- Komentari -
  1. favorit br 1 je Murray - sve je tempirao za eksploziju na Wimbledonu, uz ogromnu podrsku cijele Britanije
    zatim Federer - ogromno iskustvo, velik motiv, izvrsna forma, mozda i posljednja sansa
    iza njega Raonic - njegov dio sezone tek pocinje Wimbledonom i americkom turnejom, Đoković - ponajvise zbog iskustva ali i blagog pomaka u formi i Wawrinka - koji moze da eksplodira u svakom momentu
    iza njih su Kirjos - ima energiju i razoran servis, ako ga krene bit ce vrlo opasan i Nadal - kojem Wimbledon ipak nije u fokusu
    tradicionalno neugodni mogu biti Del Potro, Tsonga, Berdych, Karlovic i Isner, tu su negdje jos Dimitrov, Cilic, Nishikori, Zverev, Querrey i Thiem.. a od ostalih treba jos spomenuti Gasqueta i Tommya Haasa, pa i F. Lopeza od kojih igra na travi moze biti praznik za oci.
    Monfils, Kohlschreiber, Baghdatis, K.Anderson i ekipa ce samo dodatno zaostriti konkurenciju ali uz duzno postovanje daleko su od prvog plana
     (bob brett, 14. jun 2017 00:38)

    # Link komentara

  2. Osvaja Najbolji svih vremena lagano. Osim ako ne natrci na nekog 78(98) na ATP listi. Kao pre nekoliko godina....
    (mlekadzija, 13. jun 2017 23:27)

    # Link komentara

  3. Rodik bi po mom mišljenju trebalo da bude ispred Novaka, nerealan je ovaj poredak!
     (lesinhoZC, 13. jun 2017 21:18)

    # Link komentara

  4. @bez kosti
    Ovde nije pitanje konkurencije vec dominacije velike trojke (ne velike četvorke).
    (Loki, 13. jun 2017 21:09)

    # Link komentara

  5. @bez kosti
    nemoj molim te Samprasivo vreme, pa tad je to tek bio slucaj, Burguera ne igra nista pa dodje i osvoji RG, pa sam sampras je 2002. dosao na USO sa skorom 20-17 i osvojio ga.
    (Bojan, 13. jun 2017 21:06)

    # Link komentara

  6. Nadal, Murray, Federer, Wawrinka, Cilic i Djokovic ako proigra.
    Kod Cilica treba vidit sta se zbiva u velikim mecevima nakon onog poraza od Del Potra, podbacio je protiv Wawrinke.
    (drago, 13. jun 2017 21:02)

    # Link komentara

  7. OVI DANAS TENIS ČUDAN NIKAKAV --PA KAKAV JE TENIS DA ROGER NEIGRA 3 MISECA NA TURNIRU PA FAVORIT -ZAMISLITE DA JE U SAMPRASOVO DOBA I PRIJE NEKO VAKO RADIO PA NEBI MOGA DALEKO DOĆ NA OBIČNOM TURNIRU A NE GS TURNIRU ETO KOLIKA JE DANAS KONKURENCIJA DANAS A KOJA PRIJE
    (bez kosti, 13. jun 2017 20:52)

    # Link komentara

  8. Bice repriza finala iz 2014 i 2015,ovog puta sa drugacijim epilogom-Rodzer ce pocistiti Noleta 3-0!!
    (Lampi, 13. jun 2017 20:40)

    # Link komentara

  9. Федерер је наменски пропустио сезону на шљаци али нико не помиње да је и Новак наменски пропустио и сезону на бетону и на шљаци. Истина, није као Федерер да уопште није играо али није баш ни да је био присутан. Једино нико не зна која му је била намена, зато сад и није први фаворит.
    (бт, 13. jun 2017 20:34)

    # Link komentara

  10. @Najveci favorit da uzme titulu je Nadal.

