Garnet: Košarka i dalje prioritet

Kevin Garnet će i definitivno igrati svoju 20. NBA sezonu, a s obzirom kako priča o košarci, možda stigne i rekordere po dugovečnosti.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli

KG će se igrajući naredne sezone izjednačiti sa Karimom Adbul-Džabarom, a planira da stigne i lidere Kevina Vilisa i Roberta Periša, jedine koji su proveli 21 godinu u NBA.

"Košarka je i dalje prioritet u mom životu. Razmišljao sam o mogućoj penziji, ali sam daleko od toga. Ja sam potpuno posvećen igri. Kada ne budem imao motivaciju biće kraj, ali to nije slučaj", rekao je Garnet.

On će u narednoj sezoni zaraditi 12 miliona dolara u dresu Bruklin Netsa, a očekuje mnogo veći doprinos timu nego prošle sezone (6,5 poena, 6,6 skokova).

"Osećam se odlično, bez ikakvih problema. Treniram od juna, vodim računa o sebi, o svom telu. Nemam šta da se dokazujem, prošle sezone sam se prilagođavao taktici Džejsona Kida, radio sam šta se tražilo od mene za tim. Mislim da ću sada da budem malo bolji, jer činimi se da je sistem (novog) trenera Lajonela Holinsa bliži onome što smo radili u Bostonu. Još uvek imam šta da pružim na terenu", rekao je Garnet.

Garnet je bio 5. pik na draftu 1995. godine od strane Minesota Timbervulvsa. Postao je apsolutni rekorder Vulvsa tokom 12 godina u ovom timu, a onda je 2007. prešao u Boston Seltikse sa kojima je 2008. osvojio svoju jedinu NBA titulu.

Bio je MVP lige 2004, MVP Ol-stara 2003, 15 puta je igrao na Ol-staru, četiri puta bio član najbolje NBA petorke, defanzivni igrač 2008, četiri sezone u nizu najbolji skakač lige.

Prosečno je u karijeri beležio 18,6 poena uz 10,3 skokova, 3,9 asistencijam 1,5 blokada i 1,3 ukradenih lopti po utakmici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

LeBron: Kajri je naš general

Iako se u Klivlend vraća sa dva prstena, LeBron Džejms je spreman da ima sekundarnu ulogu u timu i podredi se lideru tima iz prethodnih sezona Kajriju Irvingu.

NBA ponedeljak 29.09. 11:58 Komentara: 9

Novicki vežba brži izbačaj

Veteran Dalas Maveriksa Dirk Novicki i sa 36 godina radi na svojim veštinama, a sa trenerom Holgerom Gešvindnerom odlučio je da ubrza svoj šut.

NBA ponedeljak 22.09. 18:16 -> 23:40 Komentara: 19
prethodna strana 1 / 16 sledeca idi na stranu