Jakunjin: Kirbi ne zna istoriju

Beograd -- Predsednik Fonda Andreja Prvozvanog Vladimir Jakunjin rekao je da je Majkl Kirbi pokazao nepoznavanje istorije Sovjetskog saveza i Drugog svetskog rata.

Izvor: Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
  1. A Obamin deda je oslobodio Ausvic! Heee!?? Covek lupne i nista popije casu Evian vodice i nastavi da lupa a kad on prestane stafetu preuzme Kirbi.
    Kad bi se g. Kirbi usudio da dodje na neku od TV emisija pa da ga neko malo nacne i da ga pita da kaze koje su se americke drzave borile protiv kojih u americkom gradjanskom ratu svi bi se verovatno smejali. Ovako on lupa, vredja i vidi da moze jos jer nije sankcionisan pa se mesa sve vise u unutrasnje stvari suverene zemlje. A mii smo suverena zemlja ili...?
    (Braca, 19. septembar 2014 20:37)

    # Link komentara

  2. (Oslobodioci, 18. septembar 2014 20:45)

    Cekaj da li ja dobro vidim sta ti napisa. Ti si vojnike koji su pobedili najgori politicki rezim u istoriji nazvao varvarima, a Nemce kulturnima!? Iste one Nemce koji su tada osmislili i sproveli gasne komore, koricili knjige od ljudske koze, sproveli i podrzali genocid nad (tvojim?) srpskim narodom, bombardovali Beograd... Ne, ja ne verujem sta si napisao i ostao ziv.
    (petar, 18. septembar 2014 23:04)

    # Link komentara

  3. Zato ti ne znas gde si sve supalj pa izvrces stvari i lupetas kao durak: Beograd oslobodili Ukrajinci. Sledeci put zadaj jos nizi i prljaviji udarac!
    Covek je sasvim umesan i u pravu!
    (analitičar KGB propagande, 18. septembar 2014 22:46)

    # Link komentara

  4. "Možete imati dobre odnose i sa Rusijom i Kinom, i sa SAD. Ali naš stav o posetama kineskih i ruskih zvaničnika se razlikuje. Kinezi gotovo nikoga nisu napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu. "

    Tako je, mr. Kirby, a vi ste napali nas i to otvorenom agresijom i po toj vašoj logici svi Amerikanci bi u Srbiji trebali biti persona non grata.
    A ti Banderini Ukrajinci koje pominjete, koji sada besomučno ubijaju civile na istoku Ukrajine su bili "s one druge strane" tada, baš kao i sada. S iste one strane s koje su bili i letonski i finski fašisti, rumunska gvozdena garda, Ustaše, Balisti, Hortijeve divizije u Mađarskoj itd. Pa vi lepo, sa g-đom Merkel lepo pozovite te "Ukrajince" na sledeću proslavu "dana D" iliti iskrcavanja na Normandiju, koje se (gle čuda) desilo kad su Rusi bili već na 100 km od Berlina i koje nije bilo ništa drugo do spasavanje svih gore pobrojanih, tj. vaših tadašnjih stvarnih saveznika (čiji potomci su i vaši današnji saveznici) od ruske odmazde za 27 milona žrtava.
    (Obsi, 18. septembar 2014 22:31)

    # Link komentara

  5. Treća ukrajinska armija nikada nije postojala, postojao je Treći ukrajinski front, a to nema veze sa Ukrajincima kao narodom. Kao što su bili Prvi, Drugi i Treći beloruski front ili Prvi i Drugi baltički front itd., ali nije imao nikakve veze sa Belorusima ili Baltičkim narodima. Staljin je sve narode, koji su ratovali protiv njega, "naterao" da ratuju ispred sovjetske armije, poput Hrvata, Bugara, Rumuna itd. Staljin je jedinu zahvalnost imao prema Srbima, pa oni nisu ratovali na drugim teritorijama, osim Jugoslavije. Zato su Srbiju "oslabađali" Bugari, jer su išli ispred Crvene Armije, kao što je Staljin tražio. Treba dobro znati istinsku istoriju, a ne "istoriju pritvorica i izdajnika". Ukrajinci su "oslobodili" Srbiju onoliko, koliko sam ja "oslobodio" Francusku, Poljsku itd. Pročitajte bar tri realne knjige o Staljinu. "Crna rupa" u svetskoj istoriji 20. veka je "neznanje" o najvećoj ličnosti 20.veka, Staljinu (Čerčil). To je prvi razred osnovne škole u istinskoj istoriji, da bi se krenulo dalje.
    (Staljinove orgulje, 18. septembar 2014 22:24)