    Rafa dugo nije favoriti na Vimbldonu. Na konferenciji za štampu posle finala RG je opet pričao o kolenima i kako će reagovati na travu. Očigledno je da igra sa strahom od povrede na travi a kad je tako, teško da može do dobrog rezultata. Videćemo, ali kao Rafin fan, nemam prevelike nade da može daleko u Londonu.
    Šanse će svakako imati na US Openu, gde mu podloga mnogo više odgovara nego u Australiji.
    (Mairon, 13. jun 2017 20:28)

    # Link komentara

  11. A kako se sprema i trenira možda ispadne u drugim kolu.Hoda po Bg,provodi se.
     (Gospodža Pepita, 13. jun 2017 20:24)

    # Link komentara

  12. Pre Novaka favoriti Nadal,Vavrinka,Nišikori.Đoković 7-8 što je i realno njegov svaki plasman.
     (Gospodža Pepita, 13. jun 2017 20:21)

    # Link komentara

  13. Da bi Rafa osvojio mora mnogo kockica da se poklope jedno od najvaznijih, cudno zvuci ali jeste, to je zreb, ukoliko ne naidje na nekog servera do osmine finala i mozda da izbegne rodzera i tima u cetvrtfinalu i to je to
     (Tennisman, 13. jun 2017 20:08)

    # Link komentara

  14. Federeru i Mareju rastu šanse jer imaju dobar servis. Federer bez tog servisa ne bi osvojio pola toga što je osvojio. -najbolji komentari su mi 'da mu nije toga..' i 'da je tad uradio to..' .. da Nadalu nije defanzive i spremnosti maratonca, nikad ne bi osvojio nista.. Da novaku nije najboljeg riterna u istoriji, ne bi ni on osvojio ni pola trofeja itd..
    (Pass, 13. jun 2017 20:06)

    # Link komentara

  15. Federer pa deset mesta prazno pa Nadal i Mari. To su favoriti na ovogodišnjem Vimbldonu. A Nole sa trenutnom formom koja i nije trenutna već traje mesecima takva kakva je, ne nalazi se među favoritima za titulu ni na Mastersima a kamo li na Gren Slemovima...tu negde osmina finala ili uz malo sreće u žrebu četvrtfinale i to je to...kada ozbiljnije shvati svoj odnos prema svom poslu i postane onaj stari Nole e onda će opet biti među najvećim favoritima, dotle ne.
    (Ivan, 13. jun 2017 20:04)

    # Link komentara

  16. 1. Captain Jack Sparrow
    2. Paja Patak
    3. Darth Vader
    4. Roger, Rafa, Novak...
    (neverland, 13. jun 2017 20:04)

    # Link komentara

  17. Novak puca u 16
    (St, 13. jun 2017 20:01)

    # Link komentara

  18. Prognoza je realna. Mada...
    Mislio sam da je ove godine AO rezervisan za Novaka, RG za Nadala, Wimbldon za Federera tu sam očekivao njegovo penzionisanje) i USO za Mareja...
    Međutim, Novak je iznenadio. Podbacio na AO skroz. Ajde da se od Novaka nadamo nečemu za USO, ali na W je Federer baš favorit... i očigledno neće još u penziju... (izgleda da će Novak pre njega).
     (sempervivum, 13. jun 2017 19:57)

    # Link komentara

  19. Vavrinka-Mari u finalu.Mari pre toga izbacuje Starca Foču.
     (Hebovascoki, 13. jun 2017 19:55)

    # Link komentara

  20. @lucchese
    Thiem je prosle godine osvojio Stuttgart na travi pobijedivsi Federera u polufinalu,ali slazem se da on nece dalje od cetvrtfinala kao ni Wawrinka.Po meni glavni favoriti Murray,Federer i Nole,zatim Cilic i Raonic,a ne treba ni otpisivati Dimitrova.Ocekujem da daleko dodju(barem cetvrtfinale)Tsonga i Berdych koji godinama igraju odlicno na travi.Sto se tice Nadala,on je u stanju osvojiti,ali isto tako izgubiti u prvom kolu.
    (Darko, 13. jun 2017 19:51)

