Nijedno dobro delo ne prolazi nekažnjeno

Svako kalkulisanje sa populizmom samo će nas gurati dalje od ekonomskih rešenja. Prvi čovek TV B92 Veran Matić na pitanje kako uspeva da se na veoma ozbiljna i uspešna način bavi humanitarnim radom, iako je u većini slučajeva ono maska za nešto sasvim drugo odgovara citatom Kler But Lus, urednice, dramatičarke i članice Američkog kongresa: "Nijedno dobro delo ne prolazi nekažnjeno“. Od osnivanja B92, bavimo se humanitarnim, socijalnim, političkim aktivizmom i imamo veliko iskustvo sa pogrešnim percepcijama, zlonamernim tumačenjima, pokušajima diskreditacija, udara na kredibilitet. Na to uvek računamo, kao i da ćemo na različite načine biti „kažnjavani“ upravo zbog toga što veoma uspešno i transparentno radimo za dobrobit građana i zajednice.

Nada Grujić
Pošaljite komentar
  1. Verana Matica za predsednika Srbije!ne znam samo koga za premijera...
    (aleks, 8. septembar 2014 00:36)

    # Link komentara

  2. Mislim da su ljudi u osnovi humaniji i da ih ima više nego što Veran kaže, ali im treba pružiti mehanizam za apsolutno jasan rezultat njihovog učešća u ovakvim aktivnostima. Niko ne želi da poklanja a da ne zna gde je završilo i šta se desilo kasnije sa donacijom, ko je sebi uzeo parče, ili kasnije iskoristio za drugu namenu. Nužna je jasna specifikacija, račun i dokaz da je posle realizacije sve završilo na svom mestu. Dakle, opšti fondovi gde nema serijske sledljivosti od dinara do korisnika sa imenom i prezimenom ne mogu da donesu pomak. Mislim da bi na ovaj način otkrili mnogo više solidarnosti među nama. Posle svega, niko nije naivan i ne postoji ime u Srbiji za koje bi bilo ko stavio ruku u vatru zbog uverenja da je pošten.
    (Sale, 5. septembar 2014 17:42)

    # Link komentara

  3. Odličan intervju, iz srca i duše....retkost
    (Milena, 5. septembar 2014 10:28)

    # Link komentara

  4. Tacno je da nijedno dobro delo ne prolazi nekaznjeno!Uplatio sam porodicama poginulih policajaca MUP-a Vozdovac na Kosovu po jedan licni dohodak i njihovoj deci ponudio zaposlenje u mojoj firmi.Stigla mi je finansijska policija koja mi je obracunala jos 70% na tzv. licna primanja i uputili su me kod sudije za prekrsaje gde sam isto morao da platim kaznu.Svi su govorili da je to po zakonu.E sada po mom zakonu: nema vise davanja ni za poplave...
    (Krle, 3. septembar 2014 19:08)

    # Link komentara

  5. Veran je zasluzio da svako procita ovaj clanak.
    Verane ljudino, svaka te sreca srela a nesreca zaobisla!
    (Ispravite naslov, 2. septembar 2014 19:09)

    # Link komentara