Nakon napada, ponovo radi Peščanik

Sajt Peščanika ponovo je bio meta napada hakera, a ovoga puta je umesto obaranja sajta na mestima predviđenim za naslove tekstova napisano “Stop lažima“.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Priča je dobro poznata. Fašisti udare na misleće ljude u zemlji, sve pod parolom "odbrane istine". Javnost se onda bavi njihovim "istinama", dokazujući očigledno, dok fašističko nasilje pada u drugi plan. To ovima daje gorivo da nastave sa nasiljem.

    Zanemaruje se prosta činjenica da nije svako mišljenje jednako. Stavovi koji direktno ili indirektno promovišu mržnju i nasilje, nisu ravnopravni sa drugima. To je civilizacijski standard.

    Čini mi se da su se u ovom slučaju fašisti preračunali. Zahvaljujući njima Peščanik postaje popularniji, i polako dobija ulogu koju je devedesetih imao B92. Tako reč mislećih ljudi dolazi do sve većeg broja gradjana. Ima nade, ima nade.
    (Budjenje, 28. avgust 2014 08:13)

    # Link komentara

  2. Botovi ponovo napadaju po komentarima
    (75% Srbije, 27. avgust 2014 23:28)

    # Link komentara

  3. "Onaj ko danas namerava da se suprotstavi laži i neznanju i da piše istinu, mora da prevaziđe najmanje pet teškoća. Mora da ima hrabrost da piše istinu, iako se ona svuda potiskuje, pamet da je prepozna, iako se ona svuda prikriva, umeće da je učini upotrebljivom kao oružje, promišljenost da izabere one u čijim rukama istina postaje delotvorna i lukavstvo da je među njima proširi. Za one koji pišu pod fašističkim režimom ove teškoće su velike, ali one postoje i za sve one koji su prognani i izbegli, pa čak i za one koji pišu u zemljama sa građanskim slobodama." [Bertolt Breht, 1935]. Ajmo, botovi, lupajte minuse ovom antifašističkom proglasu Bertolta Brehta. Da vidimo.
    (Milan S., 27. avgust 2014 23:05)

    # Link komentara

  4. Најбољи начин за гашење било чега је његово "паљење". Ко год да је дошао на власт, огадио се народу, а имао је све медије на располагању. Сат времена, пре дневика у 19:30, пустио бих блокове од 15 минута да се "истоваре" сви, који су политички активни на овај или онај начин, почевши од "пешчаниковаца", преко патриотски оријентисаних група и покрета. Једном недељно би могли да се сучељавају и тако би коначно уста свима била запушена, а народ "обавештен".
    (Александар Џунић, 27. avgust 2014 22:53)

    # Link komentara

  5. "UNS i NUNS traže od naldežnih organa da preduzmu najozbiljnije mere kako bi konačno otkrili ko i po čijem nalogu obara sajt Peščanika."

    Zbog ovakvih beskičmenjačkih i kukavnih saopštenja se i guši sloboda štampe. Zar ne treba reći: "Pošto vlasti mesecima napadno ignorišu svoju zakonsku obavezu da pronađu i kazne krivce, i pošto su obaraju sajtovi koji kritički govore o toj istoj vlasti, onda pozivamo vlasti da prekinu sa kršenjem osnovnih ljudskih prava i sloboda. One imaju jedan jednostavan način da uvere građane u svoju nevinost: da pronađu i kazne krivce".
    (Pfx, 27. avgust 2014 21:01)

    # Link komentara

  6. Izgleda da se broj botova rapidno uvecava, posto broj pluseva/minusa sve cesce prelazi dve ili tri stotine po jednom komentaru. :) Ali, to je dobra vest, jer znaci da rezim hvata panika, jer ni u online prostoru vise ne mogu da prodaju maglu, a kamo li u realnom zivotu. Sto se sajta tice, pa zar je uopste potrebno pitanje - ko ga je oborio? Cim je krenula prozivka za Stefanovica, Malog i Jovanovica, sajt je poceo da "stuca". Godinama sajt radi bez problema, i bas je poceo da "baguje" kad'se neko usudio da postavi pitanje sega-mega doktorata. Kao slucjano? Pazi da nije...
    (branislav, 27. avgust 2014 19:45)

    # Link komentara

  7. (Nezaposlen, 27. avgust 2014 18:59)