    # Link komentara

  21. Iskreno, bojim se da gledam Vimbldon. Najveca iznenadjenia su tamo. Nije ni cudo da su taj turnir osvajali i ne tako jaki igraci, sa razornim servisima. Bojim se da Novak ne dizivi jos jedan samar. Jer uvek je lose igrao sa serverima, ali je pre imao mentalnu snagu da se sa njima izbori i strpljenje da saceka svoju sansu za brejk. Takodje je imao i instikt ubive da te retke sanse pretvori u brejk. I jos jednu stvar je imao, pouzdan servis da ne dolazi u problem u svojim gemovima. Sada je sve to klimavo, nadam se dobrom zrebu, da bi ga krenulo i da bi stekao malo samopouzdanja.

    Ne, nisam pesimista, samo se trudim da realno sagledam stvari. Ovo su cinjenice, koje nadam se ce brzo biti zamenjene drugim cinjenicama-da Novak pokazuje napredak i da se vraca.
     (buva, 13. jun 2017 19:49)

    # Link komentara

  22. Roger definitvno, a sudeci po Formi Novaka, Endija i Rafe, moguce je i da Rafa podigne trofej.
     (neko, 13. jun 2017 19:48)

    # Link komentara

  23. 1. Rodžer. Godinama unazad osvaja svoj poslednji Wimbledon. Videćemo da li će ove godine konačno uspeti da ga po ko zna koji poslednji put osvoji.
    2. Neko novi. I ujedno moj favorit.
    3. Rafael. Lično ne verujem ali tu su forma i samopouzdanje i ima pristojne šanse.

    Manje šanse dajem:
    4.Endiju. On trenutno deluje kao da je u nekom drugom svetu.
    5. Stanu. Ko zna? Pomislila bih da možda i može do titule da nedavno prvi put nije izgubio grand slam finale. Smatram da nije dovoljno mentalno jak da posle prvog poraza u gs finalu osvoji veliku titulu na turniru koji je za njega najzahtevniji, ali sa njim se nikad ne zna. Stan je najbolji u priređivanju velikih iznenađenja.
    6. Novaku. Spomenut iz poštovanja.
    (Svojeglava, 13. jun 2017 19:43)

    # Link komentara

  24. Najveci favorit da uzme titulu je Nadal. Nema dileme da ce samopouzdanje preneti i na travu i kad je u ovakvoj formi Rafa je favorit i na USO.

    Secam se na Kvinsu jedne godine kad je Novaka dobijo 7:6 7:6 ako se ne varam, igrali su obojica fenomenalno. Mozda zvuci glupo ali za Nadala ce najvece iskusenje biti prva dva kola , dok je trava jos uve kao tepih.Ako udje u drugu nedlju samo mu se Rodzer u super formi moze suprotstaviti.

    Naravno da bi mi svi volelida nas Novak iznenadi ali to je u ovom trenutku nemoguca misija.
     (vida loca, 13. jun 2017 19:24)

    # Link komentara

  25. @Patrick - Vavrinka i trava? Kao Šarapova pre 2011. i šljaka.
     (hipster, 13. jun 2017 19:15)

    # Link komentara

  26. Kako može Raonić da bude veći favorit od Vavrinke? Ili Tima? Igrao finale prošle godine pa je sad odjednom odličan na Vimbldonu uvek? Hajde molim vas...
     (Afram Island, 13. jun 2017 18:14)

    Evo ja cu da ti kazem.
    Kladionice nisu dobrotvorne ustanove, tako da...

