Boš još pet godina u Majamiju

Majami Hit objavio je da je potpisao novi ugovor sa krilnim centrom Krisom Bošom.

ĐNIzvor: B92, Sportando SAD
Podeli

Prema politici kluba detalji ugovora nisu objavljeni, ali je ranije isticano da je Majami svom igraču ponudio petogodišnju saradnju vrednu 118 miliona dolara.

Boš je već bio viđen u redovima Hjuston Roketsa, koji su se odrekli Džeremija Lina, poslavši ga u Lejkerse, kako bi oslobodili prostor u seleri kepu i mogućnost da ponude krilnom centru maksimalni ugovor.

Međutim, iako je posle odlaska Lebrona Džejmsa najavljivano da će i ostale zvezde napustiti Floridu, Boš se predomislio i odlučio da ostane.

„Kris Boš je dvostruki NBA šampion i jedan od najsvestranijih visokih igrača u ligi. Njegovi jedinstveni kvaliteti čine ga jednim od najboljih igrača danas. Oduvek sam osećao da je posvećen ovoj organizaciji, stručnom štabu i gradu. Mislim da će imati životnu priliku da vodi ovaj tim sledeće sezone, a već devet učešća na NBA Ol staru je bilo ključno za nas. Blagosloveni smo što ga imamo“, rekao je predsednik Hita Pet Rajli.

Boš je tokom 11 godina u NBA ligi odigra 796 utakmica u kojima je prosečno postizao 19,2 poena, imao 8,7 skokova, 2 asistencije i 1, 1 blokadu za skoro 36 minuta provedenih na terenu po meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Rouz stiže na pripreme SAD

Otkazi Blejka Grifina i Kevina Lava uzburkali su američku javnost, ali je sada sva pažnja usmerena najavljenom dolasku Derika Rouza u trening kamp.

NBA ponedeljak 28.07. 18:28 Komentara: 22

Naslednik Manutea Bola, Bol Bol

Pre četiri godine su se ljubitelji košarke oprostili od najvišeg igrača u NBA ligi, Manutea Bola, a za koju godinu mogli bi da uživaju u potezima njegovog sina.

NBA nedelja 27.07. 20:43 -> 21:18 Komentara: 3
prethodna strana 1 / 24 sledeca idi na stranu