    Hajde, nemojte da se krijete iza ovih 87 minusa (za sada). Ja lepo pitam, a vi odma' udri po minusu. Hoću i ja, šta ima loše u tome. Sramota je ukrasti, ubiti, slagati, a nije sramota biti bot. I to je posao kao i svaki drugi. Dajte, nije valjda da moram da jurim Simu? Haj'te, biće više minusa. Stvarno nije lepo što se ovako ponašate prema mladim i perspektivnim kadrovima. I diplomu imam, a ako treba i drugu ću.
    (Nezaposlen, 27. avgust 2014 19:39)

    # Link komentara

  8. Potpisujem se punim imenom i prezimenom, stidim se Tadica i njegovih demokrata jer su nam potrosili vreme, oni su nam doveli ove cetnike, oni (SNS) ruse pescanik, sa znanjem naravno sveznajuceg, cak im mi placamo za to, gle, a nemamo ni za hleb. Od neznanja i prostote velikih imena poput Vucica, Nikolica, Gojkovicke, Malog, gasica, od te boranije mi danas ne zivimo.
    (Predrag Marjanovic, 27. avgust 2014 19:22)

    # Link komentara

  9. Botovi, koliko košta jedan vaš radni dan? Ozbiljno pitam, hoću posao. Očigledno se lepo plaća, a meni treba posao. Ozbiljan, vredan, radan, poznavanje rada na računaru, imam naloge na svim značajnim društvenim mrežama. Pišem šta mi se kaže, ako treba pokazujem i ličnu inicijativu, ako ne treba samo slušam naređenja. Ukratko - ćutim i radim. Za kontakt, ostavite komentar ovde.
    Samo ozbiljne ponude. Gay stop.
    (Nezaposlen, 27. avgust 2014 18:59)

    # Link komentara

  10. rusoljubci.
    samo da proverim jel ste tu.
    (elektricar banderas, 27. avgust 2014 17:37)

    # Link komentara

  11. e sad, ako se ne utvrdi da je sns kriv, to je cist znak da zivimo u diktaturi.
     (p, 27. avgust 2014 17:08)

    # Link komentara

  12. Svaka cast kako je Vucic organizovao i potplatio ove hakere, moderatore i pojedine urednike skoro svih srpskih medija!
    Pare koje dodija od Rusa u tu svrhu pametno je ulozio!
    I vuci siti i sloboda medija u punom sjaju!
    A opozicija vise nema para da uzvrati istom merom!
    Ovaj balon nece moci dugo da opstane, puknuce jednog dana!
    Cudi me da zapadu odgovara ovakvo stanje stvari!
    (crni domino, 27. avgust 2014 17:00)

    # Link komentara

  13. Kako vas toliko hakuju, kao da ga hostujete u garaži kod Cobeta, platite profesionalcima i neće vas boranija hakovati
    (kvark, 27. avgust 2014 13:26)

    To pod uslovom da boranija hakuje. Zbog mete i tajminga napada uopšte ne verujem da je boranija u pitanju. One DDoS napade od juna ne može baš svaki wannabe haker da izvede.
    Ovako u informatičkom dobu izgleda "voda u koaksijalnom kablu".
    (Arhivator, 27. avgust 2014 16:39)

    # Link komentara

  14. (Patriotizam kao profesija, 27. avgust 2014 15:59)

    Jesi gledao "Crnog Gruju"? "Idemo u rat da se bijete. Neki ćete da poginete, a neki ćemo i da se vratimo." E, to je bila (i ostala) njihova filozofija. S tim što se uglavnom nisu "samo" vraćali, već su sa sobom donosili još štošta, kao na primer već pomenutu belu tehniku, automobile...
    A zvali su se (i zovu se) svakojako, ali zanimanje im je - dobrovoljni davaoci tuđe krvi u ratu, a u miru se pretvaraju u gomilu Superhikova. Ne smeju poreze da naplate od najbogatijih, ali zato stuju seku zbog duga od 100 dinara sirotinji koja ni za hleb nema.
    (Srbistan, 27. avgust 2014 16:35)

    # Link komentara

  15. Devedesetih smo imali drzavu..a onda je dosao Djix sa 70 miliona dolara ( poklon od Olbrajt&Klinton fondacije ) da popravlja satove po Sartidu i ostalim fabrikama i sa gomilom razjapljenih "revolucionara" na baterije da pali i rusi skupstinu,sve dok tu drzavu do kraja nisu rasukali i stvorili situaciju da sa nama danas brise pod ko stigne..prekinite vise da mlatarate sa devedesetim, Milosevicem, ovim onim, ko da smo coravi i debili svi zivi osim vas pametnih i divnih na pravom, zapadnom putu, pa ne vidjesmo nista i ne cusmo nista, i zato ste vi tu da nam objasnite jednu te istu zapadnjacku mantru koju vrtite do besvijesti evo 15 godina.
    (legionarjso, 27. avgust 2014 15:45)

