55: Kajrijeva partija života VIDEO

Kajri Ivring odigrao je spektakularan meč prethodne noći u NBA ligi, sa rekordom sezone od 55 poena predvodio je Klivlend Kavalirse do osme pobede u nizu.

Izvor: B92
Podeli

MVP prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva otvorio je meč sa sedam promašaja iz igre, da bi zatim ubacio čak 11 trojki i totalno nadomestio izostanak LeBrona Džejmsa.

'Stric Dru' (Uncle Drew) ubacio je i 24 od poslednjih 28 poena svoje ekipe, 16 od 20 poena Kavsa u poslednjem periodu, kao i trojku koja je srušila Portland u 'Q Areni' – na 6,4 sekundi do kraja.

Takođe, sa linije slobodnih bacanja imao je stoprocentan učinak (10/10), a posle partije života postao je skroman.

"Ovo je bio uspeh i napor celog tima", rekao je Irving.

S druge strane, povređeni Džejms je sve vreme igrao pored terena i bio prezadovoljan partijom svog kolege i velikog prijatelja, a odbio je da daje izjave kako bi fokus ostao samo na Kajriju.

"Ovo je njegovo veče", rekao je Džejms posle meča. "Upravo sam gledao jedan od najboljih nastupa u istoriji Lige od strane jednog pojedinca, a, na sve to, on je moj saigrač/ortak za trčanje/brat", napisao je 'Kralj' kasnije na Tviteru.

Irving je ovom partijom oborio rekord arene u Ohaju, koji je postavio legendarni Alen Ajverson 2001. godine sa 54 ubačena poena. Srušio je i rekorde sezone Moa Vilijamsa i Kleja Tompsona, koji su ubacili koš manje, a samo mu je jedna trojka nedostajala da izjednači rekord svih vremena – koji dele Doniel Maršal i Kobi Brajant.

"On je toliko brz da ne želite previše blizu da mu priđete kada ga čuvate. Morate da kontrolišete njegov ulaz. Ja sam pokušao da mu uđem u svaki šut, kao i onaj za pobedu. Bio sam mu na 'licu', ali je pogodio neverovatan šut. Svaka mu čast", rekao je Irvingov čuvar u drugom poluvremenu Nikola Batum, a veliko bi pitanje bilo na koliko bi se poena plej Kavsa zaustavio da ga Francuz nije čuvao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 23 sledeca idi na stranu