Bobi ni na klupi, Vol zabeležio 20 asistencija!

U noći između petka i subote odigrano je osam utakmica u NBA ligi, a najveće iznenađenje napravio je Nju Orleans pobedom nad Hjustonom.

ĐNIzvor: B92 SAD
Podeli
Photo by Patrick Smith/Getty Images
Photo by Patrick Smith/Getty Images

Pelikansi su savladali trećeplasirani tim Zapadne konferencije rezultatom 128:112, iako su bili lišeni pomoći Demarkusa Kazinsa.

Izostanak Kazinsa nadomestili su fenomenalni Solomon Hil sa 30 poena, 6 skokova i 7 asistencija, i Entoni Dejvis koji je zabeležio novi dabl-dabl (24p, 15sk).

Među Rokitsima je dominirao Džejms Harden sa 18. tripl-dablom u sezoni, ali ni to nije bilo dovoljno da se izbegne 22. poraz u sezoni. Harden je meč završio sa 41 poenom, 14 skokova i 11 uspešnih dodavanja za koš.

Srpski košarkaš Boban Marjanović nije bio ni na klupi u porazu Detroita od Toronta na domaćem terenu, sa 87:75.

Najubedljiviju pobedu večeri ostvarila je Filadelfija nad Dalasom, rezultatom 116:74. Zanimljivo je da u ekipi 76ersa nijedan igrač nije igrao više od pola sata, pa su najefikasniji bili Džastin Anderson sa 19 i Robert Kovington sa poenom manje.

Kod Dalasa, najviše poena imao je Dvajt Pauel (14), Džej-Džej Barea 11 i Dirk Novicki 10.

Plejmejker Vašington Vizardsa Džon Vol potvrdio je da je jedan od najboljih dodavača u najjačoj ligi na svetu. Vol je u pobedi nad Čikagom zabeležio neverovatnih 20 asistencija, što je najbolji učinak jednog igrača ove franšize u poslednjih 19 godina.

Hasan Vajtsajd je 11. uzastopnim dabl-dablom odveo Majami do trijumfa nad Minesotom 123:105. Odličan je bio i Goran Dragić, koji je takođe stigao do dabl-dabl učinka od 19 poena i deset asistencija.

Predvođen Nikolom Vučevićem, Orlando Medžik je stigao do trijumfa u gostima protiv Finiks Sansa rezultatom 109:103. Zapažen učinak imao je i Ivica Zubac, ali su njegovi Lejkersi doživeli novi poraz.

Crnogorac je za 32 minuta u igri ostvario dabl-dabl od 18 poena i 17 skokova. Dodao je i dve asistencije i tri ukradene lopte.

U pobedničkom timu zapaženi su bili i Evan Furnije sa 25 poena, Aron Gordon sa 17, kao i još jedan dabl-dabl junak Elfrid Pejton (10p, 11as).

Istočna konferencija

Screenshot (nba.com)
Screenshot (nba.com)

.

Zapadna konferencija

Screenshot (nba.com)
Screenshot (nba.com)

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 26 sledeca idi na stranu