"Openhajmer" apsolutni pobednik

Ceremonija dodele Oskara, 96. po redu, održana je u Dolbi teatru u Holivudu, a "Openhajmer" je dobio Oskara za najbolji film, kao i nagrade u još šest kategorija.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Sve potpuno očekivano i zato treba pohvaliti ovogodišnju dodelu jer su manje nego dugo pre dodeljivali nagrade političkim ključevima. Crnci su dobili nagrade tamo gde su zaslužili, a nisu podlegli pritisku da indijanci dobiju svog prvog Oskara; nagrada je otišla Emi Stoun koja i jeste ostvarila ulogu koja će se pamtiti. Objektivno, uloga Lili Gledstoun će brzo biti zaboravljena, kao uostalom i sam film. Ema Stoun je svojom ovogodišnjom ulogom zaradila i svog prethodnog Oskara kog je dobila naprosto zato što je ta 2016. bila verovatno najgora godina u istoriji filma. 2017. ko god da je dobio Oskara, pošteno bi bilo da ga vrati.
    Openhajmer, Nolan, Marfi i Robert Dauni su realno ove godine bili bez prave konkurencije, a taj utisak je još i pojačan medijski naduvanom konkurencijom sa onim ružičastim sranjem. Jasno, Openhajmer je prošle godine bio najbolji film, ali sasvim sigurno nije Nolanov najbolji film. Nolan je ove godine napravio ustupak glumcima kakav pre nije činio i isplatilo mu se. I on postaje zreliji i počinje da shvata da "njegov" film nije samo njegova igračka, da tu osim njega još jedan veliki broj ljudi ulaže trud i talenat. To je za poštovanje, mada će meni nedostajati onaj stari Nolan. Gledajući ga pored Spilberga, učini mi se da će pre postati "novi Spilberg" nego "novi Kjubrik". OK, nije loše ni to, moglo je da bude i gore.
    (CATAPA, 11. mart 2024 04:46)

    # Link komentara

  2. Film je dosadan do bola...
    (X, 11. mart 2024 04:04)

    # Link komentara

  3. Kakvo smece od filma
    (Luka, 11. mart 2024 02:05)

    # Link komentara

  4. Ema Stoun ako ne dobije za najbolju glumicu bice skandal!
    (noble, 11. mart 2024 00:03)

    # Link komentara