisom! Ali kako kad ona neki servis nema? Mislim da je ovde u pitanju fenomen "sazrevanja ruke". Sa 20 sam bio kao mungos i kengur ali nisam imao nikakav šut na basketu. Međutm ničim izazvano oko 30e šutirao sam odlično. Stabilan servis JJ se video i na RG ali je šljaka, a ovde na travi pametno plasiranje je dovoljno. U njenoj polovini žreba apsolutno nema favorita i svaka od 8 devojki može do finala.
    Kada je izašao žreb 150 komentara, sve oko Novaka. A niko da uoči jedino binto - Viktor je dobio odličan! Sada sledi pravi mentalni ispit.
    (znanje-imanje, 5. jul 2015 09:13)

    # Link komentara

  17. Sasa nam slikovito prikazuje desavanja na Vimbldonu.Zaista svi tekstovi su zanimljivi sa puno detalja koji nas interesuju,hvala mu na tome.Mi mozemo biti ponosni na sportske novinare iz Srbije,a Sasa je svakako medju najboljima.
    (Melenci, 5. jul 2015 09:09)

    # Link komentara

  18. Dan za uživanje, Viktor očekivano ( ? ) iskusno protiv Brauna, Jelena neočekivano ( toliko slađe ) protiv Kvitove. Saša standardno! Četvero Srba u drugoj nedelji, nije slabo ( Bože, kako smo neskromni, razmazili nas naši - Nenada ni ne pomenusmo a čovjek pobjedio u oba meča ).

    Ipak, Momfis i Simon su nešto posebno. »..bilo je lepo videti ih kako se šale dok je ulog tako veliki.« Baš tako. Nastavak meča sam gledala bez komentatora, otišli ljudi kući posle završetka programa. Tenis bez mnogo priče ali s zvukovima s terena. Milina. Za Monfisa znamo da je zabavan ali ni Simon ne zaostaje mnogo. Volim ga gledati kako igra a i sviđa mi se ( žensko ). Ne znam da li ste primjetili, ali njegov zagrljaj na mreži je uvjek srdačan, dobio ili izgubio. Zbog fizikalija i samog načina u većini slučajeva igra iscrpljujuć mečeve ali vidi se da uživa u igri. Još nešto, meni jako bitno: poštuje rivale, sve, bez izuzetka. Nikad kod njega nisam primjetila niti jedan gest, koji bi govorio suprotno. Čovjek na mjestu, što bi se reklo. Obrnut primjer: Janović, kojeg već dugo vremena uopšte ne mogu gledati.


    Pozdrav svima
    (Jova, 5. jul 2015 08:33)

    # Link komentara

  19. "Ozmo sve dozn'o!"... E sad, ako dobro prođemo u ponedeljak (a što i da ne?), svašta može da se desi do kraja iduće nedelje. Naši igraju solidno, stabilno, ima mesta i to realno i za poboljšanja, sve je otvoreno. Vrlo lako može da se desi da 2015. bude sjajna godina za srpski tenis u Londonu. A onda do kraja sezone, na talasu dobrih rezultata i povećanog samopouzdanja da briljiraju do kraja godine. Uz Anči i Jankulu može da bude još mnogo dobrih rezultata. Dakle samo da imamo uspeha, ali i sreće u ponedeljak, pa da naše zvezde nateraju Ozmu da radi prekovremeno. Da bude najzaposleniji novinar iduće nedelje i samo da trči od konferencije do konferencije, skupljajući osmehe naših tenisera i Jelene. Zamislite kao nekad, naših dvoje u finalima... A Ozmo samo smišlja nova pitanja i naslove...
    (Komšija, 5. jul 2015 08:13)

    # Link komentara

  20. ozmo hvala na tekstovima jos jednom. odlicni su. i hvala na uvazenoj zelji za intervjuom sa dankom kovinic. jedva cekam tekst
     (sci fi, 5. jul 2015 07:36)

    # Link komentara

  21. Ima jedna isto mala nacija koja je jos uspesnija od nas! CETIRI takmicara iz Svajcarske su prosli u osminu tako da smo odmah iza njih!! U svakom slucaju izvanredan uspeh, da nije Ana podbacila bili bi najbolji, pogotovu sto je i Krunicka odigrala izvanredan turnir. Sasini tekstovi izvanredni kao i uvek. Pozz
    (Sava, 5. jul 2015 07:19)

    # Link komentara

  22. “Da, a i za razliku od ostalih iz vrha, Rodžer je baš loš gubitnik“, odgovorio mu je stariji gospodin.

