- Komentari -
  1. "Šta reći? Najbolji igrač Srbije, najbolji igrač celog prvenstva. Nažalost, najkorisniji igrač (MVP) ne može biti neko iz poraženog sastava, a sigurno je da bi taj epitet poneo Bogdanović da je Srbija došla do zlata."

    Samim tim izraz MVP(Most Valuable Player ili Naj Vredniji-korisniji Igrac)
    nema smisla, ako mora da je iz pobednickog tima.
     (Baba Stanojka, 17. septembar 2019 17:26)

    # Link komentara

  2. Samo dve stvari, prva: da nije Jokic igrao na ovom prvenstvu mi ne bi bili favoriti, on je dosao i natovario nam veliko breme favorita a nije doneo nesto puno od energije i kvaliteta, vise nervozu. Drugo: bekovski tandem Micic - Guduric, uplaseni i nesigurni u manjim a kamoli u onim vecim bitnijim utakmica kada je neko jos pored Bogdana trebalo da povuce. Poveli smo protiv Spanaca 10 razlike, igrali odlicno, izlaze Jovic i Bogdan, ulaze ova dvojica i tu se za nas prvenstvo zavrsilo.
    (Bojan, 17. septembar 2019 06:34)

    # Link komentara

  3. Leave bjelica and raduljica alone.
     (matriks u srba, 17. septembar 2019 04:22)

    # Link komentara

  4. Tekst je za medalju.
     (Galeb south, 17. septembar 2019 00:18)

    # Link komentara

  5. Odlicna analiza! Sve pohvale
     (D, 16. septembar 2019 23:58)

    # Link komentara

  6. Jokić, Milutinov, izanredan tandem koji je nedovoljno iskorišćen.. Sve ostalo bi bilo puno bolje i drugačije ali šta je tu je
     (koma, 16. septembar 2019 22:58)

    # Link komentara

  7. Odlicna analiza - jako los zakljucak. Bogdanovo remek delo jos kako treba da se ponovi. I to jeste jedna od Saletovih gresaka. Protiv Argentine je trebao jos suteva da uzima i da igra svih 40 minuta. Prosto, vidis da imas jednog raspolozenog igraca - daj mu loptu. Samo da je uzeo jos pola Bjelicinih suteva. Uostalom, i sam Bogdan je to rekao indirektno. Pa taj isti Sale je dao koliko poena (40?) Litvaniji '95. A tada smo u ekipi imali Danilovica, Divca, Paspalja, Savica Bodirogu...kakve su to sve legende. Sve ostalo stoji.
    (Isterivac botova, 16. septembar 2019 22:49)

    # Link komentara

  8. Dobar je tekst. Medjutim...U danasnjem Danasu objavlenja je postenija analiza, bez tabu tema.
    (Dex, 16. septembar 2019 20:09)

    # Link komentara

  9. mnogo nam falio pravi playmeyker koji sem što zna,da dobro šutira mora dobro znati i razigravati ekipu a micič je bio sve sem igrača koji je mogao pomoči i menjati nekoga kome neide barem poneku utakmicu jer jovič je bio i dobar kad se pogledaju ostali igrači jedino mu nije išlo u toj utamici protiv argentine i zato smo morali imati igrača koji može odmenuti jovića i naravno razigravati ekipu ako joviču neide trebala nam druga opcija koja ga može odmeniti a micič nažalost nije bio sposoban jedino je jovič radio za ekipu i pravio asistencije nismo imali zamenu za jovketa i tu smo pukli.
    (slaviša šmigič, 16. septembar 2019 19:57)

    # Link komentara

  10. Анализа је ОК, просто нема шта да се дода...
    Да смо уместо Мицића, Гудурића, Симоновића и Бирчевића имали Марковића, Теодосића, Милосављевића и (можда) Недовића, можда би и слика била другачија... (Калинића не помињем јер он репрезентује PornHub).
    Сигуран сам да је Сале желео да се опрости златом и сигуран сам да је много бољи и часнији од овдашњих пљувача.
    Јесте, направио је он неке грешке, а мислим да је кључна грешка (коју нико овде и не помиње) - прерано скраћивање списка. Друга грешка је тактика против Шпаније и Аргентине. Није било тактике. Ту је цео стручни штаб затајио, заједно са играчима.
    Несрећна околност је што су неки играчи катастрофално подбацили (Бјелица, Бирчевић, Симоновић, Мицић, Гудурић), а неки нису ни могли да оду (Тео и Милосављевић).
    Шта је - ту је. Предстоји нам да одгајимо доброг плејмекера (попут Ђорђевића некад), јер се без тога не може играти добра кошарка.
    (sempervivum, 16. septembar 2019 19:33)

    # Link komentara

  11. Steta... Propustamo prilike koje se nece skoro ponoviti...
    (Sarkazam, 16. septembar 2019 19:20)

    # Link komentara

  12. Vec se od samog starta videlo da je kombinacija Jokic/Milutinov dobra, i bila bi dobra da nije bilo problema sa PF pozicijom. Meni je najvise zao sto Sale nije poveo Simanica. Ne znam da li je Simanic na reprezentativnom nivou ali je po nacinu igre on najbolji fit za Jokica. Visoki PF koji u odbrani moze da lupi par banana i odvrati protivnika od ulaza pod kos, u napadu sut za tri poena i sposobnost igranja iznad kosa, to je tip PF koji treba Jokicu. Simanic je upravo takav igrac i po nacinu igre malo podseca na Granta koji ce naredne sezone igrati u Denveru. Ako nista drugo, barenm bismo videli da li je Simanic na tom nivou ili ne, ovako se opet nista ne zna.
    (bskfan, 16. septembar 2019 18:56)

    # Link komentara

  13. Ljudi u Srbiji zaslužuju sve što im se događa. Skinuli ste jedino što je valjalo u košarci u zadnjih 10 godina. Ovo je sport. Dobiješ ili izgubiš. Igrali smo dobro. Ukratko, Bjelica, Gudurić i Micić da su dali pola svojih mogućnosti mogli smo osvojiti. Ostali su dali koliko smo i očekivali. Salata zadugo nećemo imati!
     (Romanija, 16. septembar 2019 18:55)