    @Pero,promenio si ime, ili si novi bot u drugoj smeni? :) Baš lepo što si sve ovo napisao, baš lepo što si nas podsetio na vaše (PRAVO) mišljenje o Đinđiću, demokratiji, demokratskim promenama, poštovanju ljudskih prava i sloboda... Kao što već rekoh, ostali ste vi i dalje radikali u duši, i dalje vi verujete u Veliku Srbiju, a sve ovo je samo predstava da bi lakše došli do vlasti. To je ta (nepremostiva) razlika među nama, to je ono što nas deli, jer vi ste "demokrate" samo na papiru, a mi smo u duši već decenijama. Vi ste prihvatili evropsku Srbiju kada je Velika propala, a mi smo se borili za nju još dok vi niste ni zali šta je EU. Dobro pamtim kako ste palicama i suzavcima prekidali tribine po Srbiji, dobro pamtim kako ste na zgradu b92 lepili "bulevar ratka mladića", i zato nikada nećemo biti isti
    (stanislava, 27. avgust 2014 16:30)

    # Link komentara

  16. Činjenica da se neko, poput ovog potpisanog kao Pera Ložač, oseća bezbedno da napiše ovakav komentar iz 1997. godine dosta govori o današnjoj Vučićevoj Srbiji. Razni mračnjaci i radikali digli glavice, izgamizali iz svojih rupa i sikću.
    (Ana, 27. avgust 2014 16:02)

    # Link komentara

  17. Ne moze se drugacije sa izdajnicima i ljudima koji zive od novca koji im daju strane tajne sluzbe, samo tako se mora saljudima koji su zarad novca spremni da idu protiv svog naroda. Takvi kao sto su Pescanik, Danas, nevladin sektor, Djilas, Pajtic i cela vrhuska DS su anjodgovorniji za situaciju u kojoj se nalazimo i svako dalje stavljanje klipova u tockove vladi koja pokusava da spase zemlju od stiska tajkuna i pljackasa iz DS i nevladinog sektora je izdajnicki cin. STOP LAZIMA!!!
    (pera lozac, 27. avgust 2014 12:38)

    Sećam se sličnih parola od onomad, kada smo mi neki išli u Vukovar da izginemo, a vi neki ste posle nas dolazili sa kokardama kupljenim na pijaci na čelu, da tovarite belu tehniku na traktorske prikolice i pucate u vazduh pijani kao zveri, čisto da i vi neki metak ispalite jer za pravu borbu niste imali cohones, pa nazad u majčicu srbiju na buvljake i pijace, da se plen unovči.
    Tada ste se zvali srpski radikali, da vas podsetim čisto jer ima nas koji se sećamo stvari, iz prve ruke
    (Patriotizam kao profesija, 27. avgust 2014 15:59)

    # Link komentara

  18. (pera lozac, 27. avgust 2014 12:38)

    Šta se dobije kad se naprednjak potopi u vodu? Prljava voda i čist radikal.
    (A.C.M.E., 27. avgust 2014 15:57)

    # Link komentara

  19. @stanislava
    Devedesetih smo imali drzavu..a onda je dosao Djix sa 70 miliona dolara ( poklon od Olbrajt&Klinton fondacije ) da popravlja satove po Sartidu i ostalim fabrikama i sa gomilom razjapljenih "revolucionara" na baterije da pali i rusi skupstinu,sve dok tu drzavu do kraja nisu rasukali i stvorili situaciju da sa nama danas brise pod ko stigne..prekinite vise da mlatarate sa devedesetim, Milosevicem, ovim onim, ko da smo coravi i debili svi zivi osim vas pametnih i divnih na pravom, zapadnom putu, pa ne vidjesmo nista i ne cusmo nista, i zato ste vi tu da nam objasnite jednu te istu zapadnjacku mantru koju vrtite do besvijesti evo 15 godina.
    (legionarjso, 27. avgust 2014 15:45)