    # Link komentara

  6. Nikola, je li se ti to zezas ili ozbiljno pises?! Prvo u oslobadjanju Beograda je ucestvovao mizeran broj Ukrajinaca, drugo Hrvata je u partizanima bio mizeran broj na teritoriji Srbije jer su mahom okupirani fasistickim delom Hrvatske u to vreme veoma jakim i sa kojim su morali da se izbore. Crvena amija jeste bila sastavljena od raznih naroda, ali velikom vecinom Rusa, a kako su isti naslednici SSSR onda ne vidim cemu se dovodi u pitanje dolazak Putina....
    (:), 18. septembar 2014 21:15)

    # Link komentara

  7. G.Jakunjin malo zaobilazi istinu!Interesantan je ovaj Popovic koji ne zna zasto smo bombardovani 90ih godina 20 veka.Beograd su najzesce bombardovali rusi kad su ga oslobadjali od nemaca.Inace cela Evropa je bombardovana za vreme drugog svetskog rata-nazalost?
    (mujcinovic salih, 18. septembar 2014 21:01)

    # Link komentara

  8. Molim da se ne iznose ovakve, najblaze receno, gnusne neistine. Baba i deda su mi iz okoline Kladova, hvala Bogu jos su zivi, i o ruskim oslobodiocima u Drugom ratu su mi oduvek pricali samo o kao hrabrim vojnicima koji su katjushama devastirali prilicno jak nemacki otpor, a od lokalnog stanovnistva uzimali jedino hranu i pice i to naravno ako su im seljaci nudili.

    Takodje, ovo za Golubac i nekakve plavo-zute odevne kombinacije su takve gluposti da nemam reci... Ko li vas samo placa?
    (djole, 18. septembar 2014 19:35)

    ???…??
    Sigurno se Salis?
    Neznam gde su ti Deda i Baba bili za vreme Rata , ali o Ruskom "uzimanju ako su im dali" mozda su ih zamenili sa Nemcima koji su bili kulturni sto se toga tice, a Rusi ubijali stoku ljudima ,otimali , silovali, pa kad je Stanovnistvo to culo poceli da sakrivaju Zene i Devojke ovi poceli da napadaju i Mladice. Prosto receno Va*vari.
    A ti sada oni bili Ljubazni???
    Vredjas ovim Izjavama Zrtve tih dogadjaja.
    Dobar Primer ti je varosica Rabrovo koja je bila granatirana za vreme Vasara od strane Rusa jer su bili pijani ko zemlja pa su ih zamenili sa Nemcima.
    E moj jadni rusofilu :(
    Molim Administratora da ovo objavi.
    (Oslobodioci, 18. septembar 2014 20:45)

    # Link komentara

  9. A je li Vaša država koga napadala mr. Kirbi?
    (Dukis, 18. septembar 2014 20:41)

    # Link komentara

  10. Ja sam uvek bio loš iz istorije, to mi nikako nije išlo od ruke, to bubačenje godina i koječega. Ali znam jedno, istoriju zaista pišu pobednici i ako Amerikanci pobede istorije neće više ni biti.
    (Pametnjaković, 18. septembar 2014 20:33)

    # Link komentara

  11. Kolko se ja razumem u istoriju ukrajinski partizani delovali su u unutrasnjosti dok su bili pod okupacijom nemacke isto kao u Jugoslaviji a ruski vojnici su prvi krenuli u probijanju ukrajnskog fronta i dalhe zajedno krenuli ka Berlinu dok kod nas je kod nas ucestvovala jedna divizija i to samo u sremskom frontu
    (Adjancic Bojan, 18. septembar 2014 20:09)

    # Link komentara

  12. Neka taj g-din Kirbi zna jos nesto,Srbija ce brata Putina i svakog ruskog coveka najsrdacnije docekati a one koji su nas bombardovali,pa iako su u 2.svetskom ratu bili protiv fasizma,Srbi ce uvek docekivati sa gnusanjem.
    (Momcilo, 18. septembar 2014 20:01)