    # Link komentara

  14. Mi smo cudan narod. Niko od igraca nije rekao - zlatni smo momci. To su mediji naduvali. Dok se pobedjivalo mnogo smo ponosni, a kad nas tim bude nadigran od strane dve najbolje reprezentacije na prvenstvu nula podrska. Mene je sramota...Sistem nase kosarke daje cesto odlicne rezultate, ali ne uvek. Budimo bar malo zahvalni. Pa ljudi da nismo mozda u ekonomiji, obrazovanju ili tehnoloskim inovacijama peti na svetu?
    (Dule, 16. septembar 2019 18:50)

    # Link komentara

  15. Znači najbolji centar NBA u prevodu sveta nema mesta u timu. Nije nam potrebna njegova analiza igre.
    I ne treba da igra više za Srbiju, Raduljica kinez neka ide na Olimpijadu
    (Borcan, 16. septembar 2019 18:46)

    # Link komentara

  16. Ali, gledajući srpsku košarku i ljude u njoj (od igrača do stručnih lica) – NECE sve biti okej!
    (Petar, 16. septembar 2019 18:13)

    # Link komentara

  17. @Wild West
    Svaka čast za analizu, ne može konciznije . Jedino bih dodao da je definitivno velika greška selektora vođenje četiri centra na prvenstvu, i to u situaciji kada kriterijum suđenja je takav da im je onemogućeno da igraju. Bobi je na svakoj utakmici dobijao nepostojeće faulove u napadu, nije to ništa protiv srbije već su isto prošle i druge reprezentacije kojima su centri najbolji igrači ( Litvanija, CG na primer). Srpska košarka mora da se sprema za small ball košarku jer je to trend, snažnim i sporijim igračima više nema mesta na terenu.
     (Milan, 16. septembar 2019 17:57)

    # Link komentara

  18. Ja sam još pre prvenstva pisao ovde, pa sam dobio minuse, da više volim da idemo kao autsajderi nego sa već okačenom medaljom oko vrata. Kada niko ništa od nas ne očekuje, tada dajemo najviše.
    (Millennium, 16. septembar 2019 17:55)

    # Link komentara

  19. Ljudi, igra je. Nekad pobediš nekad izgubiš. Koja je poenta takmičenja kada bi uvek pobe?ivali oni od kojih se to očekuje. Hajde da onda ne igramo nego da unapred proglasimo pobednike.
     (kafka, 16. septembar 2019 17:39)

    # Link komentara

  20. Bravo za tekst Luksi, odlicna analiza.
    (Pavle, 16. septembar 2019 17:38)

    # Link komentara

  21. Сасвим коректна и стручна анализа. Слао сам коментаре током СП али нисам хтео да анализирам играче нити селектора док игра траје. Требало је освежити тим с новим играчима из Звезде која једина игра елитно такмичење у Европи (Давидовац, Добрић, Симанић) али је и Маринковић требао да буде у конкуренцији. Боде очи једна чињеница: као да је неко желео да Србија игра с именима афирмисаних (макар били и неспремни!) и да не буде оних који су одбили да играју за репрезентацију? То Ђорђевић треба да објасни. Ниједан селектор то себи не сме да дозволи. Имаш концепцију, имаш спремне и командујеш. Саши Ђорђевићу бих се овом приликом захвалио за све што је уложио у репрезентацију Србије а имао је велики стратешки задатак: да премости јаз генерација, сачува српску репрезентативну кошарку и да постигне резултате на великим такмичењима. Легендарни кошаркаш уложио је своје име у то а није морао. Зато наклон!
    (обс, 16. septembar 2019 17:23)

    # Link komentara

  22. Potpisujem
     (Uroš, 16. septembar 2019 17:11)

    # Link komentara

  23. Dobra analiza. Jedino prvi put cujem da nije dobro ako igras odlicno? Da li to znaci da ce buduci selektor traziti od BB da igra slabije i da je to onda dobro za tim? Ono sto ja mislim je da barem jos dva igraca moraju da igraju na nivou BB , da imaju isti cilj i pristup svom poslu kao on. Gledam ovaj klip o njegovoj igri. On nicega ne treba da se stidi, cak je odlicno ograo i protiv Spanije. Vidi se njegova igra u odbrani, kontre, cak je 3 puta zakucao loptu u 3 razlicite utakmice, assist od Milutinova, Raduljice, Belom, pa cak i Jovicu,Bobiju a o sutu necu da pricam. Ostali igraci moraju da se na njega ugledaju. To sto je BB tvitovao da je on kriv, treba razumeti jer je licno razocaran rezultatom sa SK. Jer je veliki borac i takmicar, radnik i ima uvek veliku ljubav kada igra za svoju zemlju. Ne treba nikada da se ponovi da on ovako igra , slazem se, u odnosu na druge. Drugi u timu moraju mnogo bolje a BB ce igrati jos bolje u to sam siguran.
    (fortissimo, 16. septembar 2019 16:13)

    # Link komentara

  24. Djordjevic,vrhunski igrac bio ali nije vrhunski trener.Bjelica,debelo podbacio.
    (Dr Dre, 16. septembar 2019 16:07)

    # Link komentara

  25. Đorđević - kao Krešimir Ćosić svojevremeno !
    Vrhunski igrač, ali loš trener i selektor reprezentacije ...

    Mnogo toga im je zajedničko, ali i nažalost to da su lišili zlata sjajne generacije košarkaša...

    A zanimljivo je i to da ih vezuje činjenica da je Ćosić-selektor prvi pružio šansu Đorđeviću-igraču u seniorskoj reprezentaciji, a da ga kasnije Duda Ivković nije pozivao (iz opravdanih ili neopravdanih razloga u koje ne ulazim) ! :-)
    (djc-xxx, 16. septembar 2019 15:59)

    # Link komentara

  26. “ Na novom selektoru je da zove sve moguće igrače ukljucujuci i Micova.”

