VICE sa otpuštenim glumcima u Zaječaru

"Svinja debela" iz pesme sa snimka ispod, odnosi se na predsednika Skupštine grada Zaječara Sašu Mirkovića, sada i kandidata za generalnog direktora RTS-a. Pesmu su direktno njemu i gradskoj vlasti posvetili Vladimir Milošević i Vujadin Milošević, već poznati širom zemlje kao "otpušteni glumci" zaječarskog pozorišta Zoran Radmilović.

Pošaljite komentar
  1. Svaka čast, i momcima i uredniku kulturne rubrike B92. Ali zašto ima toliko psovanja u pesmi!? Protestovalo se i pre 20 godina, ali bez ovoliko psovki. U međuvremenu se ipak mnogo toga promenilo, uz Beogradski sindikat i slične psovačka kultura je danas postala mejnstrim. A to je i loše i tužno. Da li su ovi hrabri ljudi koji se bore za svoj grad svesni da ovako vaspitavaju nove generacije koje ih slušaju i kojima su uzor? Ništa lakše nego psovati, to svi umemo. Jbg...
     (palestinac, 2. april 2015 02:39)

    # Link komentara

  2. Taj sendvič baš neki dobar? Parizer iz Pariza ili Alpska salama sa Alpa. :)
    (xdc, 1. april 2015 08:17)

    # Link komentara

  3. Botova na svakom ćošku...
    (ajmo sendviči, 31. mart 2015 21:25)

    # Link komentara

  4. Vratite ih na posao pa da vidimo onda kako to glume.
    (budalastine, 31. mart 2015 20:14)

    # Link komentara

  5. pesma je brutalno dobra i istinita ne samo za zajecar
    (markon, 31. mart 2015 19:48)

    # Link komentara

  6. Sasvim je jasno zbog čega su ovi momci dobili otkaze. Naravno da je osveta što su dirnuli velikog lokalnog vođu. Verujem im i da u pozorištu nisu godinu dana primili platu. U Zaječaru vaspitačice u vrtićima još uvek nisu primile platu za novembar. Sve škole su u blokadi već mesecima i u strašnim su dugovima za komunalije, ogrev, struju, telefon (baš prekjuče su isključeni telefoni mnogim zaječarskim školama) i ostaju bez osnovnih sredstava za rad (bez sapuna, kreda, papira itd). Sve to po zakonu spada pod nadležnost lokalne vlasti. Grad je u kolapsu. A šta tek reći o mostu koji su srušili i zbog kog je deo Zaječara gotovo odsečen, a za koji je obećano da bude završen do februara 2015. Nije još ni započet.
    Ali zato uvek ima budžetskih para za najskuplje pevaljke da pevaju na trgu. Tako to ide kad estradni menadžer vodi opštinu. A tek kako bi vodio RTS mi u ZA znamo jer vidimo na primeru njegove lokalne televizije.
    U izuzetno oštroj konkurenciji za najgore lokalne vlasti ipak pobeđuje Zaječar.
     (noname, 31. mart 2015 19:20)

    # Link komentara

  7. Bar neko da digne glas.... Ajmo botovi zaradite sendvic...
    (Milan, 31. mart 2015 18:48)

    # Link komentara

  8. Ocigledan primer represije i fasizma vladajuce stranke!
     (Sedma sekcija, 31. mart 2015 18:36)

    # Link komentara

  9. "Glumci" u reziji bivseg gradonacelnika i rezisera svega, Boska Nicica, koji je za vreme svoje vladavine zatvorio to isto pozoriste i ljude ostavio na ulici bez parceta hleba, sada staje kao zastitnik svega, ne razumem zaista ovu politiku niti se trudim.
    (Mladjan, 31. mart 2015 18:32)

    # Link komentara

  10. Najlakse je sebe proglasiti zrtvom rezima a najteze je zavrnuti rukave, raditi svoj posao casno i primati platu za svoj rad.
     (Goran, 31. mart 2015 17:54)

    # Link komentara

  11. Sramota je sto se u ovoj zemlji sve dovodi u vezu sa politikom a tudji rad i zalaganje odnosno nerad i nemar prema poslu vise nemaju nikakve veze sa istinom.
     (Dragan, 31. mart 2015 17:43)

    # Link komentara

  12. E, bas godinu dana, kako da ne...Ne preterujte.
    (Marija, 31. mart 2015 17:14)

    # Link komentara