1. Negde sam citao da je Fox strahovao da ce film doziveti debakl, i da bi se spasli propasti na blagajnama ucenjvali su lance bioskopa da ako hoce da prikazuju film po Seldonovom bestseleru Druga strana ponoci (za kojeg su ocekivali da ce biti blokbaster te godine i zbog malo slobodnijih scena) da moraju da se obavezu da prikazu i film Rat Zvezda epizodu IV Nova Nada. Prvi fllm je imao solidan uspeh a ne kao sto je ocekivan, a film od kojeg su strahovali od debakla je bio najgledanij filim te godine po zaradi a ta zarada je ogromna i u sadasnje vreme .
    (BB, 26. maj 2017 23:01)

    # Link komentara

  2. ja sam ga gledao u bioskopu kao klinac/78-e je dosao u jugoslaviju/
    upropastio je zivot meni i jos nekolicini mojih vrsnjaka iz branse

    matorci smo sa sindromom petra pana
    (nema deda mraza, 26. maj 2017 20:26)

    # Link komentara

  3. (Low Key Lyesmith, 26. maj 2017 09:48)
    Ja sam treki, gledao sam sve serije ne znam ni koliko puta, i 'ajde u pravu si za te neke stvari, sto jeste jeste, ali ti to vadis iz konteksta samo pojedine stvari, i ako tako gledas onda uopste nista i ne postoji sto je SF, ali je poenta da Star Trek definitivno jeste SF, vise nego Star Wars koji je epska fantastika. Plus uopste nije to sto pricas za vrste, nego su Vulkanci budisti, a Klingonci samuraji + spartanci. Nema sta da se dokazuje ovde, ima X proizvoda koji se danas koriste koji su inspirisani idejama iz Star Trek, mobilni kao prvo i najmasovnije, a tu su odmah i laptop i tablet, pa onda neki medicinski uredjaji, a ima ih jos X i jos mnogo koji u stvari imaju naucnu osnovu a jos ne postoje. Iz Star Wars niko nije ni uzimao bilo sta da razmatra kao nesto sto je moguce napraviti. Ali dobro, to nema veze, gledao sam i Star Wars u bioskopu kad je dosao kod nas i bio odusevljen, bas sam pre dva dana ponovo gledao originalnu verziju, pre digitalne obrade i ubacivanja Dzabe Hata, pa onda posle i obradjenu, pa sam uporedjivao efekte, koji su naravno bolji u obradjenoj verziji, i bas sam pisao cerki koja je isto treki kako je Star Trek SF a ovo nije, ali to je drugo, a ovo je drugo. Poenta je da, ne zagadjuj. U pravu je covek.
    (nemoj zagadjivat, 26. maj 2017 19:02)

    # Link komentara

  4. (Low Key Lyesmith, 26. maj 2017 09:48)


    da, "startrek" je isto sto i "starwars"- tzv. spejs opera.
    spejs opera ima vrlo krhke veze sa naucnom fantastikom a vrlo bliske sa epskom sapunicom.
    da, sve to ne znaci da ne treba uzivati u doticnim ostvarenjima, opusteno i bez preke upotrebe korteksa :)
     (neutralni felsh, 26. maj 2017 17:38)

    # Link komentara

  5. @pajaojgeh, 26. maj 2017 01:31
    Star Wars JESTE Sci-Fi. Doduše, od space opera sorte, ali ipak Sci-Fi. Ma koliko se neki upinjali iz petnih žila dokazati suprotno.
    Da pogodim - trekkie? Ako jeste, ozbiljno pitanje - da li je Star Trek Sci-Fi?
    Naravno, na pitanje "Da li je Star Trek Sci-Fi?" ćemo uvek dobiti potvrdan odgovor. Što je pogrešno i apsolutno besmisleno. In fact, ne bi bilo pogrešno reći da je Trek - kada se sve sabere i oduzme - znatno manje Sci-Fi od SW. Mislim, "Who mourns for Adonais?", Vulcans koji su de facto elves IN SPACE, Klingons kao proud warrior race guys, warp drive koji nema nikakvog smisla... A tek "Star Trek: The Final Frontier"... OK, rant over.