    I onda Srbi mitomani!
     (No1 8 150, 5. jul 2015 06:51)

    # Link komentara

  23. Imenjak dominira...
     (Sasa, 5. jul 2015 06:31)

    # Link komentara

  24. "“Go, Jelena“ i “JJ“ čuje se svako malo,"
    Svako malo? Zaista ti nije potreban hrvatski "novogovor"? Nemam nista protiv hrvatskog ali protiv ovih novih hrvatskih jezickih vratolomija ... svakako im nije mesto u tvojim izvestajima.
    (mufljuz, 5. jul 2015 06:21)

    # Link komentara

  25. @Milosss
    Ne prozivajte Jumka bez povoda.Svako ima pravo na svoje mišljenje, mada ono bilo i pogrešno.
    (Jumko fan club, 5. jul 2015 05:28)

    # Link komentara

  26. Naslovi su vam legendarni
    (Joe, 5. jul 2015 01:40)

    Ovaj lici na kviz pitanje. Samo sto nisu bili ponudjeni odgovori. Na primer: A) Novak Djokovic B) Rafael Nadal C) Mirka Federer D) Stefan Edberg E) Sasa Ozmo
    (nisam ja, ja je, 5. jul 2015 04:30)

    # Link komentara

  27. I nakon nekoliko tekstova o Federeru u kojima se on veliča ,gospodin Ozmo dobija "instrukcije" kako ubuduće treba da piše...Upute su stigle naravno pogađate od koga , velikog tate Srđana Đokovića vječnog mrzitelja lika i dijela Rodžera Federera..Ne sekiraj se Ozmo , Nebojša Višković je sa tobom u Londonu , on će ti pomoći da lakše " shvatiš" situaciju iz vlastitog iskustva. Šteta Ozmo , šteta ...Čuj dvojica taksista i nije im jasno zašto vole Federera ?!?!?Kakav je Federer imalo se da vidi u Novom Sadu e moj Saša Ozmo , doviđenja i prijatno !!!!
    (Davidoff, 5. jul 2015 04:23)

    # Link komentara

  28. Tekstovi su sjajni, hvala Ozmo.
    Nego htela sam nešto da primetim. Kad se pominje Novak i to kako publika često nije na njegovoj strani, krenu odmah salve komentara kako je to "zato što je Srbin, ne vole oni nas, nije on njihov, ne mogu da podnesu da Srbin osvaja...", a gle sad, ceo stadion na strani Srpkinje JJ.
    Očigledno da to nema veze sa Srbijom.
    Pozdrav i nastavi sa divnim tekstovima, a u Srbiji da se slavi na kraju Vimbldona ;-)
    (Daniela, 5. jul 2015 03:46)

    # Link komentara

  29. Ma ozma za predsednika mesne zajednice!
     (aleksi, 5. jul 2015 03:18)

    # Link komentara

  30. Jelena i Petra, iz nekog nepoznatog mi razloga, moje omiljene teniserke..
    Srećom, jedna je morala da prodje dalje ;-))

    P.S Saša, neumoran si, svaka čast. Eto, i ja imam jedno pitanje. Neki dan na Novakovom meču video sam gledaoca sa zastavom koju je hteo da raširi po završetku meča, ali mi se učinilo da mu je sa strane signalizirano da ne čini to i čovek je klimnuo glavom i nije je raširio. Onda mi je prošlo kroz glavu da na Vimbldonu, u stvari, nikad i nisam video zastave kao navijačko obeležje..Znam da su u duhu tradicije, reklame na terenima zabranjene, a da li su i zastave..ili sam nešto propustio?
    (MK, 5. jul 2015 02:54)

    # Link komentara

  31. Ako se Jumko ne uhvati za ovu kinesku novinarku sto navija za Noleta, evo gde sam...Hvala Ozmu na ovim tekstovima, odlicni su!
    (Milosss, 5. jul 2015 01:46)

    # Link komentara

  32. Naslovi su vam legendarni
    (Joe, 5. jul 2015 01:40)

    # Link komentara

  33. ""...Još prvog dana sam primetio, a sada je i potvrđeno – osnovna linija na Vimbldonu deblja je nego na ostalim turnirima, i to duplo, 100 mm naspram 50 mm na ostalim stadionima. Razlog – da se dodatno pomogne linijskim sudijama. ...""

