- Komentari -

Svetla tačka Srbije

Bogdan Bogdanović odigrao je nestvarno dobro na Svetskom prvenstvu u Kini.

LN Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Svi treneri koji su upuceni u njegov rad kazu da je Bogdan posvecen treningu do bola, ostaje i sutira posle treninga do besvesti kao svojevremeno Drazen. Automatizam suta mu je briljantan. Jedini je od nasih igraca napredivao u poredjenju sa EP 2017., dok su mnogi drugi sporiji i nespremniji i treba im se zahvaliti u buducnosti, npr Simonivicu, Raduljici i Bircevicu, dok Beli jos Olimpijadu moze da izvuce na rutinu.
     (Demar Derosan, 15. septembar 2019 15:16)

    # Link komentara

  2. A Dalipagić ,Paspalj ?
    (Sasa, 15. septembar 2019 00:31)
    Lepo sam napisao "iz Srbije". Dalipagić je iz Mostara, a Paspalj iz Pljevalja. Oni danas ne bi igrali za Srbiju, a da spadaju među naše najbolje košarkaše ikad, to svakako.
     (Deratizator, 15. septembar 2019 11:17)

    # Link komentara

  3. Ja cu morati da gledam NBA od sad, iskreno nisam gledao par godina. Da vidim ja kako to Jokic zapravo razbija, a kod nas ne valja, posto svi to pisu.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (^_^, 14. septembar 2019 16:34)

    Rekao Doncic kad su ga pitali, da je neuporedivo lakse igrati u NBA. Evropske timske fore koje Jokkc prodaje u NBA u Evroligi bi recimo bile minimalne.
    (delboj, 15. septembar 2019 01:24)

    # Link komentara

  4. Bogdanović je najbolji košarkaš iz Srbije uz Kićanovića, Divca, Bodirogu, Danilovića, Đorđevića i Koraća. Samo naka ga zdravlje posluži, pa da uživamo u njegovim igrama bar još 10 godina. Ovo tvrdim i potpisujem, jer kao igrač i navijač pratim košarku skoro 50 godina. Zato, omladino, uživajte dok možete, a meni se posrećilo da jesam, i to mnogo. Nadam se da ću i još.
    (Deratizator, 14. septembar 2019 20:35)
    A Dalipagić ,Paspalj ?
    (Sasa, 15. septembar 2019 00:31)

    # Link komentara

  5. Bogdan Bogdanović neće biti MVP jer dolazi iz reprezentacije koja je bila petoplasirana, iako je, bez premca, najbolji igrač prvenstva.@opet potcenjujete.....Skola MVP bez obzira na rezultat finala
     (Džulijus Irving, 14. septembar 2019 20:52)

    # Link komentara

  6. Bogdanović je najbolji košarkaš iz Srbije uz Kićanovića, Divca, Bodirogu, Danilovića, Đorđevića i Koraća. Samo naka ga zdravlje posluži, pa da uživamo u njegovim igrama bar još 10 godina. Ovo tvrdim i potpisujem, jer kao igrač i navijač pratim košarku skoro 50 godina. Zato, omladino, uživajte dok možete, a meni se posrećilo da jesam, i to mnogo. Nadam se da ću i još.
     (Deratizator, 14. septembar 2019 20:35)

    # Link komentara

  7. Zvezdaš, ali Bogdana volim od prve utakmice u kojoj sam ga gledao, “gladan” je igre, odgovoran, vidi se da fantastično trenira! Neka mu Bog da zdravlja, naosvajaćemo se medalja sa njim i većinom ovih momaka u budućnosti! Imaćemo 2,3 lidera i nikad nam nije smetalo kad smo ih imali i više! Bogdan je lider , uz Tea u peprezentaciji id kad je zaigrao! I ostaće, i biće ih još uz njega, jer on može da daje i po 40, ali mu neće snetatati ni kada bude davao 15,20- a manje “ne ume, niti može”! Sjajan momak!
    (blagonakloni, 14. septembar 2019 19:22)

    # Link komentara

  8. "On je upitan i u kakvoj su formi NBA igraci, koji su se kasnije priključili i koliko će to biti smetnja.

