"Prema istinitoj priči": Ilustracija trilera i ništa više

Na prvi pogled, postavka novog filma Romana Polanskog "Prema istinitoj priči" je intrigantna: poznata spisateljica Delfin pati od kreativne blokade, i u svom ranjivom stanju zbližava se sa tajanstvenom, atraktivnom L. (Elle, što na francuskom može da znači jednostavno ona).

Upozorenje: Spoiler alert

Pošaljite komentar
  1. @., razumem šta želite da kažete. S druge strane, ja nisam mnogo starija od autorke, i dalje sam u svojim dvadesetim, pa mi je zanimljivo kako nam se mišljenja razilaze. :D
    (Tora, 5. april 2018 03:53)

    # Link komentara

  2. @Tora Autorka je dete. Svakako da je njoj i njenim drugarima ovakva vrsta vežbe potrebna. Ali verovatno ne na ovakvom mestu.
    (., 4. april 2018 15:00)

    # Link komentara

  3. Teško je dati kritiku ovog filma, a pritom ne odati kraj. Međutim, na osnovu pročitanog, pitam se da li je autorka teksta shvatila poentu, tj. taj isti kraj, odnosno ko je i šta je El. Moram priznati da se sa mnogim njenim zaključcima, pogotovo u vezi sa karakterizacijom likova, ne slažem - što još jednom pokazuje koliko je shvatanje umetnosti subjektivno i koliko je različito različiti ljudi tumače.

    „Prema istinitoj priči“ nije najbolji film Polanskog, ali meni se lično dopao. Gledala sam ga na Festu, što će reći u bioskopskoj sali, što je sigurno doprinelo doživljaju, i sve vreme sam bila pod tenzijom i uplašena za glavnu junakinju. Preporučila bih autorki teksta da ga ipak pogleda još jednom, ako može u bioskopu, i neka ne bude u startu u fazonu „E, sad ću da lovim greške“, već neka pokuša da uživa u filmu.
    (Tora, 4. april 2018 13:40)

    # Link komentara