Blic: Rusi ostvarili sve ciljeve

Beograd -- Prilikom sporazuma o NIS-u, dogovoreno je i da odgovornost Srbije za eventualne ekološke štete bude 25 odsto od kupoprodajne cene, nezvanično saznaje Blic.

Izvor: Blic
Pošaljite komentar
  1. Nije jasno na kakve se eventualne ekološke štete misli.Ukoliko se radi o tkz. prethodnom zagađenju, tj. o ekološkim štetama nastalim radom rafinerije do trenutka privatizacije onda je ovaj ugovor zaparavo poklon Rusije Srbiji. Naime, po vazecem zakonu o privatizaciji Srbija je na sebe preuzela odgovornost od 100% za prethodno zagađenje. Nije sada pitanje sta je bilo u glavi naseg ekonomskog genija Pitića kada je donosio ovakav zakon ali lako moze da se dogodi da cela suma od 400 milona dolara bude znatno manja od onoga što će Srbija morati da uloži u čišćenje zemljišta u krugu i oko rafinerije. Pri tome, dobar deo ovog zagađenja je nastao i kao posledica bombardovanja kada se ogromna količina opasnih materija razlila oko postrojenja.
    (miki, 23. decembar 2008 08:06)

    # Link komentara

  2. E moji Vojvodjani poklonili oni rusima Nas Naftagas .. 20 godina nisam pio jogurt ,, sta vredi
    (lala, 23. decembar 2008 10:26)

    # Link komentara

  3. ... а за загађење изазвано НАТО бомбардовањем рачун треба да испоставимо САД, Великој Британији и Холандији које су имале највише авиона у нападу на нас.

    Занимљиво, исте земље су и даље против нас!
    (Сава, 23. decembar 2008 10:47)

    # Link komentara

  4. Znači da sporazum sada nije katastrofalan, sada je samo očajan.
    (T., 23. decembar 2008 14:26)

    # Link komentara

  5. Ovo je totalno ludilo, ljudi, samo slepac ne vidi da ovo nije samo ekonomski interes rusije... neko se kod nas zaigrao opet "velike" politike od koje smo imali samo stete tokom istorije! MI umesto da bezimo od situacija gde se veliki preko nas prepucavaju mi radimo upravo suprotno! Dal ste normalni vise sa prstom u oko Amerima i dilovima sa Rusijom! Pa zar nikom nije jasno da se Rusija nije odrekla svojih imperijalnih ambicija niti ce ikada? Amerika takodje, ali smo mali da bi je interesovali kao Iran, Irak, Pakistan....ali ako uvodimo Ruse u "njihovo" dvoriste, necemo se dobro provesti..sad to odmah kazem!
    Pa podelice nas opet...!!
    Nasi politicari moraju da se odreknu globalnih politickih igara i da izbace iz glave ideju o sebi kao velikim spasiteljima Srbije koji ce biti zlatnim slovima ispisani u istorji, a pre svega mislim na Vuka Jeremica i Borisa Tadica. Mi smo jako mala zemlja i moramo da razumemo tu cinjenicu i da vodimo takvu politiku! Nema vise istok zapad, 2000 smo rekli zapad i ajmo onda (iako nije bajan i sjajan) da odigramo do kraja tu utakmicu i onda da udjemo u mirne vode!
    (Stf, 23. decembar 2008 15:51)

    # Link komentara

  6. bravo glasaci! Umesto u Evropsku uniju Tadic nas vodi u novi Varsavski pakt!
    (Mile, 24. decembar 2008 12:01)

    # Link komentara