Ovaj mi film znači više od bilo kojeg do sada

U zemlji krvi i meda, prvi redateljski poduhvat slavne američke filmske zvijezde Angeline Jolie, u ponedjeljak je premijerno prikazan u New Yorku, a slijedi i premijera u Los Angelesu u petak.

Dđeilana Pećanin Allison
Pošaljite komentar
  1. Nisa gledao film. Ali ta ruka koju jede pas, glava kojom se igra fudbal, mrtvi ljudi, silovane zene...oni mogu biti i Mulimanske i Hrvatske, ali i Srpske nacije. Ako je i ovog puta film stvoren da blati Srpski narod, jadna je i ANgelina Jolie, kao i mnogi pre nje. Setimo se samo zle i opake lazljivice Kristijen Amanpur. Tragedija na tlu bivse Jugoslavije je bila velika, i niko to ne spori. Ali, nije tu tragediju izazvalo necinjenje (kako Angelina Jolie kaze) svetske zajednice, tj USA, vec naprotiv, nihovo cinjenje. E o tome bi se mogao napraviti film, pa da se zrtvama onda oda pravo priznanje, ma koje nacije i vere oni bili. Mi smo, na zalost, u ovom ratu pobedjeni, i toga moramo biti svesni. I ne treba da dozvolimo sebi da nas pluvanja onih koji su rat dobili, frustriraju i povredjuju. To samo propaganda pobednika uvelicava svoju pobedu. Nacin na koji to radi govori vise o njima nego o nama.
    (Dragan Gligorov, 21. decembar 2011 09:04)

    # Link komentara

  2. Otkrila rat u Bosni 20 godina kasnije! I sad se, kao nešto, cima i ima osećaj odgovornosti?!Pre dve godine nije ni znala gde je Balkan na geografskoj karti!U celoj ovoj priči i gunguli oko filma najvažnije je da je to ANĐIN film.Priča o nesrećnim silovanimm ženama, em' što je jednostrana, em' što je u drugom planu.I iz ovog intervjua se vidi morbidnost dotične holivudske lepotice:fascinacija gladnim psom koji jede ljudsku šaku.OMG! Mislim, šta reći...
    (MissD, 19. decembar 2011 16:11)

    # Link komentara

  3. ja film nisam video i verovatno necu, u prvom redu jer njenu izjavu da je ljuta sto nije bilo intervencije vidim kao znak plitkosti intelekta. amerikanci i rusi su za vreme "hladnog" rata koristili jedni druge kao izgovor za intervencije u svojim interesnim sferama gde je taj rat bio i te kako vruc. kad je sovjetski savez pao amerikanci su se nasli pred problemom. kako da opravdavaju svoje dalje intervencije? i onda dolaze ratovi protiv droga, terorizma, pa i "humanitarni" ratovi. humanitarni ratovi su posebno dobro opravdanje jer po konvenciji o genocidu mogu biti zapoceti i bez odobrenja ujedinjenih nacija. otud i ta vaznost da se masakar u srebrenici proglasi genocidom. zato ima i dosta priglupih filmova sa ovom narativom.

    to ne znaci da ja negiram odgovornost srpske strane za rat ili njene zlocine, ali neki ljudi su previse opsednuti svojom stranom i stranom svog neprijatelja da bi ozbiljno razmislili o verziji bivsih kolonijalnih sila koji bi i dalje malo da vladaju svetom kao pre 100 godina. ima levicara na zapadu koji iskreno misle da oni mogu da ubede svoje politicare da oni krenu u ratove da bi napravili bolji svet, ali to se nece desiti. oni ce i dalje braniti svoje interese.
    (wiener, 17. decembar 2011 18:56)

    # Link komentara

  4. Mogla si da snimis scenu kako igraju fudbal sa LJUDSKOM GLAVOM.ali to verovatno ne bi ostavio utisak na publiku,koji si zelele jer je bila SRPSKA.Jadna si i pateticna.
    (Stevica, 17. decembar 2011 10:15)

    # Link komentara

  5. Nishta ti ne znash....dusha me boli kada neko iz belog sveta pravi pricu o nama, kao da razume sve nas, a nema pojma shta se tu deshava
    (andrejko, 15. decembar 2011 11:07)

    # Link komentara

  6. Besna što nije bilo intervencije...
    Vašim intervencijama je to s*anje i započeto.
    (Vukodav, 15. decembar 2011 01:08)

    # Link komentara

  7. Želim joj da ovim filmom zaradi puno novaca i da još bolje upotpuni svoju sliku među pučanstvom, sliku velikog borca za ljude. Tome i služi Holivud.
    (Bijek, 13. decembar 2011 21:41)

    # Link komentara

  8. Ko god da se dotakao teme Bosne i rata, propao je u Holivudu i to svi znaju. Briga Amere ko je ginuo po kojekakvim gudurama ukoliko to nisu njihove trupe.
    (ain' no money in our clothes..., 13. decembar 2011 15:40)

    # Link komentara

  9. Jednom recju, bljuvotina!
    (Starac, 13. decembar 2011 13:38)

    # Link komentara

  10. Nama, takodje!!!!
    (mikis, 13. decembar 2011 11:58)

    # Link komentara

  11. Bravo za Angie
    (Suncica, 13. decembar 2011 11:19)

    # Link komentara

  12. ona razume Bosnu kolko ja nuklearnu fiziku i kvantnu mehaniku....
    (box, 13. decembar 2011 10:57)

    # Link komentara