    # Link komentara

  13. Ilustrativan primer kako funkcionise i deluje medijska obrada na stanovnistvo i kako sve moze da se okrene naglavacke: Prilikom ispitivanja javnog mnenja 1945. u Francuskoj je 57% navelo da je najzasluzniji za pobedu nad nacizmom SSSR, a 20% je smatralo da su to SAD; 1994. je 25% smatralo da je SSSR najzasluzniji, 49% da su to SAD; 2004. je 20% navelo da je SSSR najzasluzniji za pobedu nad nacizmom, 58% da su to SAD. [link]/
    Cak nije potrebno ni neko znanje francuskog da bi se razumela sustina i poruka clanka.
    Mislim da bi i najnaivniji medju nama morali da se zamisle o tome s kakvom lakocom plutokratija preko svojih instrumenata moze da oblikuje misljenje i percepciju ljudi, cak i u situacijama gde su cinjenice jasne svakom ko poznaje cinjenice. S obzirom na sve to, sa kakvom li se tek lakocom vrse manipulacije gde su stvari samo neznatno nejasnije?
    (fr, 18. septembar 2014 20:00)

    # Link komentara

  14. Jeste. Sve je istina. Hrvati su oslobađali Beograd, Ukrajinci su oslobađali Rusiju, ja se zovem helikopter, a mama mi je glodar iz porodice voluharica.
    (Kosta, 18. septembar 2014 19:40)

    # Link komentara

  15. (Nikola, 18. septembar 2014 15:41)

    Molim da se ne iznose ovakve, najblaze receno, gnusne neistine. Baba i deda su mi iz okoline Kladova, hvala Bogu jos su zivi, i o ruskim oslobodiocima u Drugom ratu su mi oduvek pricali samo o kao hrabrim vojnicima koji su katjushama devastirali prilicno jak nemacki otpor, a od lokalnog stanovnistva uzimali jedino hranu i pice i to naravno ako su im seljaci nudili.
    Sto se tice oslobodilaca Beograda, prosetaj do ruskog groblja, pa citaj malo imena po spomenicima. Tacno je da je bilo i ukrajinskih vojnika, ali to su preci istih ljudi koji se danas bore za Novorusiju u Donjecku i okolini. Kijevski fasisti su i tada i sada cinili zverstva protiv brace koji nisu zeleli da se odreknu ruskog porekla.

    Takodje, ovo za Golubac i nekakve plavo-zute odevne kombinacije su takve gluposti da nemam reci... Ko li vas samo placa?
    (djole, 18. septembar 2014 19:35)

    # Link komentara

  16. Kada cemo jednom nauciti da je nekad pametnije drzati jezik za zubima umesto ovih impulsivnih izjava. Vise stete sebi nanesemo nego sto koristi imamo. Gospodin kirbi je vise puta dokazao da je prijatelj ove zemlje, zato prestanite jednom sa tim glupostima. Posebno dss za cije vreme su i ambasade bile paljene..
    (sasa, 18. septembar 2014 19:30)

    # Link komentara

  17. @Winston
    Ma najveću su ulogu u oslobađanju planete imali dobroćudni esesovci i brižni nacisti. A što se tiče proslave oslobođenja, nije lepo da pravimo žurku i da ne zovemo najvažnije drugare, iz pobedničkih država poput Bugarske, Hrvatske, Japana, Rumunije. Nema kraja glupostima.
    (Mare, 18. septembar 2014 19:30)

    # Link komentara

  18. Slavna Sovjetska Vojska.
    Poznata po Casti, Postenju, pravednom ratovanju i vrlo trezni u delovanju.
    To su mogli da budu samo Rusi,narod ih se seca po tome.
    od seljaka kupovali namirnice,silovanja strogo kaznili,ma prosto primerni Ratnici.
    (Veteran, 18. septembar 2014 19:28)

    # Link komentara

  19. (Nikola, 18. septembar 2014 15:41)