    Micov ima 34 godine, tj. imaće 35 pri sledećem okupljanju. Misliš da je pravo vreme da debituje za reprezentaciju?
    (Giga, 16. septembar 2019 15:59)

    # Link komentara

  27. Dogodilo se, ne ponovilo se!
     (Lošmi, 16. septembar 2019 15:57)

    # Link komentara

  28. Jokic ima opravdanje jer je bivsi selektor gurao gde ne treba! 
    (Xnodeh, 16. septembar 2019 14:14)

    A u grupi kad ste punili one jadnike. Jokara brat može da igra sve 2, 3, 4 i 5 ma sve može, jel? Pomirite se s time da vam je ovo SP za zaborav. Prva dva ozbiljnija kluba su vas nokautirala.
     (lol, 16. septembar 2019 15:56)

    # Link komentara

  29. Pa greska broj jedan je sto nismo svaku utakmicu pocinjali u petorci Jovic, Bogdanovic, Lucic, Bjelica , Jokic. I da se koriste jos samo Micic, Guduric samo dok Bogdan malo odmori, Simonovic da deli minutazu sa Lucicem, Milutinov da menja Bjelicu i Jokic po potrebi i Bobi jedno 5/6 min kad je Jokic na klupi... Radujica i Bircevic samo zlu ne trebalo, ali...
    Mi samo imali petorku gde je glavni starter Birca koji igra negde ko zna gde i njemu je onda prva zamena najbolji centar nba lige... i to udje na poziciju 4 pa ratuje sa Raduljicom i Marijanovicem gde ce ko da stoji u napadu itd... i tako malo po malo kula od karata je pocela da se urusava...
    Razloge toga sam siguran da nikad necem cuti, bice ono bilo pa proslo i sta sad nije to tragedija, svi smo mi ok i dobri smo drugari i na i van terena i pricam ti pricu...
    Tragedija mozda i nije al je debakl srpske kosarke i to veliki a nije moralo da bude tako...
    (Blanka, 16. septembar 2019 15:51)

    # Link komentara

  30. Bogdanovic je na prvenstvu imao 53 posto sut za 3 poena i pri tome 35 ubacenih trojki sto je ubedljivo najvise na SP. To je neverovatan podatak koji se nece skoro ponoviti i svaka prica o sebicnosti pada u vodu. Zapitajte se vi koji ostavljate komentar i kritikujete Bogdanovu igru. Dobra strana ovog prvenstva je sto smo dobili lidera za neka naredna takmicenja. Generacija 87 i 88 se polako povlaci i Bogdan mora biti taj koji ce nositi reprezentaciju uz Jokica, Mulutinova, Micica, Gudurica narednih 6-7 godina.

    Moram napisati i komentar o "Marijanovicu" posto vidim da se cesto analizira njegova igra. NAUCITE prvo da ce decko preziva MARJANOVIC. Dakle to sto igra u Nba ne znaci nista, momak je neupotrebljiv protiv iole ozbiljnijih ekipa sto se vise puta pokazalo i na ovom prvenstvu, a i na EP 2017. Konkretno secam se njegove igre protiv Letonije 2017. Ko malo ozbiljnije prati kosarku zna o cemu pricam. NBA moze pozitivno uticati na igrace, ali itekako moze i negativno. Uporedite Bjelicu iz Fenera i ovog sada koji je bio potpuno bezvoljan bez ikakve reakcije u odbrani.

    Manite se deco statistike i ko gde igra jer to nije nikakav pokazatelj. Kada igras za reprezentaciju bitna je zelja, svest o nacionalnoj pripadnosti. Ne igras zbog para, vec zbog svog naroda. Obzirom da dolazi generacija emotivno tupih ljudi, bez nacionalne svesti u buducnosti cemo imati jos vecih problema.
    (SRB, 16. septembar 2019 15:50)

    # Link komentara

  31. Za neka sledeca takmicenja:

    Jovic
    Micic
    Avramov
    Jelovac
    Smailagic
    Milutinov
    Bogdanovic
    Jokic
    Bjelica
    Todorovic
    Guduric
    Davidovac
    Zagorac
    Jaramaz
    Teodosic
    Lucic
    Nedovic
    Kalinic

    Ne znam dal sam nekog izostavio, ali otprilike to je to.
     (macado, 16. septembar 2019 15:47)

    # Link komentara

  32. Najvise je podbacila bekovska linija u 2 najbitnije utakmice a to su spanija i argentina. Jovic i Micic nemaju mxxxa za jake utakmice koje se igraju za medalje i tu je problem. Nema Teodosica mi ne mozemo jake utkamice da igramo. Videlo sa na pripremnim protiv Litvanije samo nije bilo pametnih da gleda. Bjelica i Guduric dovidjenja, Bircevic, Simonovic i Braduljica takodje. Jovicu i Vasi dati neke utakmice Teodosica, Navara i slicne da gledaju i da vide koji je posao Bekova u bitnim utakmicama.
    (Vladimir, 16. septembar 2019 15:46)

    # Link komentara

  33. (bojan, 16. septembar 2019 14:59)

    Bircevic u poznim godinama?i bircevic ima 29god sto su najbolje godine za košarkaše e sad sto on veze nema sa kosarkom to je drugo...

    Marijanovic neupotrebljiv u modernoj kosarci?!

    Marijanovic igra u najjacoj, najbrzoj i najmodernijoj ligi na svetu...
    (petarczv, 16. septembar 2019 15:24)

    Najlepsoj, najskupljoj, najnenadjebivijoj...ali opet protiv Argentine, koja nema nijednog igraca koji igra u toj naj ligi, Bobe je ima 3 faula, od toga jedna namerna, jos jedna izgubljena lopta, pa i koraci plus faul u napadu, i primili smo 8 poena zbog njega za manje od 2 minuta koliko je proveo na terenu. Tacno, Djordjevic nije igru prilagodio njemu, kao sto ni Jokicu nije prilagodio, kao sto ni Bjelici nije prilagodio, kao sto ni Guduricu nije prilagodio. Mislim da je vreme i da Bogdan batali igranje za reprezentaciju. Dosta je on solirao, ispucavao se, promasivao, kostao nas tolikih zlata a i gusio je Gaduru !
    (antiDebil, 16. septembar 2019 15:42)

    # Link komentara

  34. (bojan, 16. septembar 2019 14:59)

    Bircevic u poznim godinama?i bircevic ima 29god sto su najbolje godine za košarkaše e sad sto on veze nema sa kosarkom to je drugo...

