Devin Buker ubacio 70 poena!

Devin Buker postao je tek šesti igrač u istoriji NBA lige koji je na jednom meču ubacio najmanje 70 poena.

Izvor: B92
Podeli
AP Photo/Elise Amendola
AP Photo/Elise Amendola

Ovo je tek 11. duel u istoriji najjače lige sveta u kom je neki igrač postigao najmanje 70 poena. Vilt je to činio u šest navrata, uz mečeve sa 81 i 100 poena na svom kontu, a ostali članovi ove spektakularne liste po jednom.

Poslednji put kada je neko imao učinak od 70 i više poena bilo je to 22. januara 2006. godine – kada je Brajant sa 81 poenom zatrpao koš Toronto Reptorsa.

Dvadesetogodišnji bek Finiks Sansa odigrao je neverovatan meč u čuvenom TD Garednu, ali to nije bilo dovoljno da njegov tim izbegne poraz od Boston Seltiksa – 130:120.

Buker je za 44 minuta ubacio okruglo 70 poena (17/29 za dva, 4/11 za tri), uz procenat šuta od 52,5 odsto(!), a imao je i osam skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i blokadu.

U prvoj četvrtini postigao je 10, u drugoj 9 poena, da bi u potpunosti eksplodirao u nastavku sa 23 u trećem i 28 poena u četvrtom kvartalu.

Produkt škole koledža Kentakija postao je najmlađi igrač sa 70 ili više poena na jednom susretu – ušavši u društvo Vilta Čemberlena, Kobija Brajanta, Dejvida Tomspona, Dejvida Robinsona i Eldžina Bejlora.

U timu iz Arizone samo su još Aleks Len i Leandro Barbosa, sa po 11 poena, imali dvocifren učinak.

Ipak, da neverovatan podvig nepamti po trijumfu pobrinuo se takođe fantastični Ajzea Tomas, sa 34 poena i sedam asistencija. Al Horford dodao je 15 poena i deset skokova, dok su Džea Krauder i Keli Olinik dodali po 13.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 26 sledeca idi na stranu