Lene očekuje saradnju Srbije

Beograd, Priština -- EU očekuje od Srbije više saradnje u vezi sa misijom Euleks na Kosovu, poručio je direktor Direkcije za zapadni Balkan Saveta EU Štefan Lene.

Izvor: B92, FoNet, Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
  1. da li moze eulex u celu srbiju?
    (comentateur, 6. novembar 2008 01:03)

    # Link komentara

  2. Nikakvo prelazenje crvenih linija ne moze biti, ni sa jedne ni sa druge strane. Bice samo pomeranje tih istih linija.
    (Brane, 6. novembar 2008 06:11)

    # Link komentara

  3. David ne sme vise da rizikuje gubitak glasova za sledece izbore jer je proizveo veliki gubitak agresivnim zalaganjem protiv Rusije u rusko-gruzijskom konfliktu, za koje se zna da je izazvano sa gruzijske strane. No, znamo da bivsa Blerova vlada ima samo jedan cilj - potpuno odvajanje Kosova koje ce sluziti NATO-u za novi 'stit' kada se Ceska i Poljska opamete i povuku iz sadasnjeg dogovora.
    (Iz Britanije, 6. novembar 2008 06:58)

    # Link komentara

  4. A zasto oni nas posecuju, ubedjuju, objasnjavaju? Sve oko Kosova je uradjeno na silu, sto razumem, a sada pokusavaju da nas ubede da i mi pocnemo da govorimo kako se slazemo sa tim sto je uradjeno? Ne. Ne slazemo se. I nikad se necemo slagati. Jasno je, da sila boga ne moli, ali nemoj sada da nam glume finocu, o tome su trebali misliti ranije, kad su izvukli mac iz korica. Njihov postupak VEZE NEMA sa stabilnoscu u regionu. Da im je bilo do stabilnosti, potrazili bi kompromisno resenje, pogotovu sto dolaze normalnija vremena, kada fizicke granice ocigledno nece vise imati istu vaznost kao ranije. Zasto su se poneli cak i losije od Milosevica, pa u 21. veku upotrebili resenje iz 19. veka? Opet jase avet imperijalizma, delom kroz ekonomiju, a delom boga mi i na klasican nacin, s tim sto sada imaju jos bolju i ubitacniju tehnologiju.

    U jednoj emisiji nekog od popularnih naucnih kanala na TV, izneseni su rezultati nekih istrazivanja u Juznoj ili Srednjoj Americi. Nadjen je skelet domaceg stanovnika, koji je na potiljku imao okruglu rupu, a lice vise nije imao. Da cudo bude jos vece, tu negde je nadjen i onaj delic lobanje, koji je metak otkinuo na ulaznoj rani, pre nego sto je onom jadniku otkinuo celo lice. To se dogodilo u vreme pocetnih osvajanja Spanaca, kad su oni vec imali puske, primitivne, ali nista manje ubojite, a domorodci nista slicno. Odavno se nisam osecao tako lose, kao nakon te emisije. Stid me je do bola, nekako osecam krivicu sto su se suvremenici tamo nekog mog cukundede, tadasnji Spanci, tako ponasali. Mnogo je nezgodno kad vidite konkretnu lobanju, sa konkretnom rupom, koju je neko napravio u toku osvajanja, a sa ciljem poboljsanja zivota nekoga drugog i "stabilnosti regiona"!
    (svi (ni)su isti, 6. novembar 2008 07:44)

    # Link komentara

  5. "Naredni korak je puno razmestanje Euleksa na celoj teritoriji Kosova", tvrdio je sef diplomatije Velike Britanije, Dejvid Miliband, u razgovoru sa predsednikom Srbije. A u vezi uslova koje je postavila Srbija za razmestaj Euleksa, Miliband je rekao da "ne veruje da Kosovska vlada moze da prihvata nesto sto bi mogao prelaziti crvenu liniju koju je prethodno podvukla"!
    Kako to shvaca i sta ce na to reci Jeremic?
    (Julius, 6. novembar 2008 07:50)

    # Link komentara

  6. Ne treba se brinuti kako ce predstavnici Srpske vlade shvatiti ove poruke gospodina Milibenda. One su kao i do sada vrste pritisaka, vecih ili manjih sa ciljem ostvarivanja strateskih ciljeva jednog politicko-vojnog pakta, koji manje vise danas vlada Evropom. Pitanje je koliko su ti interesi u koliziji sa interesima Srbije, i kako da Srbija pametno, odlucno i dugorocno brani svoje interese. Ako je istorija uciteljica zivota onda je jasno da interesi Srbije na balkanu teze kud i kamo vise nego nekih njenih juznih suseda a ponekad se desilo da teze i vise od velikih imperija i velesila. Samo polako i odlucno....
    (Nenad Paunovic, 6. novembar 2008 09:01)

    # Link komentara

  7. I support the independence of Kosovo and its democratic process towards full sovereignty. Kosovo’s independence is a unique situation resulting from the irreparable rupture Slobodan Milosevic’s actions caused; it is in no way a precedent for anyone else in the region or around the world.

    - Barack Obama, President-Elect of the United States of America
    (TONI, 6. novembar 2008 09:47)

    # Link komentara

  8. Da li se meni cini, ili razmestanje Euleksa ipak ne ide tako glatko, kako su zamisljali?
    (Mislilac, 6. novembar 2008 10:00)

    # Link komentara

  9. Nije sporno,iako, jeste da će misija Euleks pokriti celo Kosovo, nego je bitno "koliko to košta",odnosno, pod kojim uslovima dolazi ta misija i da li je, uopšte, prihvatljiva za Srbiju i srpske nacionalne interese, jer ako to znači provođenje "odbačenog Ahtisarijevog plana u UN",kako to tvrdi ministar Vuk Jeremić, onda, ne vredi puno ni "sporazum u šest tačaka", koji je postigao sa gensekom UN Ban Ki Munom, ni saopštenje predsedavajućeg Saveta bezbednosti, pošto se sasluša izveštaj generalnog sekretara UN, jer je sve to, samo jedna velika lakrdija...
    (Tambourine Man, 6. novembar 2008 11:18)

    # Link komentara

  10. "On je naglasio da će se to prisustvo ubuduće ogledati u funkcionisanju misije Evropske unije za vladavinu prava."
    Bezpravna misija uvodi vladavinu prava. Deca i unuci che nam se smejati.
    (Milos Ilic, 6. novembar 2008 18:09)

    # Link komentara