    SW filmove sam prvi put odgledao kao klinac u drugoj polovini 1980-tih. Pomalo zavidim onima koji su imali priliku premijerno pogledati "A New Hope".
    Najbolji SW film? "The Empire Strikes Back", naravno. Što se prequel trilogije tiče, ista u stvari i nije toliko loša - naročito ako se uporedi sa totalno razočaravajućim "The Force Awakens". Najveće mane su joj wooden acting (za šta sami glumci zapravo i nisu krivi), midichlorians retcon, Jar Jar, i Lucasov pokušaj da celoj stvari da nešto ozbiljniju dimenziju uvođenjem političkih intriga i zavera. Koji je, credit where credit's due, donekle i uspeo, ali se nije dopao svakome. The Machete Order - najbolji način da pogledate kompletan pre-Disney serijal. Rogue One je bio prijatno iznenađenje, ali nije deo onoga što bi se moglo nazvati main continuity.
    (Low Key Lyesmith, 26. maj 2017 09:48)

    # Link komentara

  6. Iskreno razocaran sam u zadnja dva dela, a 2019te 40godina od Aliena
     (N57, 26. maj 2017 07:54)

    # Link komentara

  7. Sjecam se kao da je juce bilo. Svi smo nestprljivo cekali da odgledamo film, koji je bio revolucija tog vremena. Sedmice su prolazile a svi smo ponavljali recenice iz filma i opet ga pogledali ako bi se ukazala prilika. Sala mala nisam pogledo ni jedan dio, posto mi je 30 i ne mislim da cu, ajde uzdravlje.
     (DarkoM, 26. maj 2017 04:39)

    # Link komentara

  8. samo da znate star wars nije sci fi, nego fantasy.
     (pajaojgeh, 26. maj 2017 01:31)

    # Link komentara

  9. Obozavao sam "Ratove zvezda".I dan danas me sa radnog stola gleda figurica Darta Vejdera (priznajem da sam navijao za Imperiju, volim red i disciplinu, a uvod i u prvu triologiju i u ove nove nastavke je raspad Republike.Ratuju sa Imperijom, a onda, kada pobede, raspadnu se, banda anarhisticka).Pre par godina kupih i knjigu o svim likovima iz svih epizoda.Ali, izuzev prva tri dela, sa ostalim filmovima se uopste ne identifikujem, uopste ih ne dozivljavam kao "Ratove zvezda".Mozda sam omatorio.
    (Druze Darte mi ti se kunemo, 26. maj 2017 00:45)

    # Link komentara

  10. dobro obavesteni fanovi ubrajaju i Rogue One u serijal....ovo ima samo u Srbiji.... Last Jedi ce biti osmi (VIII) nastavak, a da ima nekih manje dobrih - ima...isto tako, kao serijal ove vrste nemaju konkurenciju i verovatno je nikada nece imati
     (realan, 25. maj 2017 23:36)

    # Link komentara

  11. Nakon odgledane ove reklame zakljucak: trejleri su napredovali, a filmovi nazadovali :)
    (MisterNo, 25. maj 2017 22:23)

    # Link komentara

  12. (Nebojša, 25. maj 2017 16:23)

    Ma jok, Imperija uzvraca udarac! :)
    (Sith Lord, 25. maj 2017 19:10)

    # Link komentara

  13. Najbolji deo je "Imperija uzvraca udarac" pa onda druga dva dela iz te trilogije pa onda Rogue One (iznenadjujuce dobar film). Najslabiji je "Budjenje sile" a bojim se da ce nastavci biti jos slabiji...
     (True Batman Fan, 25. maj 2017 18:55)

    # Link komentara

  14. Srećan rođendan jedan od najboljih filmova u sf žanru od dosadašnjih osam delova koji su snimljeni ima dobrih ima manje dobrih a meni lično omiljen i najbolji je osveta sita iz 2005.
     (Nebojša, 25. maj 2017 16:23)

    # Link komentara

  15. dan kad je naucna fantastika umrla.
     (neutralni felsh, 25. maj 2017 16:22)

    # Link komentara

  16. Odličan film i franžiza, film kkoji nije pretenciozan i ono je što jeste. prosto rečeno film prvenstveno za decu kao i za sve generacije. Prvi deo je kultni sjajna priča, likovi, dijalozi, poruka...Drugi je još bolji po oceni većine stručnjaka kao i po mom mišljenju. Dok treći deo je slabiji ali i dalje je dobar. Problem je nastao kada će 15 godina kasnije Lukas želeti da napravi prikvelove to jest novu trilogiju. Prvi deo je katastrofa, vrlo dosadan film i bez ikakve radnje, drugi kao i treći su takođe loši sa potpuno nejasnom porukom i tonom filma. Pogotovo treći koji je pravljen uglavno za odrasle i po scenama je dosta traumatičan za decu. Ove nove koji se prave kada ih je preuzeo Dizni su dosta bezlični. "Force Awakenings" je samo bleda kopija prvog originalnog dela, dok je "Rogue one" potpuni zaokret ali mu je priča tanka.
    (Aron, 25. maj 2017 15:52)

    # Link komentara