    "Oni su radili sami, u dobroj su fizičkoj formi. A ovo drugo ćemo znati na kraju. Ako bude kako smo se nadali, reći ćemo to je super. Ako ne bude, imaćemo neki izgovor koji ja ne volim. Imao sam razgovor sa Bogdanovićem, ne volim da imamo bilo kakve izgovore pred veliko takmičenje."

    Eto.
    (Mare, 14. septembar 2019 18:54)

    # Link komentara

  9. Ja cu morati da gledam NBA od sad, iskreno nisam gledao par godina. Da vidim ja kako to Jokic zapravo razbija, a kod nas ne valja, posto svi to pisu.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (^_^, 14. septembar 2019 16:34)

    Pa pogledaj na jutjubu iz prethodne 2 sezone. Toliko je velika disproporcija između njegove igre u NBA utakmicama i sada na prvenstvu. Ne mislim da je samo problem što Đorđević to nije umeo da iskoristi. U Denveru je igra drugačije koncipirana i poprilično se sad vrti oko Jokića. Dosta su ga oni oblikovali i mislim da ni on sam ne može baš da se uklopi.
    (LanaLa, 14. septembar 2019 18:52)

    # Link komentara

  10. dobili smo novog kapitena
     (nik, 14. septembar 2019 18:46)

    # Link komentara

  11. Nekom svetla, nekom bolna tačka... :D
     (Leteći veverac, 14. septembar 2019 18:06)

    # Link komentara

  12. Oni koji su hteli da vide ali nisu i to im ne pada napamet, mogli su da vide da Jokic 2 puta sutira za 3 i promasuje.Mogli su da vide da gubi loptu ali to sve ima veze sa mestom na kome igra? Jer da je igrao na 5 pogadjao bi trojke i ne bi gubio loptu? Ja se slazem da treba da igra centra ali se ovde radi o zalaganju iako je cetvorka. U tom smislu je on daleko od BB. A neko rece da cemo biti ko Rusi sa Svedom? Znaci neko brani igracima da sutiraju i pogode kos? Ja sam video u SVIM utakmicama da sutiraju ali su promasivali u dve najbitnije a i u tim utakmicama je BB bio preko 20 poena iako su ga udvajali. Druge niko nije utvajao pa bazen nisu mogli da pogode a imali su mizeran broj pogodjenih koseva. Da se svi saberu kao jedan BB koliko je dao na tim utakmicama. Da BB ne igra..ma sve je jasno. Nema svrhe pricati..
    (Fifi, 14. septembar 2019 17:30)

    # Link komentara

  13. Bogdan napredovao u NBA, šteta što je pomagao plejmejkerima pa deluje da je imao više loptu u rukama nego što treba.
     (Dvorska budala, 14. septembar 2019 17:25)

    # Link komentara

  14. Mikii, 14. septembar 2019 16:44)
    Videli smo srebro na Evropskom sa Bogdanom kao glavnim,ovde je više njih bilo koji su trebali da dodju do izražaja i nisu sem Bogdana.
    (Vuk, 14. septembar 2019 17:15)

    # Link komentara

  15. Koliko je ovaj decko uzivao u igri
    (Kad volis sto radis, 14. septembar 2019 17:12)

    # Link komentara

  16. Strasni Bogdanovic
    (We, 14. septembar 2019 17:11)

    # Link komentara

  17. Svaka čast Bogdanoviću, pravi je lider reprezentacije, a postao je i paklen igrač, takoreći igračina. Ostali igrači su potpuno podbacili, ali ne bih krivio njih, već isključivo Đorđevića, koji ih je prvo umorio i loše tempirao formu nepotrebno dugim i besmislenim pripremama i prevelikim brojem pripremnih utakmica, da bi potom poveo igrače koje ne ume da iskoristi (najbolji centar na svetu Jokić igra na poziciji 4 i prilagođava se igračima poput Raduljice ili Gudurića, umesto da se na njemu i Bogdanoviću zasniva igra) ili igrače koji kvalitetom nikako nemaju mesto u timu Srbije (Raduljica, Birčević, Simonović, Gudurić). Najbolje je sada dovesti novog selektora koji će podmladiti ekipu i stvoriti novu koncepciju igre koja će se bazirati na Jokiću i Bogdanoviću. Imamo fantastičan sastav i potencijal za osvajanje puno medalja, a taj potencijal treba realizovati što pre, već na olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine.
    (Dadi, 14. septembar 2019 17:09)