    Posto smo danas imali uspesan dan,Troicki,Jelena,Nenad(2x) imamo malo vremena i za manje vazne stvari.
    Osnovne linije u tenisu(baseline) bi trebale biti sirine do 4 incha(1 inch=2,54cm),odnosno u nasem sistemu,malo sire od deset cm.
    Ostale su upola manje sirine.
    Posto je Engleska kolevka tenisa,to bi trebalo postovati,ali nama je lakse da to zaokruzimo na 10,odnosno 5 cm.
    Medjutim,kada se isctava teniski teren,onda se svi strogo pridrzavaju engleskih mera u ft.
    Odnosno,8,23x23,77 m za singl,a 10,97x23,77m za dubl!
    Pri cemu je duzina servis polja 6,40 m(21ft)!
    Uf,poceo sam kao Aca-informacija,pa je bolje da prekinem komentar!
    Sve cestitke nasim teniserima + JJ i mnogo srece od ponedeljka.
    Svima zelim da se nadjete u samoj zavrsnici!
    Zssluzili ste,a pre svega Jelena,koja je sva tri meca dobila ostavljajuci srce na terenu.
    IDEMOOO!!!
    (Mare,NS, 5. jul 2015 01:39)

    # Link komentara

  34. Tvoje pisanje i način izveštavanja su me podstakli da se bavim pisanjem izveštaja o sportskim dešavanjima. Za početak pišem samo za svoju dušu.
    Hvala :)
    (fry, 5. jul 2015 01:36)

    # Link komentara

  35. Volimo asove a neznamo igrat ,dajte nam brže loptice da samo serviramo ,drago mi je zbog Jelene zablistala je od sreće :))
    (Ivo Kevin Dastin i družina, 5. jul 2015 01:33)

    # Link komentara

  36. Prelep dan na Vimbldonu. Vica, Nenad, ali Jelena je najveci utisak dana. Nadam se da nece sada da stane.

    Po stoti put, sve pohvale Sasa. Nije fraza kada kazemo da nam maksimalno priblizavas atmosveru sa Vimbldona. Samo nastavi.
     (charlotte sometimes, 5. jul 2015 01:16)

    # Link komentara

  37. Само напред одлично !!!
     (Ti si sprpska legenda, 5. jul 2015 01:07)

    # Link komentara

  38. Smarate vise sa hvaljenjem Ozma u komentarima..
     (joooj, 5. jul 2015 01:06)

    # Link komentara

  39. Zar Viktor nije igrao cetvrtfinale Rolan Garosa 2011.
    (Nadal je mnogo bolji od Federera, 5. jul 2015 01:05)

    # Link komentara

  40. Ja nisam Jelenin fan, ali mi je jako drago zbog ove pobede. Jelena je bila broj 1, malo je aktivnih teniserki sa većim brojem pobeda na turu, ima dosta titula, još više finala, finale USO. I uprkos svemu tome, ona nije dovoljno poštovana. Ja sam stekao takav utisak poslednjih godina. Mislim da bivše prve teniserke sveta i GS šampionke uvek treba više poštovati od teniserki tipa Bušar ili Halep.
    Radujem se intervjuu sa Karolinom.
     (MP, 5. jul 2015 01:02)

    # Link komentara

  41. Prvo se cita Ozmo, pa tek onda na spavanje :)
    Sve pohvale i ovaj put.
    Jelena je kraljica, uvek iskrena, ulepsala mi dan.
    Predlog za neki od narednih intervja je Zil Simon, po mom misljenju najinteligentiji teniser na turu ili Dzejmi Marej, bas me zanima kakav je ovako lik, uvek je u senci brata, pa cak i majke.
    (noname, 5. jul 2015 00:55)

    # Link komentara

  42. Ozmo legendo!!!!!
    Ajmo NO1e sampione!!!!!
     (macak u cizmama, 5. jul 2015 00:42)

    # Link komentara