- Australian Open 2019 -

Sa svih strana stižu čestitke Đokoviću

Fudbaleri Crvene zvezde čestitali su srpskom teniseru Novaku Đokoviću na osvajanju sedme titule na Australijan openu.

Izvor: Beta
Podeli
Photo by Michael Dodge/Getty Images
Photo by Michael Dodge/Getty Images

Kapiten crveno-belih Nenad Milijaš, u društvu i u ime svih saigrača, trenera Vladana Milojevića i predsednika kluba Svetozara Mijailovića na pripremama u Turskoj, obratio se Novaku putem zvaničnog Istagram profila FK Crvena zvezda.

"Nole, čestitamo ti na osvojenoj 7. tituli Australijan opena, želimo ti sve najbolje od srca", rekao je Milijaš, uz ovacije prisutnih.

Đoković je samo ove sezone dva puta uživo bodrio fudbalere Crvene zvezde, protiv Radnika u Superligi i Pari Sen Žermena u Ligi šampiona.

Predsednik Srbiej Aleksandar Vučić čestitao je Đokoviću i poželeo mu još mnogo pobeda.

"Još jedanput ste obradovali Srbiju. Čestitam na veličanstvenom uspehu i želim Vam još mnogo pobeda u budućnosti", napisao je Vučić na Tviteru.

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić čestitao je Novakui zahvalio mu što je Srbiju "po ko zna koji put učinio ponosnom".

"Redefinisao si istoriju tenisa još jednim rekordom - prvi igrač koji je sedmi put osvojio Australija open! Čestitam tebi i tvom timu na ovom sjajnom uspehu. Bravo šampione", navodi se u čestitki Udovičića.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poželela je najboljem srpskom sportisti da mu trofej bude uvertira za sve uspehe koji ga čekaju u nastavku sezone.

"Još jednom si pokazao da se samo vrednim radom, verom u sebe i posvećenošću može stići do vrha. Budi ponosan što si mladima u Srbiji uzor i podstrek, kao što smo mi ponosni jer si naš najbolji ambasador u svetu", napisala je Mihajlović u čestitki.

Đoković je osvojio rekordnu, sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je u finalu pobedio Španca Rafaela Nadala u tri seta i tako ostao neporažen u finalima Australijan opena, ali i postao rekorder po broju osvojenih titula na prvom Grend slem turniru u sezoni pošto je večnoj listi "preskočio" Roja Emersona i Rodžera Federera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.