    # Link komentara

  18. Bogdan će za pet godina da bude mašina koja ne primašuje. I ostali će tek da napreduju, mlad je to tim. Tako da nema sumnje, uzećemo mi zlato, uskoro. Ja verujem u to.
     (dejan, 14. septembar 2019 17:09)

    # Link komentara

  19. Jedini igrac koji je bio svestan gde ide, zasto ide , za koga igra, igrac koji je imao CILJ.Profesionalac do krajnjih granica. Igrac za koga nije nista izgubljeno, koji daje sve od sebe na svakoj utakmici. Ako sutira i promasi opet sutira i pogodi. Ne zavlaci se u misju rupu da nema ono i da ne sutira vise. Oni koji pricaju da nabija statistiku (?) nemaju pojma. Danas je na 6/7 za 3 mogao da ne sutira vise jer eto nabija sttistiku. Jos 3 puta je posle sutirao bez potrebe i promasio. Znaci likovi lupaju glupostl. Ali je posle opet pogodio za 3. To moze samo igrac koji veruje u sebe i svoj kvalitet. Da smo imali jos barem jednog kao sto je on ali nema, sada bi igrali finale. Cistog obraza moze da se vrati u Bgd. ili Kingse, bilo gde da ide. Zelim mu uspesan nastavak karijere. I drago mi je da se nije povredio i da ce krenuti NBA ne kao prosle sezone sa 2 meseca zakasnjenja jer je bio povredjen. Normalno igrajuci za svoju zemlju. Bravo BB.
    (323, 14. septembar 2019 17:09)

    # Link komentara

  20. Samo se vi divite Bogdanu, to je odlican put da budemo Rusija sa Svedom ili Grcka sa Adetokumbom.
    (Serbo, 14. septembar 2019 15:46)

    Nematu šta da se divi ili ne. Jović, Gudurić, Bjelica... ni u bazen da ubace. Neko im zabranio?
    Jokića neću da komentarišim, možda se svoja zemlja voli na više načina pa onda ja to ne primećujem...
    Bogi za Predsedinika!!!
    (Jon Bon Jovi, 14. septembar 2019 16:58)

    # Link komentara

  21. Pogađati trojke je odlika dobrih strelaca. Pogađati šut kad se lomi rezultat je odlika velikih igrača. Bogdanović je svakako solidan strelac, ali ipak samo to. Tih par akcija koje smo imali, sve su građene za njega. Bilo je komično još u pripremnim utakmicama gledati kako ne ume loptu da primi iz pick and rolla kada ga Jojić čarolijom nadje.
    Valja mu nov ugovor potpisati, a valja i onima koji će mu to omogućiti da se okoriste od toga. Svojom igrom u NBA realno ne može da dobije baš veliku cifru. Ali ako ga promovišu u najboljeg igrača reprezentacije koja je bila u jednom momentu prvi favorit, onda to ima marketinški efekat i diže cenu. Idiotski i totalno nespretno je što je to urađeno tako da realno najboljeg igrača kojeg imamo, Jokića, celo prvenstvo svesno guše. Nije lepo ni prema Jokiću, ni prema timu, niti je lepo da reprezentacija bude porište ovako prljavih igara. Fudbaleri to sebi mogu da dozvole, košarkaši - ne. Rezultat toga vidimo...
     (posmatrač iz ugla, 14. septembar 2019 16:54)

    # Link komentara

  22. srbiji fali jedan vodja na terenu koji ce imati glavnu rec i koji ce se postovati u svlacionici i na terenu. to moze da bude bogdan posle ovoga mozda jedini koji to i zasluzuje ali srbija i sva kosarkaska javnost moraju da ga postuju i da ga ohrabre da to bude kao nekad sto smo postovali vlade divca
     (s4, 14. septembar 2019 16:54)