    E nalupeta se ti brate!!!Prvo 1941.g Ukrajina nije postojala kao država, a do 1917. je bila deo Ruske carevine! 3. Ukrajinska armija je bila deo Crvene armije SSSR-a i sastav je bio mešovit od Vladivostoka do Minska. Drugo, idi na spomen-groblje oslobodiocima Beograda, pročitaj imena poginulih vojnika, zapali sveću i pokloni se jer da njih nije bilo ti bi se danas zvao Hans ili Fric.I treće, kakvi partizani, da nije ušla Crvena armija kod nas bi II svetski rat još uvek trajao. Ako ne veruješ pitaj Poljake iz Varšavskog geta!!"Sieg Heil" Mein Führer!!!
    (Ludi Milojko, 18. septembar 2014 19:10)

    # Link komentara

  20. Još samo da nam Amerikanci napišu istoriju, i nama i Rusima, a "braća" iz naših i njihovih susjednih država da aminuju nove "povijesne istine" i možemo svi kolektivno da se samobacimo u Dunav. Ili u Volgu, šta kome bude bliže.
    (Kole, 18. septembar 2014 19:08)

    # Link komentara

  21. Kod mene u familiji svaki put kad su nas Ameri oslobadjali kupovali smo nova stakla za prozore, a posle toga je bila beda u drzavi. Ja bih volio kad nas vise ne bi oslobadjali, mogu malo i druge spasavati.
    (Deda Pera, 18. septembar 2014 18:38)

    # Link komentara

  22. ovaj Rus je u pravu. U Sovjetskim trupama koje su oslobadjale Srbiju 44 nije bilo ukrajinske divizije. Ona je bila upucena preko madjarske u austriju.
    A Kirbi stvarno treba da prvo nauci da cita. Mozda bi onda pricao svrsishodnije.
    Vucic i Nikolic sa SNSom da se stide i pobegnu gde znaju. Njima Kirbi odredjuje sta smeju da rade. Kao nekad Nemci Nedicu. IDENTICNO
    (Duzd, 18. septembar 2014 18:30)

    # Link komentara

  23. Hrvati oslobadjali Beograd '44-te? Svasta se ovde moze procitati.
    (Muka, 18. septembar 2014 18:24)

    # Link komentara

  24. Jakunjin nije objasnio što je pogrešno rekao američki ambasador. Crvena Armija je bila multinacionalna vojska i to je historijska činjenica. On nije obrazložio zašto misli da to nije tako i nije obrazložio što je konkretno netočno u izjavi američkog diplomate. Dapače, njegov odgovor je dosta primitivan što sve češće vidim kod Rusa, počevši od Rogozina i slično. Jedina gospoda među ruskom političkom elitom su Putin i Lavrov. Ovo ostalo kao da daje izjave iz kafane nakon boce votke.
    (drag, 18. septembar 2014 17:18)

    # Link komentara

  25. Za ''neobaveštenog'' gosp. Popovića, anglo-američki saveznici su 1944. bombardovali Srbiju po naredbi Srbina Koče Popovića, a 1999.god zbog konflikta sa Crnogorcem Miloševićem iz dobro poznatih razloga...
    (anti-patriJota, 18. septembar 2014 17:16)

    # Link komentara

  26. Dakle Beograd su oslobadjali partizani uz pomoc sovjetske (a ne ruske) armije. A to ko koga vise voli sa stvarnim dogadjajima nema blage veze.
    (mira, 18. septembar 2014 16:46).

    Ah miro, znaci sad su sovjetske trupe a ne ruske, A kad vam to vise odgovara onda nije sovjetska armija (Cehoslovacka 68) ili nije jugoslovenska vec srpska vojska ratovala u Sloveniji i Hrvatskoj ranih 90-tih.
     (Kralj Ibi, 18. septembar 2014 17:14)

    # Link komentara

  27. Bravo, Popoviću! Baš sam hteo da napišem da nas je neko 1944. oslobađao, a neko bombardovao. Elementarna istorija, iz osnovne.
     (Igor, 18. septembar 2014 17:03)

    # Link komentara

  28. Jakunjin, bravo majstore! Sa merom i u sredinu. U celenku. Svaka cast. Da sramota bude veca, Kirbi ima dva fakulteta bas iz istorije.
    (Sinjajevina, 18. septembar 2014 15:03)
    A ti i Jakunjin znate BOLJE! Ja ne razumem zasto u nadgornjavanju izmedju Ukrajine i Rusije treba da se LAZE? Sve je lepo u istoriji zapisano. Nije to neka filozofija nego egzaktna nauka u kojoj je skoro sve dokumentovano. Dakle Beograd su oslobadjali partizani uz pomoc sovjetske (a ne ruske) armije. A to ko koga vise voli sa stvarnim dogadjajima nema blage veze.
    (mira, 18. septembar 2014 16:46)

