Lilard želeo da ostane, u Portlandu ga odbili – kao i on njihov nepristojan zahtev

Američki košarkaš Demijen Lilard nije želeo da napusti Portland kada je shvatio da nema ništa od prelaska u Majami.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Lilard se oprostio od Portlanda: Ne plačem mnogo...

* Milvoki odmah favorit kladionica – kakve su Denverove šanse?

Sa Floride su poslali ponudu koja je uključivala Tajlera Hira, Nikolu Jovića i podosta budućih pikova i zamenu, ali to nikako nije bilo dovoljno.

Na kraju su Baksi (u trejdu tri tima u kojem je bio i Finiks) uskočili i odveli zvezdu NBA lige u Milvoki, ali ne pre nego što je ovaj iskazao želju da ostane u Portlandu.

Znalo se da je Majami njegov izbor, a u razgovoru sa Krisom Hejnsom iz "Bličer Riporta" je otkrio da želi da se vrati među Trejlblejzerse nakon što je podneo zahtev za trejd.

Međutim, generalni menadžer ekipe Džo Kronin je to odbio i istakao da nema povratka za sedmostrukog Ol-star igrača.

"Lilard je šokiran. Za njega je bilo obeshrabrujuće da čuje da ne može da se vrati, ali je dodao da ne bi da bude negde gde nije poželjan. Nakon toga je okončao sastanak", izjavili su izvori iz kluba.

Hejns pored te novosti dodaje i da je Portland zahtevao od Lilarda da presedi poslednjih 10 utakmica prošle sezone. Kako su mu objasnili, time su hteli da povećaju svoje šanse na lutriji za draft, čime bi pojačali paket koji bi mogli da ponude za nekog veterana. Lilard je to odbio.

Lilard je prošle sezone u proseku imao 32,2 poena i 7,3 asistencije, ali su u Portlandu odlučili da krenu u izgradnju novog tima sa mladim košarkašima koje imaju na svoj raspolaganju.

Iskusni plejmejker će sa druge strane u paru sa Janisom Adetokumbom tražiti svoj prvi NBA prsten.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 26 sledeca idi na stranu