    # Link komentara

  23. Ova reprezentacija predvođena Bogdanovićem uz naravno Jokića, Milutinova, Gudurića, Kalinića, Micića...koji bi trebalo da budu kostur reprezentacije uz podršku Teodosića i Bjelice...ako ne osvoji Eurobasket 2021...e onda će biti stvarno katastrofa. Samo da budu svi zdravi i da se odazovu. Nama jedino preostaje da čekamo.
    Srećno i pozdrav.
    (Kritički Mislilac, 14. septembar 2019 16:52)

    # Link komentara

  24. Samo se vi divite Bogdanu, to je odlican put da budemo Rusija sa Svedom ili Grcka sa Adetokumbom.
    (Serbo, 14. septembar 2019 15:46)

    ZA KOGA TI NAVIJAS ZA ZVEZDU ILI SRBIJU?
    DA BOGDANA NIJE BILO NEBI NI ITALIJANE POBEDILI.
     (s4, 14. septembar 2019 16:50)

    # Link komentara

  25. ja ne znam sta se desilo sa bjelicom covek protiv spanaca je ocajno odigrao a ni protiv argentine se nije proslavio.
     (s4, 14. septembar 2019 16:46)

    # Link komentara

  26. MVP!
     (RG, 14. septembar 2019 16:45)

    # Link komentara

  27. Bogdan kapiten ako nema Tea!
    (evoba, 14. septembar 2019 15:48)

    Videli smo kako izgleda Srbija kad joj je glavni igrac Bogdanovic. Cetvrtfinale i kuci. Nije on Teodosicu ni do kolena.
     (Mikii, 14. septembar 2019 16:44)

    # Link komentara

  28. Možda zato bude najbolji strelac
    (2CRAZY, 14. septembar 2019 16:44)

    # Link komentara

  29. Cuj neko napisa da ne mozemo DA me pomenemo Jovica Kai odgovoran bez kalkulacija.Pa covece on je najzasluzniji sto pukosmo od Arg.Jokic mu par puta vraca loptu na otvoren sut a ovaj preplasen ne sme da sutne.I to je po vama bez kalkulacija,nemate bre pojma o kosarci.
    (radoslav, 14. septembar 2019 16:42)

    # Link komentara

  30. Decko se ispromovisao na stetu tima imedalje. Bogdan je vrhunski igrac ali stvar trenera je da ga usmeri da igra za tim i medalju a ne za sebe i 5 mesto. On nije sujetan covek i voli Srbiju samo ga treba pravilno usmeriti.
     (Bg, 14. septembar 2019 16:39)

    # Link komentara

  31. Jokić da kupi cd sa Bogdanovom igrom i da hvata beleške!!!
     (psiho Delija, 14. septembar 2019 16:37)

    # Link komentara

  32. Ovom dečku treba dati da bude kapiten! Kakav stav ima prema dresu reprezentacije, alal vera! Svako prvenstvo je jedva čekao! Pokidao je na svakom! Veliko srce, veliki borac!
     (Apocalyptoo_, 14. septembar 2019 16:35)

    # Link komentara

  33. Ja cu morati da gledam NBA od sad, iskreno nisam gledao par godina. Da vidim ja kako to Jokic zapravo razbija, a kod nas ne valja, posto svi to pisu.
     (^_^, 14. septembar 2019 16:34)

    # Link komentara

  34. Bogdanović je Kristijano Ronaldo u Košarci !!!Vidi se na kilometre koliko radi na sebi čovek !!!Samo napred SRBIJA!!!
     (Mr.O, 14. septembar 2019 16:29)

    # Link komentara

  35. Tamna tacka Jokic???
    Lider u asistencijama i skokovima ove reprezentacije sut iz igre skoro 80%... jedino sto nije sutirao vise ali takav je sistem igre bio, jedino mu se to moze zameriti mozda sto nije bio agresivniji ali da je igrao lose NIKAKO!!!
    (Nemanja, 14. septembar 2019 16:28)

    # Link komentara

  36. saša
    Jovica su Rubio i Kampaco vrteli k'o budalu, uzasno je igrao odbranu i celo SP gubi dribling pa stane napad jer on ne zna sta da radi.
     (Jaran, 14. septembar 2019 16:21)

    # Link komentara

  37. Bravo!
    (klikbajt, 14. septembar 2019 16:21)

    # Link komentara

  38. Xnodeh
    Izvini, Lucic NIJE za drzavni tim? Momak koji se povredio na pripremama i koji je morao kroz bol da igra kao starter celo SP?