    P.S.
    Usput, slazem se sa tobom.
    (Cole72, 13. jun 2017 19:13)

    # Link komentara

  27. @Nedja
    Slazem se 100% sa prognozom i sansama za W 2017.
     (jo, 13. jun 2017 19:10)

    # Link komentara

  28. Da pocnem, RF je mozda i s razlogom prvi favorit, iskustvo, njegova igra na travi i sve to ga cini takvim kakvim jeste, Mari je precenjen, ali ipak je prvi favorit, na Garosu je poceo u zavrsnici da igra tek, mozda sada nesto, ali tesko, Rafa je silno motivisan i agresivniji, kao sto neko rece ako ne naleti do druge nedelje do nekog jakog sa dobrim servisom mogao bi da napravi iznenadjenje u zavrsnici, sto se tice Novaka, prava misterija, ako ne nadje motivaciju tesko moze do kraja, Vavrinka nikad nije imao uspeha na sljaci, ali je ovo prvi Vimbldon da dolazi sa sansom da kompletira, to mu sigurno znaci, u dobroj je formi, igra uvek dobro kada treba, Raonic cini mi se kao i Mari precenjen, jednom se desilo finale odigrao, odmah ima sanse, a trenutna igra mu je ravna nuli, mislim da vece sanse ima Tim, neko rece da Dominik nema sanse na travi, on je odlican ima servis i dobar forhend, bekend, jedino mu fali iskustva i mentalne snage, ali doci ce i to, cak mislim da Cilic ima vece sanse od Raonica, odlicna igra na RG-u, dok nije dosao Vavrinka, Zverev i Kirjos su favoriti iz senke, mada Zverev se uvek uplasi velike scene, Kirjos ima igru za travu, ali i on ima veoma male sanse. Pozdrav
     (Tennisman, 13. jun 2017 19:03)

    # Link komentara

  29. Vece sanse od Novaka ima Kirjos..
     (THE FINAL CUT, 13. jun 2017 19:01)

    # Link komentara

  30. Samo mi jedna stvar nije jasna ,kako je Novak veci favorit od Nadala? Da, Nadal je igrao lose na Vimbldonu nekoliko godina unazad, ali je trenutno u neverovatnoj formi i verovatno bi pobedio i Mareja i Novaka, pa i Vavrinku u medjusobnon okršaju...
     (THE FINAL CUT, 13. jun 2017 19:00)

    # Link komentara

  31. Nadal servira puno bolje uz korektan zreb eto njega u finalu , za titulu Mari Federer pa španac . Novak nema servisa tako da neznam šta s njim
    (Tramal divizija, 13. jun 2017 18:55)

    # Link komentara

  32. Bice to odlican turnir. Mari,Federer,Nadal,Vavrinka,Tim, Zverev, Djokovic(mada sumnjam da ce daleko dogurati), Del Potro, Raonic...tesko za prognozu. Za ljubitelje tenisa odlicno!
     (Kavric, 13. jun 2017 18:52)

    # Link komentara

  33. Rafi ce kriticno biti prvih nekoliko kola ako bude imao nezgodog protivnik kad je trava u savrsenom stanju, jer je tad najbrza podloga i trebace mu vremena da se privikne. Vec od druge sedmice njegove sanse znatno rastu jer se trava oko osnovne linije pretvara u zemlju i pesak a dobice i na samopouzdanju. Federer je pametno odmorio, ima lepe sanse za zavrsnicu, videcemo da li je malo zardjao usled pauze. Mareju je trava omiljena podloga, sudeci po RG vraca se u formi i mogao bi da ode do kraja. Od Novaka ocekujem maksimum 1/4, u losoj je formi, bez samopouzdanja, trava mu nije omiljena podloga. Od Vavrinke i Tima se ne moze nista ocekivati jer im trava nikako ne odgovara ali ce izuzetno opasni biti Zverev i Kirgijos.
     (Nedja, 13. jun 2017 18:44)

    # Link komentara

  34. 1. Federer
    2. Nadal
    3. Wavrinka
    4. Kirjos

    Ostali mogu samo do tanjira da doguraju.
     (Patrick, 13. jun 2017 18:41)