    Marijanovic neupotrebljiv u modernoj kosarci?!

    Marijanovic igra u najjacoj, najbrzoj i najmodernijoj ligi na svetu...
    (petarczv, 16. septembar 2019 15:24)

    Najlepsoj, najskupljoj, najnenadjebivijoj...ali opet protiv Argentine, koja nema nijednog igraca koji igra u toj naj ligi, Bobe je ima 3 faula, od toga jedna namerna, jos jedna izgubljena lopta, pa i koraci plus faul u napadu, i primili smo 8 poena zbog njega za manje od 2 minuta koliko je proveo na terenu. Tacno, Djordjevic nije igru prilagodio njemu, kao sto ni Jokicu nije prilagodio, kao sto ni Bjelici nije prilagodio, kao sto ni Guduricu nije prilagodio. Mislim da je vreme i da Bogdan batali igranje za reprezentaciju. Dosta je on solirao, ispucavao se, promasivao, kostao nas tolikih zlata a i gusio je Gaduru !
    (antiDebil, 16. septembar 2019 15:42)

    # Link komentara

  35. (bojan, 16. septembar 2019 14:59)

    Bircevic u poznim godinama?i bircevic ima 29god sto su najbolje godine za košarkaše e sad sto on veze nema sa kosarkom to je drugo...

    Marijanovic neupotrebljiv u modernoj kosarci?!

    Marijanovic igra u najjacoj, najbrzoj i najmodernijoj ligi na svetu...
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 16. septembar 2019 15:24)

    Marjanovic igra? Pa i Rastko Cvetkovic je, koliko se ja secam.
    (nenad, 16. septembar 2019 15:41)

    # Link komentara

  36. Taman je vreme za promene i modernizaciju reprezentacije. Ostaviti okosnicu tima i postepeno pozivati mlade igrace. Po meni, zahvaliti se Birci, Bobiju, Simonu i Radulji (Guduric je mlad, tako da ima nade za njega :)). Umesto njih pozvati mlade nade, a vala imamo ih.
    (estiar, 16. septembar 2019 15:39)

    # Link komentara

  37. добро неко рече, Милутинов је мистерија, само 3 мин против Аргентине,а добили су нас под кошем.
     (Мишо, 16. septembar 2019 15:37)

    # Link komentara

  38. Sem Bogdanovica i Milutinova, svi su podbacili! Od njih jedino Jokic ima opravdanje jer je bivsi selektor gurao gde ne treba! Najiskrenije se nadam da je ovo kraj reprezentativne karijere, Raduljice, Bircevica i Simovica. Velika je greska bila 4 centra, i nepozivanje Stevana Jelovca umesto Bircevica. Kao i pokusaj sa Borisom Simanicem.U naredne 2 godine ocekujem da reprezentaciji oslonac bude centarski tandem Jokic-Milutinov. Povratak u formu Teodosica, prikljucenje Alena Smailagica i Marija Nakica. Pratiti oporavak Dejana Todorovica. Nadam se oporavku Dragana Milosavljevica. Uz nadu da ce Micic i Guduric napredovati, kao i da ce jos neka imena isplivati, moramo se plasirati u Tokio, i sve snage usmeriti na zlatnoj medalju na EP 2021!Ali na pravi nacin. Samo tako ce se zaceliti ove velike rane koje smo dobili debaklom na ovom SP
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Xnodeh, 16. septembar 2019 14:14)

    Slazem se da ovo treba da bude kraj reprezentativne karijere za Simonovica, Raduljicu i Bircevica, ali i Za Marjanovica i da vise niko ne maltretira nekog buduceg selektora zasto ne zove Bobija. Zato sto covek jednostavno ne ume. Onda, da se nadamo da ce Guduric da dodje sebi u NBA, a siguran u reprezentaciji bi morao biti Zagorac sa svojim ogromnim mogucnostima. Teo je polako pred penzijom, ali ce sigurno odigrati OI. Nadam se da ce se vratiti Gagi i Kalinic i to je to. U sve vecem manjku smo kvalitetnih igraca.
    (Merit Son, 16. septembar 2019 15:37)

    # Link komentara

  39. Van svakih navijačkih osećanja, činjenice su sledeće:

    Stefan Jović - Odbrana i asistencije odlične, klasa pleja za Evroligu, popravljen šut, ostaje žal što nije više šutirao, očigledno fali još malo samopouzdanja.

    Vasilije Micić - Momak koji se uvek odazivao, mislim da njegove partije ne bi trebalo da se komentarišu već samo da se napiše jedno veliko HVALA!

    Bogdan Bogdanović - Klasa od igrača, željan uspeha, pretedent za top5 naših najboljih igrača ikada. Očekujem fenomenalnu NBA sezonu i dobar plej-of za Sakramento!

    Marko Gudurić - Bek šuter koji je izbegao skoro sve šuteve kada je mogao da opali. Finta šuta nešto užasno sa 0% uspešnosti. Plašim se da se vraća iz NBA brže nego što će otići. Tamo ne tolerišu ovakve igre.

    Vladimir Lučić - Skakač, sjajni atleta, ogromno srce, uz Bogdana jedini koji je pokazivao emocije da ŽELI. Ostali igrački kvaliteti limitirani.

    Marko Simonović - Korektno. Igrač sa klupe koji može da bude džoker. Svakako čudnim spletom u prvih 12.

    Nemanja Bjelica - Najveće igračko razočaranje još od 2005. godine. Momak koji je izbegavao svaki šut u reprezentaciji dok je bio zvanično MVP Evrolige, sada je pokazao zbog čega je možda to bilo i dobro. Očajan, šupalj u odbrani. Lično pravio razliku u korist Argentine. Dek bio kao duh gde god se pojavio a Beli ispaljivao užasne trojke sa 9m. Prodori tragični. Kad sada nije moglo, mislim da je zahvalnost i ispraćaj u reprezentativnu penziju sasvim logičan sled okolnosti.

    Stefan Birčević - Korektan šut za 3, neozbiljno da igra protiv jakih ekipa. Kao Simon, čudnim spletom u 12.