    Samo bih skrenuo paznju i na situaciju sa Jokicem. Siguran sam da je zeleo da igra za reprezentaciju, a isto tako sam i siguran da nije ocekivao da ce biti i rezerva i krilni centar.

    P.S. Sto ovi vise ne zovu Djurovica na RTS? :D
     (Jaran, 14. septembar 2019 16:19)

    # Link komentara

  39. Veliki respekt od jednog Zvezdasa.Bogdan je odigrao srelo, i sa oubo energije i zelje za pobedom.Ostali nekako mrzovoljni, bez zelje za igrom i pobedom.Generalno, 5 mesto je dobro, ali igra ovakva je obecava.Mnogo smo bolje izgledali na pripremama. Treba vise zara i zelje, i agresivnosti u igri, treba da se grize za svaki poen.Argentina to odlicno pokazuje kako se radi.
     (Mare, 14. septembar 2019 16:14)

    # Link komentara

  40. ne smemo da ne pomenemo jovica!!! svaku utakmicu... posteno ,odgovorno bez kalkulacija.
     (saša, 14. septembar 2019 16:06)

    # Link komentara

  41. A po meni tamna tačka je Jokić.
    Nema veze koji trener bude posle Saleta, jer Jokić je u fazonu da kao i NBA zvezde ne želi da igra za reprezentaciju.
    Za njega reprezentacija nije isto što i za Bogdana, drugačije stavove imaju očigledno.
    On je dečko stvoren za Amere. Posle tekme lepo ode u McDonald's na kolu i burger i milina.
    Vidi se po govoru tela da mu se ne igra, ne bori se, ne želi da gine, nema elana u njemu i želje kao u NBA gde se svaka kap znoja isplati debelo - u milionima.
    (Pera, 14. septembar 2019 16:04)

    # Link komentara

  42. Idealna petorka je Gasol, Scola, Campazzo/Rubio, Bogdanovic, Patty Mills... odnosno predvidjam tako, ako ne stave Pattija i Bogija onda Fiba propo
     (Drveni Advokat, 14. septembar 2019 16:01)

    # Link komentara

  43. Ovako je za Hrvatsku isto igrao onaj prezimenjak Bojan i zauzimali su slične pozicije sa svojim timovima na kraju turnira. Ovako Srbija nikada nije igrala, da nam samo jedan igrač bude ubedljivo najbolji u nekoliko utakmica.
    (Milivoje, 14. septembar 2019 15:59)

    # Link komentara

  44. Hvala ti Bogdane!
     (Vlad Rad, 14. septembar 2019 15:59)

    # Link komentara

  45. Čovek je profi košarkaš, koji trenira svakodnevno, za razliku od nekih drugih koje kad vidiš na terenu izgledaju kao da su se tu slučajno zatekli, jer se inače bave nekim drugim poslovima, a košarka im je samo hobi.
     (BB legend, 14. septembar 2019 15:58)

    # Link komentara

  46. Stvarno steta sto nece biti MVP,ubedljivo najbolji igrac na prvenstvu...Hvala ti Bogdane za ove meceve,da tebe nije bilo,daj Boze da bi smo i Italijane pobedili...
     (Lex, 14. septembar 2019 15:57)