    # Link komentara

  20. Ako vam je dobro,onda nista...
    (sajmon hiks, 27. avgust 2014 14:40)

    # Link komentara

  21. Ne moze se drugacije sa izdajnicima i ljudima koji zive od novca koji im daju strane tajne sluzbe, samo tako se mora saljudima koji su zarad novca spremni da idu protiv svog naroda. Takvi kao sto su Pescanik, Danas, nevladin sektor, Djilas, Pajtic i cela vrhuska DS su anjodgovorniji za situaciju u kojoj se nalazimo i svako dalje stavljanje klipova u tockove vladi koja pokusava da spase zemlju od stiska tajkuna i pljackasa iz DS i nevladinog sektora je izdajnicki cin. STOP LAZIMA!!!
    (pera lozac, 27. avgust 2014 12:38)

    @ Tebe nije sramota da napišeš ovako nešto?! Eto, ovaj komentar je još jedna dokaz da se vraćamo u devedesete. Opet ista terminologija o "izdajnicima i ljudima koji zive od novca koji im daju strane tajne sluzbe", opet se deilmo na profesionalne ljubitelje otadžbine i đubrad izdajničku. :) Pre ili kasnije, iz većine naprednjaka progovori radikla, jer od sebe se pobeći ne može. Nisu oni ništa prolmenili, ni idelogiju ni sistem vrednosti, samo su promenili ime stranke! Sada su evropejci jer im je to u interesu, a koliko sutra će opet guslati o Velikoj Srbiji, samo ako im zatreba. Ne znam šta bih više kazao, nisam kukavica, nisam od onih što posle svake smene vlasti strepe za budućnost, ali sada po prvi put osećam strah, i pitam se šta nam donose meseci pred nama... Plašim se narode, neću da krijem, plašim se povapirenih radikala, plašim se novih deedesetih. Posla nemam, perspektive nemam, a ovih nas vuku sve dublje ka dnu, tonemo kao pretovareni brod...
    (stanislava, 27. avgust 2014 13:55)

    # Link komentara

  22. Hmm..ja jedino kad ovde procitam da je hakovan Pescanik posetim njihov sajt. Vesti citam na B92 i Blic-u. Sajt im je radjen u WordPress-u pa je kao takav verovatno mnogo podlozniji za hakovanje...
    (Milan, 27. avgust 2014 13:36)

    # Link komentara

  23. Kako vas toliko hakuju, kao da ga hostujete u garaži kod Cobeta, platite profesionalcima i neće vas boranija hakovati
     (kvark, 27. avgust 2014 13:26)

    # Link komentara

  24. Ne piše "Stop lažima" nego "Stop lazima". Lazima na svahiliju znači moranje, morati. Ovi "hakeri" su stvarno nepismeni, moguće da imaju doktorate iz novogovora serbskog.
    (dj, 27. avgust 2014 13:00)

    # Link komentara

  25. Sramota! Vucicu, smeni Stefanovica, vise stete je naneo stranci od svih drugih funkcionera zajedno. O steti koju svakodnevno nanosi Srbiji da ne pricamo...
    (Sima Strahota, 27. avgust 2014 12:48)

    # Link komentara

  26. Seci ih vucko u korenu bre!
     (googler, 27. avgust 2014 12:45)

    # Link komentara

  27. Srbijo laku noc.
    (Dijaspora, 27. avgust 2014 12:43)

    # Link komentara

  28. Stefanovic like this.
     (srki, 27. avgust 2014 12:42)

    # Link komentara

  29. Pokazuju svoju nemoć pred istinom na vrlo neinteligentan način.
    (mira, 27. avgust 2014 12:41)

    # Link komentara

  30. Ne moze se drugacije sa izdajnicima i ljudima koji zive od novca koji im daju strane tajne sluzbe, samo tako se mora saljudima koji su zarad novca spremni da idu protiv svog naroda. Takvi kao sto su Pescanik, Danas, nevladin sektor, Djilas, Pajtic i cela vrhuska DS su anjodgovorniji za situaciju u kojoj se nalazimo i svako dalje stavljanje klipova u tockove vladi koja pokusava da spase zemlju od stiska tajkuna i pljackasa iz DS i nevladinog sektora je izdajnicki cin. STOP LAZIMA!!!
    (pera lozac, 27. avgust 2014 12:38)

    # Link komentara

  31. Jasno je da neće ni biti istražen, toliko o slobodi medija, demokratiji i vladavini prava !
    (nada, 27. avgust 2014 12:34)