    # Link komentara

  35. Rafa uzima Wimbledon.
     (gargleblaster, 13. jun 2017 18:34)

    # Link komentara

  36. samo da postavim pitanje. ljudi jel vi kapirate da postoji razlika u igri na travi i na sljaci. tima se ne secam da je ikada figurirao na travi.
     (lucchese, 13. jun 2017 18:33)

    # Link komentara

  37. Novaku istekla tiha suspenzija.
    (Buđoni, 13. jun 2017 18:24)

    # Link komentara

  38. Vimbldon će osvojiti neko sa dobrim servisom.Novak je u tom segmentu igre u ovom trenutku između 50og i 100og na svetu.
     (Novakov navijač, 13. jun 2017 18:22)

    # Link komentara

  39. Kod dama su, bez obzira sto dugo nisu igrale, favoriti Azarenka i Kvitova. Naravno, ni Venus nikad ne treba zaboraviti. Azarenki je ovo idealna sansa za Wimbledon, nema Serene, nema Sarapove, Kvitova se jos oporavlja. Mislim da ce WB niti itekako zanimljiv.
    A sto se momaka tice, Roger def. favorit broj 1, a onda Mari. Iako Mari nije u najboljoj formi, on na travi uvijek dobro igra, a vjerujem i da je polufinale RG za njega odlican rezultat i pokazatelj da se polako vraca u formu. Novaka ne bih komentarisao jer ne znam sta je s njim, a Rafa... misterija. Moze osvojiti, a moze se desiti opet neki Rosol, nikad se ne zna.
     (Srdjan, 13. jun 2017 18:21)

    # Link komentara

  40. Lepa kvota na Federera.
     (miskapis, 13. jun 2017 18:19)

    # Link komentara

  41. Nadal
    (Djordje P, 13. jun 2017 18:18)

    # Link komentara

  42. Rafa Nadal
     (iskreno, 13. jun 2017 18:15)

    # Link komentara

  43. Kako može Raonić da bude veći favorit od Vavrinke? Ili Tima? Igrao finale prošle godine pa je sad odjednom odličan na Vimbldonu uvek? Hajde molim vas...
     (Afram Island, 13. jun 2017 18:14)

    # Link komentara

  44. Rafa.
    (:), 13. jun 2017 18:14)

    # Link komentara

  45. Prvi favorit je Nadal,jer je prepun samopouzdanja,bez obizra sto je ranijih godina ispadao u 2,3 kolu,sada je potpuno druga situacija,bice nevjerovatno motivisan..Drugi favorit je Federer,3 favorit je Marej a cetvrti Novak...Posto navijam za Noleta,nadam se nekom cudu,mozda se Nole konacno razbudi.
     (Sinisa, 13. jun 2017 18:13)

    # Link komentara

  46. ajde Federer, ali zašto je Marej favorit? lik ništa nije uradio u ovom dijelu sezone gdje ne brani toliko bodova koliko će braniti posle...favoriti Federer i Nadal pa Đoković...možda i Vavrinka i to je to...
    (lorenzo, 13. jun 2017 18:11)

    # Link komentara

  47. RF
     (Slobo, 13. jun 2017 18:07)

    # Link komentara

  48. Novak-ha,ha,ha....
     (moso, 13. jun 2017 18:07)

    # Link komentara

  49. Људи, Новак неће освојити ни један мастерс, ни један Гренд Слем до краја године. Тек ће почети следеће године, ако му мотивација, снага, воља и хтеље дозвољавају да то и уради. Још после УС опена сам рекао да је Новак у дебљој кризи него што мислимо. А чак и он сам. То је рекао и признао у Риму. Да је и даље мислио да је конкурентан и да може да побеђује па га је све то мало померило што није успевао.
     (Фрфљави, 13. jun 2017 18:06)