    # Link komentara

  29. A Vucic kaze da je bas dobar i posten!
    (Kornjaca, 18. septembar 2014 16:20)

    # Link komentara

  30. ima nesto trulo u drzavi srpskoj
     (momcilo, 18. septembar 2014 16:16)

    # Link komentara

  31. Gospodine Jakunjin, ma odakle da dolazite, za ovako direktnu i hrabru izjavu svaka cast i kapa dole.
    (Najiskrenije, 18. septembar 2014 16:12)

    # Link komentara

  32. Koliko ja umem da citam, Kirbi je rekao da su oslobadjali I ukrajinski vojnici. Dakle "I". Da li je to pogresno?
    (KKKK, 18. septembar 2014 16:11)

    # Link komentara

  33. Sto Nikolic nije pozvao Ukrajince i Bugare na proslavu, nego samo Putina? Te dve zemlje su imali vecu ulogu nego Rusi. BTW, verujem da Kirbi zna da cita malo bolje nego ovaj iz zeleznice.
    (Winston, 18. septembar 2014 16:01)

    # Link komentara

  34. Vlast je prodala dušu Djavolu i ne sme da pisne...
    (risimovic, 18. septembar 2014 15:43)

    # Link komentara

  35. Jakunjin je uvek nekulturan i površan, a u ovom slučaju ne poznaje istoriju ili se prosto priklanja ispeglanoj istoriji "moderne" Srbije, od strane Miloševića, Šešelja i njihove današnje klice. Po analogiji kakvoj je izvukao Jakunjin (Kirbi ne zna istoriju-američki univerziteti ne daju "pravo" znanje-Amerikanci mešaju kontinente, glupi su) mi možemo da zaključimo iz njegovog nastupa da su svi Rusi pijani i glupi, a naravno da nisu.
    Elem, Crvena armija sa većinskim ruskim sastavom je napredovola kroz istočnu Srbiju, kod Kladova i danas po nesreći poznatoj Tekiji, pa preko Zaječara sve do Petrovca na Mlavi i dalje do Beograda. U istočnoj Srbiji još uvek živi sećanje na ruske vojnike, uglavnom po silovanju žena i krađama. Zanimljiv gest desio se ovog leta u Golupcu, gostovala je neka ruska sportska ekipa a uglavnom mlađi ljudi iz tog kraja danima su oblačili žutu i plavu garderobu, u znak podrške Ukrajini i signal da nisu svi Srbi rusofili i da Rusi nisu svuda poželjni.
    Sa druge strane, "operaciju Beograd" jesu izvršili uglavnom pripadnici Treće ukrajinske armije, sastavljeni uglavnom od Ukrajinaca, a uz pomoću Jugoslovenske armije, sastavljene od Srba i dobrim brojem Hrvata i drugih naroda Jugoslavije.
    Trenutno smo na pogrešnoj strani istorije, pa ljubimo Putina, Asada, Gadafija...sreća da Kirbi zna istoriju i da nas na nju podseća. Nećemo zauvek biti pod vlašću crvenih nacionalista i ponovo ćemo postati evropski narod i civilizacija.
    (Nikola, 18. septembar 2014 15:41)

    # Link komentara

  36. Čudi me da Aleksandar Popović zaboravlja da pomene i Američko - NATO bombardovanje Srbije 1999 i još veći gaf da bi bio srećan kada bi Srbija priznala nezavisnost Kosova, kolevku srpske državnosti otete zaslugom pre svega Amerike.
    Možda zato što on nije,kako sam kaže političar, već hemičar.
    (zoran, 18. septembar 2014 15:21)

    # Link komentara

  37. "ruska država daje kredit i radi sa Srbima, a da Amerikanci mogu da odmore". Najjači komentar ovih dana... A Kirbi bi mogao da pakuje koferz...
    (Nataeos, 18. septembar 2014 15:20)

    # Link komentara

  38. Jakunjin, bravo majstore! Sa merom i u sredinu. U celenku. Svaka cast. Da sramota bude veca, Kirbi ima dva fakulteta bas iz istorije.
    (Sinjajevina, 18. septembar 2014 15:03)

    # Link komentara