    Nikola Jokić - Podređen ekipi (selektorova krivica), delovao nezainteresovano, želeo protekcije a dobijao tehničke. Svakako naš drugi igrač, ali od njega je očekivano mnogo više.

    Nikola Milutinov - Bez ideje sam zašto nije imao više minuta. Za Bobana i Raduljicu klasa igrača.

    Miroslav Raduljica - Tanko. Kapiram da je bitan ljudski šraf ekipe već 5 godina, ali igrački daleko od kvaliteta.

    Boban Marjanović - Tragedija i dokaz zbog čega nigde u NBA ne može da igra ozbiljnu košarku. Nije on loš košarkaš, ali na malo poena igrač koji u napadu ne može da nadoknadi propuste iz odbrane.

    Saša Đorđević - Direktan krivac za debakl protiv Španije i Argentine. Čekanje katastrofalnog Bjelice, forsiranje Jokića na 4 i davanje minuta na kašičicu Milutinovu njemu na dušu. Hvala za sve, ali realan odlazak. Samo budala može da zaboravi šta je sve uradio za našu košarku nakon ovog debakla.
     (Wild West, 16. septembar 2019 15:36)

    # Link komentara

  40. @ (petarczv, 16. septembar 2019 15:24)

    druže, igra u nba ono najgore trash vreme kad nema rezultatskog imperativa.
    koriste ga senzaciju i potkusurivanje u trejdovima.
    naš je čovek i sve ali da se ne lažemo.
    (max, 16. septembar 2019 15:36)

    # Link komentara

  41. pet naslova i sve o Bogdanu. to je timska igra a ne pojedinacna. osvajali smo mi i medalje i bez njega. sa bjim 5 mesto.
     (med.teh, 16. septembar 2019 15:35)

    # Link komentara

  42. Birca,Radulja,Simon,Bobi,Gudura nemaju mesta.
     (Krcun I Bugarcic osnivaci, 16. septembar 2019 15:27)

    # Link komentara

  43. (bojan, 16. septembar 2019 14:59)

    Bircevic u poznim godinama?i bircevic ima 29god sto su najbolje godine za košarkaše e sad sto on veze nema sa kosarkom to je drugo...

    Marijanovic neupotrebljiv u modernoj kosarci?!

    Marijanovic igra u najjacoj, najbrzoj i najmodernijoj ligi na svetu...
     (petarczv, 16. septembar 2019 15:24)

    # Link komentara

  44. Djordjevicu hvala na 3 medalje, vratio je reprezentaciju iz rezultatskog ponora! Sale je legenda i to je to! Ne smije mu se uputiti nijedna losa rijec povodom reprezentacije, mi smo otisli na prvenstvo arogantno, opustili se pobjedama protiv nejake Angole i Filipina. Na novom selektoru je da zove sve moguće igrače ukljucujuci i Micova. Kad se crta povuce umjesto Bircevica se mogao voditi Borisa, umjesto Simona Dobric a umjesto Raduljice Vanja Marinkovic, mislim da bi rezultat isti bio, ako ne i bolji.
    (MladiOptimista, 16. septembar 2019 15:23)

    # Link komentara

  45. U ovu rubriku +- ste, naravno nenamerno, ubacili Bjelicu umesto Bogdanovica. Bjelica je imao jedan od najgorih +- u nasoj ekipi dok je Bogdan imao treci najbolji. Ko radi, taj i gresi, naravno nenamerno.
    Utisak je da je Bjelica najvise podbacio u odnosu na ocekivanja, da je Gaduric najgore odigrao, losije i od Bircevica, da Raduljici nedostaje Teodosic i da je Peharokradica potpuno neupotrebljiv.
    Sve u svemu nedostajali su nam samo Teodosic umesto Marjanovica i Milosavljevic umesto Gadurica i to bi bilo dovoljno za bolji rezultat !!
    (antiDebil, 16. septembar 2019 15:22)

    # Link komentara

  46. Kad sam video startne petorke srbije gde su starteri Bircevic (koji nije starter bio ni u drugoligaskom timu) I Raduljica tesio sam se da je to samo za te pocetne slabije utakmice da se odmaraju bitniji igraci Ali da ce Jokic I Milutinov da startuje kad bude bitno .. Medjutim onda isto I protiv Spanije I Argentine.. Obe ekstemno bitne utakmice a mi startujemo sa igracima koji realno nisu ni za prvih 12 .. I naravno I Spanija I Argentina tu pocetnu prendnost koji smo im poklonili lako koriste I odmah se odlepljuju a mi posle jurimo rezultat cele utakmice.
    (dzo, 16. septembar 2019 14:19)
    Mi smo protiv Spanije krenuli jako i lad je cini mi se Lucic zakucao i mi poveli 11 sale ih je sasekao i krenuo da pravi glupe izmene i da vraca Spance.Za mene je to Lucivevo kucanje simbolicno znacilo zakucavanje nas.Do tad sve top posle toga krece rasulo
     (duledudule, 16. septembar 2019 15:13)

    # Link komentara

  47. Jokić veoma prosečno ceo turnir odigrao. Četiri utakmice poslednje i najvažnije igrao na poziciji 5. sve četiri odigrao loše.
    (nepismeni, 16. septembar 2019 15:12)

    # Link komentara

  48. Hvala Ti za sve tekstove sa Mundobasketa. Ovo za kraj je takodje odlično. Mislim da treba samo korigovati statistiku i gledati učinak od trećeg meča sa Italijom .
     (Statistika, 16. septembar 2019 15:10)

    # Link komentara

  49. Selektor selektira po svom ukusu zato se i zove selektor, ipak kad ne dođe do dobrog rezultata onda se traže razlozi i to je normalno.
    Vidljivo je da su neki igrači išli zbog starih zasluga ( Radulja, Simon, Birča) a moglo se misliti na perspektivu jer ova trojica su vrlo malo i igrali pa su recimo mogli
    (Simanić na poziciji 4 gde je i bio najveći problem) onda (Vanja na beku umesto Simona) jer su obojica mladi i treba ih uvesti u sistem reprezentacije.
    Utisak je da se najviše lutalo sa centrima na poziciji 4 i 5 , mislim da smo tu izgubili igru i energiju.
     (Dzoni 77', 16. septembar 2019 15:10)