    # Link komentara

  32. Strah diktatora očigledan, fotelja tone u blazo laži i obmana.
    (ZoranNS, 27. avgust 2014 12:33)

    # Link komentara

  33. Haha ovaj sajt je traženjiji nego snouden :)
    (Milogor, 27. avgust 2014 12:32)

    # Link komentara

  34. ``bio`` pa ni sad ne moze da se udje na sajt. vuckovicevci dobro rade zadatke koje im tata daje
    (sanja, 27. avgust 2014 12:29)

    # Link komentara

  35. Takve "parole" su mogli da stave samo oni koji Peščanik ne čitaju ili su čuli prvi put za isti kad je istina (!) o doktorskom radu g-dina Stefanovića izašla na videlo. Taj isti Peščanik je podjednako glasno kritikovao i Đinđića i Tadića i Jovanovića (Čedu)pa naravno da će i Vučića/Nikolića. Problem je samo što su različite vlade/vlasti davale više razloga za kritiku. Svakako da je sa promenom vlasti eksponencijalno i rasla potreba za sve glasnijom kritikom.
    Jako bih voleo kad bi ti koji su postavili te "parole" zapravo rekli šta je u napisanim tekstovima to tačno laž. I još, ne mogu da zamislim da jedan iole osvešćen mozak ima potrebu da uguši kritičko razmišljanje u društvu u kom živi. Jednoumlje smo imali pa smo zato ovde gde jesmo: u jednoumlju. Jadni li smo....
    (lazy houseboy, 27. avgust 2014 12:28)

    # Link komentara

  36. Kao i u vreme Miloševića, u ovoj državi je ponovo postalo opasno misliti svojom glavom. Čak štaviše, učenik se trudi da prevaziđe učitelja!
     (Dragan Jurić, 27. avgust 2014 12:27)

    # Link komentara

  37. B-92nema cega da se boji. Vas iste nece sigurno bithakovan.
    (Radoznao, 27. avgust 2014 12:26)

    # Link komentara

  38. Sajt je najverovatnije hakovan zbog teksta Aleksandra Stevića "Deveto poglavlje ili mala pomoć komisiji" o plagiranom doktoratu Nebojše Stefanovića.

    STOP CENZURI!!!
    (Danilo Kiš, 27. avgust 2014 12:23)

    # Link komentara

  39. Ne daju ti ni to malo drugačijeg pisanija da čitaš. Bruka i sramota... Zaista, kome to može naškoditi, nego li aktuelnoj vlasti.
    (Izdaljinski, 27. avgust 2014 12:23)

    # Link komentara

  40. Realno i zasluzili su, jedno vreme sam pratio pisanja medjutim primetan je porast " antisrpskih " tekstova, svaka dzudza dodje i napise nesto protiv gradjana ove zemlje. Takodje primetno kod hrvatskih pisaca " psovanje " u kontekstu pisanja neke teme. Od mene su dobili ne citanje.
    (Vladimir, 27. avgust 2014 12:22)

    # Link komentara

  41. Oni sami sebe "hakuju" kako bi povećali svoj publicitet.
    (Aca, 27. avgust 2014 12:21)

    # Link komentara

  42. Očigledno je da napade izvodi neka nepismena banda.
    A čudna je i koincidencija da se sve dešava u trenutku kada famozni doktorat ide na proveru.
    Formalni i neformalni oblici represije sve su izraženiji i jači.
    (Maxim, 27. avgust 2014 12:19)

    # Link komentara

  43. Ako vam je dobro, onda ništa!
    (gradjanin, 27. avgust 2014 12:17)

    # Link komentara

  44. Jaftina fora, autohakovanja. Samo ime kaže "PeŠLJAMčanik".
    (Žika Vračaruralac, 27. avgust 2014 12:17)

    # Link komentara

  45. Haha, uveli ex radikali dial up. Sad će biti kom opanci tom i džeri!
    (Fudbalski stručnjak iz fotelje, 27. avgust 2014 12:17)

    # Link komentara

  46. Bog te, pa stavite vise bolju zastitu
    (Aleksandar, 27. avgust 2014 12:15)

    # Link komentara

  47. Tekst zbog koga su hakovani možete naći na Peščanikovom Facebook profilu. Tema teksta? Plagijat Nebojše Stefanovića, sa novim i novim dokazima, kao da ih nije bilo u izobilju.
    (Naravno, 27. avgust 2014 12:14)

    # Link komentara