Srbija od Odžaka do Indijane – zbog Nikole Jokića

Nikola Jokić nastavlja da nas oduševljava iz dana u dan, ili bolje reći iz noći u noć – predvodeći Denver Nagetse ka plej-ofu NBA lige.

Izvor: B92
Podeli
YTSS
YTSS

Joka je, u trijumfu nad Indijana Pejsersima, za 34 minuta na parketu zabeležio 30 poena (11/16 za dva, 1/2 za tri), 17 skokova, pet asistencija i ukradenu loptu.

Ipak, iako je gotovo uvek najefikasniji u redovima tima iz Kolorada, uz najveći broj skokova, nisu poeni ono što 208 centimetara visokog Somborca ističe i stavlja u prvi plan.

Ne sme se naravno zanemariti da je u stanju da svaki put u laganom ritmu ubaci preko 25 poena i uhvati više od 15 lopti, ali nekako najviše fascinira duh plejmejkera u njegovom telu – koji mu omogućava da poput Miloša Teodosića razigrava saigrače.

To je možda najbolje opisao i trener Nagetsa Majk Meloun.

"Nikola vas dovodi u situaciju da ne možete da dočekate šta će sledeće da uradi, kada dobije loptu u ruke. Tera vas, izaziva da ga sve vreme pratite. Neverovatno je zabavno da s njim igrate košarku, dok je pomisao da može da bude samo bolji zastrašujuća", rekao je Meloun.

I, dok Amerikanci ne veruju šta radi i kako asistira, nama je sve to – kako bi rekao Miroslav Muta Nikolić – potpuno normalno.

Jer, Srbi prve košarkaške korake i prave na basketu ispred zgrade, pored kuće, u kraju... Gde se i 'uče' i razvijaju osećaji, recimo, ova dodavanja preko glave.

"Izgradio je ime, u to nema nimalo sumnje. S druge strane, nivo na kome igra samo potvrđuje kakvo je njegovo ponašanje i radna etika", naglasio je Maloun.

Prethodne noći, ponovo ih je imao dva – prilikom prvog Vilson Čendler je lako poentirao, dok je drugo 'upropastio' Danilo Galinari.

Međutim, sve što se događa oko njega, a priznaćete da nije mala stvar kada vas sa 22 godine proglašavaju budućim superstarom najjače lige sveta, uopšte ne utiče na njegovo ponašanje, stavove ili, u krajnjoj liniji, ćaskanje sa novinarima.

"Zamalo da dobijem infarkt zbog vas! Vodili ste toliko razlike i na kraju zamalo sve da propadne, dok nisi pogodio onu trojku", rekao je novinar, a Nikola imao spreman odgovor:

"Mi imamo 125, a oni 117 – mi smo pobedili. To je to. Voli neizvesne utakmice jer te one drže na oprezu, ali, iskreno, želim da pobedim svaki meč 30 razlike. Ipak, nije svaki put tako", rekao je Nikola pre nego što je morao da prekine novinara – kako bi mu objasnio koju je tačno pesmu Zvonka Bogdana pevao i gde se u Srbiji nalaze Odžaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 26 sledeca idi na stranu