    # Link komentara

  50. Pitanje za ove komentatorske strucnjake...Da na poziciji 4 na raspolaganju imate - Bjelicu koji varira sa izdanjima, a i los je u odbrani, i Bircevica, igraca za male minute, a vecina tih minornih izdanja prati serija faulova - koga biste od "size" cetverca na 5 koristili da popunite supljinu gore pomenute pozicije? Ja msm da bi svako sa gramom pameti stavi Jokica, jer je nas najinteligentniji centar a i nosi sa razlogom tu krilaticu "plej u tijelu centra". Milutinov se od svih nasih najvise bavi zakucavanjima, lezi mu to, i potpuno mu je mjesto pod kosem, jer pravi veliki prostor odbranom. Sa Raduljicom se lokusalo u par navrata na pripremama, ali to nije dalo rezultate, dok je Bobi sa onom visinom i nesposobnoscu da akcentira faulove dvojice niskih igraca na sebi, nezamisliv na toj poziciji.

    Nije tacno ni da je Djordjevic imao apsolutnu slobodu pri sastavljanju tima, jer da se on sam pitao Kalinic bi bio u prvoj petorci, a Jokic sasvim sigurno ne bi ni bio u Kini. Ili bi ga poveo, pa dobro prevaspitao nakon onih nervoznih ispada. A u stalnoj rotaciji na terenu bi bilo 8 igraca, ne ova pravilna raspodjela minuta svima. Na sastavljanje tima uticaja je, kao nikad prije, imala kako politika tako i mediji. Dakle, zacepite vise o greskama covjeka koji je razocaran vise nego mi svi zajedno, a ulozio je energije u ovo SP vise nego ikad jos od sastavljanja ekipe za kvalifikacije. Krvava ne ovo kora hljeba, narode moj
    (Miks, 16. septembar 2019 15:05)

    # Link komentara

  51. Evo jedne zanimljive analize , kojoj se malo šta može dodati, ali i zameriti.

    [link]
    (posmatrač, 16. septembar 2019 15:05)

    # Link komentara

  52. Nema mesta emocijama. Kapiten Raduljica je pokazao kako se ne vodi tim. Lose vodjen tim i procene i od naseg trenera. Ne moze tako. Mi od fudbalera i ne ocekujemo da budu peti i da pobede Brazil ali od kosrkasa se ocekuju vrhunski rezultati i to sa razlogom. Ali idemo dalje. Sledeci trener i tim moraju da imaju u vidu da se ovako ne radi i da srpska kosarka uvek i na svakom mestu pretenduje na zlato. Ali sada mudro i pametno i ne leteti u nebesa pre vremena.
    (Milos, 16. septembar 2019 15:04)

    # Link komentara

  53. Zamislite da se na svetsko prvenstvo plasira fudbalska reprezentacija Srbije. Osvoji peto mesto pri čemu izgubi samo od prvoplasirane i drugoplasirane ekipe a pobedi sve ostale a među njima i Nemačku (ili Brazil). Da li bi ih slavili ili kritikovali. Razmislite pre nego što bilo šta loše kažete na Đorđevića i na košarkašku reprezentaciju.
    (Gospodin R, 16. septembar 2019 14:24)

    Kako mozes da poredis fudbal koji nam je u kanalu 20 godina i kosarku u kojoj gotovo na svako takmicenje idemo kao favoriti za medalju ili titulu?! Naravno da je 5.mesto u prvom slucaju uspeh, a u drugom debakl
     (Xnodeh, 16. septembar 2019 15:02)

    # Link komentara

  54. đorđeviću se može zamjeriti:

    - marjanović - očigledno neupotrebljiv u današnoj košarci

    - simon, birča - dva igrača u poznim godina koji su igrali manje od 10 mi nuta u proseku - zaista besmisleno.

    dakle očigledno je da nam 4 centra nisu trebala
    umesto ova tri igrača je trebao povesti Vanju, Simanića i Davidovca.
    imao bi tri igrača koji bi sigurno doprineli više nego gorepomenuti trojac.
    (bojan, 16. septembar 2019 14:59)

    # Link komentara

  55. Ne znam ko je Vama dao ideju da je Jokic proglasen za najboljeg centra na svetu?!

    On je najbolji centar u NBA i tacka,nema dalje,ali i to je u redu.

    Zvanicno najbolji centar sveta je onaj koji je u petorci ovog SVETSKOG PRVENSTVA U KOSARCI (a ne nekakvog brazilskog 3na3 mundobasketa), aman vise ljudi!
    (Dule, 16. septembar 2019 14:56)

    # Link komentara

  56. Pravo je pitanje ko je poveo Birču, Radulju i Simona na prvenstvo. Njih nijedan pravi trener na kafu ne bi poveo.
    Još gore je sto je poveo ta tri visoka i koncepcijski neodgovarajuca igrača.
    Zaboravljeni su: Djenka, Borisa, Deda a o Kalini i Nedovicu neću ni da pričam.
    (Znanje imanje, 16. septembar 2019 14:53)

    # Link komentara

  57. @Gospodin R

    Kada fudbalska reprezentacija bude u samom vrhu, u kontinuitetu jedno 40ak godina, sa par titula svetskog, par titula evropskog, top 5, top 10 igračima na planeti, sa 5 od 10 najvećih trenerskih legendi u istoriji tog sporta onda se slobodno može reći da je 5. mesto takve fudbalske reprezentacije neuspeh.

    Nadam se da ste razumeli besmisao vašeg poređenja. Sporski pozdrav.
     (detektiv kokni kol, 16. septembar 2019 14:53)

    # Link komentara

  58. Nikad ne bi igrao za Srbiju pa da me Srbi dižu u nebesa kada osvojim zlato da bi me zatim pljuvali ako, bruka, ne donesem medalju.