    # Link komentara

  47. Hvala ti Bogi! Bez tebe ni ovo 5.mesto ni bi bilo. Prava mi muka pripadne kad ustvari sagledam koliko su svi podbacili ovoga leta! Guduric decko,bazen,ne moze da pogodi 18 meceva! Toliko smo ukupno odigrali sa pripremama. Bjelica nikad gori! Vasa,nazalost,opravdano,zaista decku nije ni moglo da bude ni trebalo da bude do kosarke,ali opet pitanje,zasto je isao onda.Raduljica amater pravi,izgledom i formom.Bobi skroz beskoristan.Jokic promasene pozicije,ali i pun nervoze.Nekako mi i dalje deluje kao da je na silu pristao da igra SP samo zbog javnosti i kritika.Bircevica i Simonovica necu da komentarise,momcima nije bilo mesto na ovom SP ni u najludjim snovima.Lucic se trudio,ali bez efekta.Milutinov sramotno malu minutazu dobio.Sve u svemu,ocekujem da je ovo kraj reprezentativne karijere,Miroslava Raduljice,Bobana Marjanovica,Stefana Bircevica,Vladimira Lucica,Marka Simonovica.Hvala im za sve,bez trunke sarkazma! Dali su sebe reprezentaciji i moramo da im se zahvalimo.Ali i da se ne ljute.Nisu vise za najjaci drzavni tim i to je cinjenica.Ocekujem da se Teo povrati u takmicarsku kosarku kroz Virtus.Nadam se prikljucenju timu Borise Simanica zbog atletskih sposobnosti,povratak Nemanje Nedovica,pozivu Alena Smailagica,oporavku Dragan Milosavljevica,oporavku Dejana Todorovica,momka koji je pre povrede igrao sjajno ove kvalifikacione prozore za SP na pocetku,i ocekujem u zavisnosti od forme i napretka da se pozovu neki koje sada mozda ne vidimo u timu.Sa novim selektorom.To je to
    (Xnodeh, 14. septembar 2019 15:57)

    # Link komentara

  48. Utakmica protiv Portorika, kada nije zapinjao, kostace ga nagrade za najboljeg strelca turnira. STETA! Covek je bukvalno izdominirao i bio najbolji igrac na prvenstvu, brojke su nerealne, ali sta to njemu vredi, kao i nama, kada zlato nije oko vrata.
     (Sale#4, 14. septembar 2019 15:55)

    # Link komentara

  49. Svaka cast
    (555, 14. septembar 2019 15:54)

    # Link komentara

  50. Ja sam dobio osecaj, da je on svojim solo akcijama dosta davio celokupnu igru Srbije. Ne znam da li je bas najbolje, da je on lider generacije... Ako se hoce nesto osvojiti, to mora biti Jokic.
    (Slovenija, EU, 14. septembar 2019 15:52)

    # Link komentara

  51. Svaka mu cast ! Vec sad je veliki igrac, a bit ce jos i veci..... a 5. mesto u svetu i nije tako lose....u jednu ruku bolje nego cetvrti....
    (Canadaboy, 14. septembar 2019 15:52)

    # Link komentara

  52. Brate moj naklon do poda...
    (Lux Ferous, 14. septembar 2019 15:51)

    # Link komentara

  53. A najbolji strelac, ne vidim nigde, da li je u konkurenciji?
    (Corleone, 14. septembar 2019 15:50)

    # Link komentara

  54. najbolji je za mene ikada nas igrac
     (sasa, 14. septembar 2019 15:49)

    # Link komentara

  55. najefikasniji za sada...ako Mils ne ubaci sutra preko 16, tako ce i ostati, mada tesko...sve u svemu Bogdan je sam vrh svetske kosarke!
     (dr mr, 14. septembar 2019 15:49)

    # Link komentara

  56. Nemojte molim vas ljudi više ovog dečka nikada pljuvati!Nebitno da li navijate za Zvezdu,Partizan ili nekog trećeg.Dečko je sam doveo reprezentaciju u finale eura.Dečko je sam doveo reprezentaciju nažalost do 5 na SP!Bogdane želim ti triple-double i u NBA i još dugo godina da nosiš najdraži dres!
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 14. septembar 2019 15:48)

    # Link komentara

  57. Da ostatak time pokazao bar upola želje i zalaganja kao Bogdan, mi bi sutra igrali u finalu. Ovako, dečko ipak nije mogao sam.
     (Del Piero#10, 14. septembar 2019 15:48)

    # Link komentara

  58. MAJSTOR
     (pp, 14. septembar 2019 15:48)

    # Link komentara

  59. Bogdan kapiten ako nema Tea!
     (evoba, 14. septembar 2019 15:48)

    # Link komentara

  60. Samo se vi divite Bogdanu, to je odlican put da budemo Rusija sa Svedom ili Grcka sa Adetokumbom.
    (Serbo, 14. septembar 2019 15:46)

    # Link komentara