Neobična vlada Aleksisa Ciprasa

Vladu grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, prvu u Evropi koja se protivi strogim merama štednje, zapadna štampa naziva "neobičnom" i "neprirodnom". Oni to navode ne zbog njene politike ili nekonvencionalnog stila odevanja pojedinih njenih članova, već zbog toga što je sastavljena od radikalne levice i evroskeptične desnice.

Pošaljite komentar
  1. grckom narodu je bilo dosadilo maltretiranje i optuzivanje od strane eu partnera.na slobodnim izborima su najzad mogli da daju,sa pravom,oduske svoga nezadovoljstva.nisu samo grci bili nezadovoljni razvitkom upravlja
    nja eu nego i jedan veliki deo zemalja i tamosnjeg stanovnistva nije ni u
    kom slucaju saglasan sa mnogim odlukama politickog, vojnog,socijalnog i
    ostalih pravaca vodjenja unije.zato u mnogim zemljama narod demonstrira na razne,dozvoljene i nedozvoljene nacine sto vladajucima ne ide u racun.
    (alexander roth, 13. april 2015 19:38)

    # Link komentara

  2. Šta je onda naša vlada?
    (Boža, 2. mart 2015 21:49)

    # Link komentara

  3. Sta znaci 'neobicna'? Vlada je svakako kompetentna, sastavljena od nekompromitovanih ljudi, a kada se levica i desnica sloze oko 2-3 najveca problema (finansije, obrazovanje i zdravstvo), onda mogu i da funkcionisu zajedno. Mislim da Ciprasova Vlada pokazuje ozbiljnost stavljajuci obrazovanje za jedan od svojih prioriteta, odmah iza ekonomije. Kada se u Srbiji bude shvatilo da je obrazovanje stratesko pitanje, i da sa laznim diplomama ne mozemo daleko dogurati, tada ce postojati i sansa za nas!
    (student, 12. februar 2015 18:15)

    # Link komentara

  4. Opet su sigurno mnogo bolji od svih naših političara iz svih partija zajedno. Uvek mogu da izađu iz zone evra, da formiraju svoju nacionalnu valutu i da pokažu šta znaju. Neće imati standard kao sada i to će ih skupo koštati, ali ni razvijene zapadne ekonomije nisu napravile sistem preko noći. Te zapadne zemlje će ih sigurno sputavati na tom putu, ali drugo rešenje ne postoji.
    (Pametnjaković, 10. februar 2015 17:45)

    # Link komentara