    Ovako je bilo nekad, ovako je sada, ovako će biti i u buduće. Takvi smo.
    (Realno, 16. septembar 2019 14:50)

    # Link komentara

  59. Voleo bih da neko sabere ukupno evroligaskih, nba, reprezentativnih utakmica naših nekoliko najboljih igrača i da mi onda objasnite o kakvom pritisku vi pričate?! Ako oni ne umeju da se nose sa pritiskom onda aj zdravo.
     (Milence, 16. septembar 2019 14:48)

    # Link komentara

  60. Zamislite da se na svetsko prvenstvo plasira fudbalska reprezentacija Srbije. Osvoji peto mesto pri čemu izgubi samo od prvoplasirane i drugoplasirane ekipe a pobedi sve ostale a među njima i Nemačku (ili Brazil). Da li bi ih slavili ili kritikovali. Razmislite pre nego što bilo šta loše kažete na Đorđevića i na košarkašku reprezentaciju.
    (Gospodin R, 16. septembar 2019 14:24)

    Zamislio sam. I odmah zaboravio, jer je to poredjenja bez veze. Sa ovakvim fudbalom kakvog imamo bi i cetvrtfinale na SP-u bilo kao jackpot u kazinu. Sa ovakvom kosarkaskom ekipom koju imamo je ovaj plasman neuspeh. Mi smo morali pobediti i spance i argentince. Imamo kvalitet za to, ali nismo bili tim. Tokom obe utakmice niti je selektor niti kapiten ili bilo ko drugi uspeo da prodrma ekipu. Iako je Teodosic povredom doveo ekipu i selektora u neugodan polozaj, to se moglo srediti. Nedovic je mogao da ga zameni barem malo. Voditi 4(!) centra je bilo besmisleno, a na krilima imati osim Bjelice (koji je bio ocajan!) koga tacno? Bircevica? Simonovica? Lucica? To je propust selektora i tu nema dileme. Hvala mu za sve, ali ovde je podbacio. Ne samo on nego i igraci.
    (drakonch, 16. septembar 2019 14:47)

    # Link komentara

  61. Zamislite da se na svetsko prvenstvo plasira fudbalska reprezentacija Srbije. Osvoji peto mesto pri čemu izgubi samo od prvoplasirane i drugoplasirane ekipe a pobedi sve ostale a među njima i Nemačku (ili Brazil). Da li bi ih slavili ili kritikovali. Razmislite pre nego što bilo šta loše kažete na Đorđevića i na košarkašku reprezentaciju.
    (Gospodin R, 16. septembar 2019 14:24)

    nemoj da uporedjujes kosarkasku reprezentaciju sa fudbalskimo ni u kojem smislu!!!
     (prekaljeni, 16. septembar 2019 14:44)

    # Link komentara

  62. Ništa se ne slažem. Bogdan car, Luča zadovoljio 100% očekivanja, Milutinov 100% zadovoljio očekivanja, Miciću svaka čast ! Ostali slabo, samo 2 utakmice su bitne ostale revijalne.
    (Paja, 16. septembar 2019 14:43)

    # Link komentara

  63. Ponavljate ovo kako se igralo samo kroz Bogdanovica, ali propustate da zapazite kako je razlog za to bila losa organizacija igre, sto zbog pogresnih pozicija, sto zbog lose igre pojedinih igraca, a najvise zbog toga sto cesto ostali bekovi ili nisu imali hrabrosti da sutnu (Jovic) ili nisu mogli da pogode kos (Guduric i Bjelica). Da Bogdan nije imao petlju da preuzme odgovornost, ova katastrofa bi bila daleko veca!
    (Vlada, 16. septembar 2019 14:43)

    # Link komentara

  64. to što su se "naložili" instant pratioci košarke preko naloga na instagramu i fejsbuku to je njihov problem.
    svako ko je imalo upućen u košarku znao je da mi sa limitiranim igračima poput jovića, micića, gudurića, marjanovića, da ne pričam simonovića i birčevića, nismo imali nikakve šanse protiv ekipa sa većom rotacijom.
    protiv argentine je odlučio loš dan bjelice i to je to.
    milutinov, jokić i posebno bogdan su ostavili pozitivan utisak sve ostalo je loše i bez perspektive da će biti značajno bolje.
    da li će možda dobrić, jaramaz, zagorac, mišković i još neki mladi igrači dodati preko potrebnu svježu krv ostaje da se vidi.
    (boki_rs, 16. septembar 2019 14:42)

    # Link komentara

  65. Aman podvlacimo crtu svakog dana od poraza od Argentine. Picimo dalje, nije smak sveta. Pozelimo novom selektoru puno srece u daljem radu i to je to.
     (Nikola, 16. septembar 2019 14:38)

    # Link komentara

  66. Mislio sam da je Bjelica jedan od najgorih naših igrača na ovom prvenstvu, kad ono on na listama svuda medju 3 najbolja.
     (Mare, 16. septembar 2019 14:37)

    # Link komentara

  67. Чудно ће звучати али мени је Милутинов највећа мистерија.
    Заиста мистерија. Јако мало минута, а кад год се појављивао, ничим изазван, на терену, био је уз Богдановића највидљивији. За Јокића ми се чини да је очекивао да има статус звезде, како код селектора тако и код судија, и то ми је релативно ОК, али и ми Милутинов неће бити јасан. Невероватан играч, сјајна форма, сјајан проценат свега и колико? Десетак минута у просеку?

    На страну буразерска политика са Бирчом и Радуљицом, али бре??? Симон да је у форми за репрезентацију не би ишао у АБА ОлиЦедевиту, него би био у Звезди.

    Мислим да је Ђорђевић погрешно израчунао да смо три класе јачи од свих, и да ћемо се прошетати, па је повео другаре да за заслуге и верност добију злато.

    Уместо Симона и Бирчевића требало је да иду Вања и Симанић, бар да омиришу првенство....да се спреме за следећи пут. Симанићу то треба, а Вања има храбрости и да игра.

    Као што рекох, мислим да је АЂ повео другаре (Б, Р, С) да их награди, затим да је делимично потпао под утицај јавности (Јокић и Боби), да је хтео да га шиљи на Калини да покаже ауторитет и строгост и да је све то свима било јасно, и зато је изгубио оно поверење играча које је стекао кад нас је и довео скоро на врх планете.