    # Link komentara

  50. Kvota je premala, on nece imati uspeha na travi i brzim podlogama kao sto je imao na sljaci. Posle US Open-a bice oko 8. mesta na ATP listi.
    (NOV4K, 13. jun 2017 18:06)

    # Link komentara

  51. Kakav crni Novak. Četvrtfinale maksimum. Endi je u oč ajnoj formi i takodje nema šanse.
    Ovo odmorni Rođa osvaja bez problema.
    Nikada lakše neću zaraditi za letovanje.
    (Torrente, 13. jun 2017 18:06)

    # Link komentara

  52. Realno favoriti su redom Federer pa Nadal pa Marej pa Djokovic. Ja licno navijam za Delpa da osvoji al znam da je to u rangu nemoguceg da se desi.
     (Kris, 13. jun 2017 18:05)

    # Link komentara

  53. Nadal.
     (Miles Davis, 13. jun 2017 18:04)

    # Link komentara

  54. Federer osvaja osmi Vimbldon,to je svima jasno,cele sezone se sprema za taj Vimbldon
     (Rodžer Federer-Nikad ne otpisujte Kralja, 13. jun 2017 18:04)

    # Link komentara

  55. neka je nas Nole i deseti favorit,nije bitno.Vazno je da se on polako ali sigurno vrati na svoj vrhunac.A,kada ce se to dogoditi mi ne znamo i niko ne zna.To sto neki lupetaju i sto su sveznalice je zanemarljivo.Samo neka se klade i bacaju pare,moze da se dogodi opet slucaj"Ostapenko".
    (Melenci, 13. jun 2017 18:02)

    # Link komentara

  56. Vimbldon zna da donese iznenadjenja u prva 2-3 kola to se cesto desava, posle toga uglavnom favoriti doguraju u zavrsnicu. Ali Rodzer je definitivno pa vrv i prvi favorit, njegova igra je perfektna za travu, dobar servis, odlicni refleksi, agresivna igra, fantasticna igra na mrezi, i na kraju nikad bolji bekend, ako RF bude zdrav i spreman a trebao bi da bude, msm da ove godine osvajan Vimbldon.
    (RF, 13. jun 2017 18:01)

    # Link komentara

  57. Možda Rafa,Novak ne kao ni Mary.Rodzer teško.
    (Tomy, 13. jun 2017 18:01)

    # Link komentara

  58. Cuj Novak treci favorit, covek nece doci ni do treceg kola
    (Petar, 13. jun 2017 18:00)

    # Link komentara

  59. Po meni prvi favorit Roger, drugi Nadal i Novak, iza njih Marej, pa onda neko izenadjenje tipa Kyrgios.
     (#logika, 13. jun 2017 17:59)

    # Link komentara

  60. 3. favorit? Znaci nisu ga zaboravili, ali realno sa servisom sa Roland Garosa je iza Zvereva i Kyrgiosa, Andija, Stan i jos par drugih. Volio bi da me razuveri bar sa jednim semifinalom.
     (Xfaktor, 13. jun 2017 17:55)

    # Link komentara

  61. Džabe njima sve kvote kad Vavrinka ove godine dolazi sa namerom da kompletira sva četiri GS trofeja, teško da postoji veći motiv. To su u 'Open eri' uradili samo Agasi, Federer, Nadal i Đoković, koji su pritom ostavili mnogo dublji trag u tenisu.
    (XXXL, 13. jun 2017 17:55)

    # Link komentara

  62. Federeru i Mareju rastu šanse jer imaju dobar servis. Federer bez tog servisa ne bi osvojio pola toga što je osvojio. Uzima lake gemove sa malo utrošene snage i čeka priliku.
    Ne verujem da Nadal, Vavrinka i Tim mogu nešto više na travi. Za Novaka ništa ne predvidjam. Ako sredi misli može daleko, u suprotnom ništa.
     (goran, 13. jun 2017 17:54)

    # Link komentara