    Жао ми је Богдановића и Милутинова, јер су њих двојица заслужили много бољи однос од овог.
    (KliftonToni, 16. septembar 2019 14:36)

    # Link komentara

  68. Zamislite da se na svetsko prvenstvo plasira fudbalska reprezentacija Srbije. Osvoji peto mesto pri čemu izgubi samo od prvoplasirane i drugoplasirane ekipe a pobedi sve ostale a među njima i Nemačku (ili Brazil). Da li bi ih slavili ili kritikovali. Razmislite pre nego što bilo šta loše kažete na Đorđevića i na košarkašku reprezentaciju.
    (Gospodin R, 16. septembar 2019 14:24)

    # Link komentara

  69. Iako uglavnom šaljem kritičke (ne zlurade i uvredljive, već kritičke) komentare, ovog puta želim da pohvalim autora za znalački napisan tekst. Možda mi se svideo i zbog toga što se slažem s njegovom analizom, ali i zbog toga što je jasno i na jednostavan način obrazložio svoje stavove, potkrepljući ih brojkama i statistikom.
    Svaka čast!
    (benisio, 16. septembar 2019 14:22)

    # Link komentara

  70. jedino sto cu da kazem je da bogdanovi i jokic nisu u po samo jednoj kategoriji u "igraci sa najvise ..." koja se odnosi na dobru igru
     (iceman, 16. septembar 2019 14:22)

    # Link komentara

  71. Vrlo dobra analiza. Realna, trezvena, bez uplitanja emocija, samo izložene i analizirane činjenice.
    (MilosNS, 16. septembar 2019 14:20)

    # Link komentara

  72. Kad sam video startne petorke srbije gde su starteri Bircevic (koji nije starter bio ni u drugoligaskom timu) I Raduljica tesio sam se da je to samo za te pocetne slabije utakmice da se odmaraju bitniji igraci Ali da ce Jokic I Milutinov da startuje kad bude bitno .. Medjutim onda isto I protiv Spanije I Argentine.. Obe ekstemno bitne utakmice a mi startujemo sa igracima koji realno nisu ni za prvih 12 .. I naravno I Spanija I Argentina tu pocetnu prendnost koji smo im poklonili lako koriste I odmah se odlepljuju a mi posle jurimo rezultat cele utakmice.
     (dzo, 16. septembar 2019 14:19)

    # Link komentara

  73. Španci su nam sve objasnili izjavom, da nisu dosli da pobede Amerikance, nego da osvoje zlato.
    Nas stab ,je napravio mnogo gresaka pre odlaska.
    Odabir pogresnih igrača, losa taktika, los skauting protivnika, pogresne ekipe za pripremni period, losa psiholoska priprema, pogresan kapiten.
    Sa ovakvim i ovolikim greskama, postavlje se pitanje ko je od struke analizirao selektorove odluke, odnosno, ko mu je dao neograničeno poverenje, a greske su se unazad godinu dana samo nagomilavale.
     (Jarić T Živadin, 16. septembar 2019 14:19)

    # Link komentara

  74. Ali, gledajući srpsku košarku i ljude u njoj, biće sve okej.
    (crni ti sta napisa, 16. septembar 2019 14:15)

    # Link komentara

  75. Raduljica najindolentniji kapiten u istoriji nase kosarke! Pa ni meni laiku ne bi palo na pamet da stavim njega kao kapitena.
    (sofronije, 16. septembar 2019 14:15)

    # Link komentara

  76. Sem Bogdanovica i Milutinova, svi su podbacili! Od njih jedino Jokic ima opravdanje jer je bivsi selektor gurao gde ne treba! Najiskrenije se nadam da je ovo kraj reprezentativne karijere, Raduljice, Bircevica i Simovica. Velika je greska bila 4 centra, i nepozivanje Stevana Jelovca umesto Bircevica. Kao i pokusaj sa Borisom Simanicem.U naredne 2 godine ocekujem da reprezentaciji oslonac bude centarski tandem Jokic-Milutinov. Povratak u formu Teodosica, prikljucenje Alena Smailagica i Marija Nakica. Pratiti oporavak Dejana Todorovica. Nadam se oporavku Dragana Milosavljevica. Uz nadu da ce Micic i Guduric napredovati, kao i da ce jos neka imena isplivati, moramo se plasirati u Tokio, i sve snage usmeriti na zlatnoj medalju na EP 2021!Ali na pravi nacin. Samo tako ce se zaceliti ove velike rane koje smo dobili debaklom na ovom SP
     (Xnodeh, 16. septembar 2019 14:14)

    # Link komentara

  77. rezime svega je da su momci imali jedan los dan protiv argentine (koja je taj dan dala desetak koseva iz ludih situacija) i to je to sve ostalo je bilo ok, uradili smo ono zbog cega smo dosli, dobili smo amere. momcima svaka cast na svemu, saletu sva sreca u nastavku karijere i idemo sada ceramo olimpijadu. pozdrav iz republike srpske
     (veljo gegelj, 16. septembar 2019 14:13)

    # Link komentara

  78. "Nažalost, najkorisniji igrač (MVP) ne može biti neko iz poraženog sastava, a sigurno je da bi taj epitet poneo Bogdanović da je Srbija došla do zlata."

    - Ne mogu se tačno sjetiti koje prvenstvo i koji igrač je bio u pitanju, ali dobro se sjećam da je za najboljeg igrača proglašen igrač tima koji je ispao u četvrtfinalu. I to zato jer mu je prosjek blizu 40 poena.
     (Mare, 16. septembar 2019 14:11)

    # Link komentara

  79. Mene najviše nervira te fore u vezi pritiska??!!??Kakav pritisak može da ima čovek koji će primiti 150 miliona dolara po ugovoru za par godina?!Napisao sam pre par dana Đorđević je šutirao 6/6 slobodna bacanja u finalu SP na kraju meča.Te fore u vezi pritiska javnosti i ostale gluposti ne piju vodu.Može da bude loša hemija,svađe,tuče,neslaganja,veliki ego kod pojedinih igrača...a pritisak ostavite deci ispod 10 godina...
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 16. septembar 2019 14:06)

    # Link komentara