Kako do efikasnog parlamenta

Beograd -- Dok skupštinska većina insistira na konstruktivnoj opoziciji, iz SRS-a i DSS-a poručuju da neće opstruirati rad parlamenta.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. "Ako se vlast bude ponašala suprotno interesima građana, mi ćemo znati da zaštitimo građane"
    A ko je Vama dao za pravo da branite moje interese? Nemojte, molim Vas, Vi , ni Vama slični da nas branite, već ste to jednom uradili...
    (Srki, 7. avgust 2008 12:17)

    # Link komentara

  2. Laži političara iz SRS i DSS dostižu neslućene razmere. Naravno da ovo što rade je destruktivno opstruisanje rada skupštine u cilju uzdrmavanja političkog sistema i nasilne promene vlasti. Svakome iole razumnom čoveku je to jasno. Za to postoje sankcije i u sadašnjim zakonima, i te sankcije sada moraju da se primene.

    Očaj koji je zahvatio SRS i DSS zbog gubljenja vlasti (da se ne lažemo, SRS je svo vreme podržavala DSS i time bila značajni deo vlasti), i očaj od sopstvenog političkog nestajanja jer je i njima jasno da smo na prelomnoj tački kad a će postojati ili SRS+DSS ili Srbija (zajedno nikako) moramo onemogućiti da se preliva na sve nas.

    Krajnje je vreme da uradimo sve da njihovi lični politički, nezajažljivi interesi prestanu da budu tema oko koje se vrti politički život u Srbiji. '90 godine nepovratno prolaze iako Vučić i Koštunica žele da nas okuju u njima, i oni su toga svesni i siguran sam da će se oni boriti svim sredstvima. Na nama je da ih u tome sprečimo i sankcionišemo i za te namere i za sve što su štetno do sada uradili.
    (Nenad, 7. avgust 2008 12:46)

    # Link komentara

  3. "Kako do efikasnog parlamenta"
    Nikako.
    (Maksimalno orao pozitivno, 7. avgust 2008 13:09)

    # Link komentara

  4. Kako do efikasnijeg parlamenta?

    1) Deportacijom postojećeg na neko pusto ostrvo, za početak.

    2) Smanjiti broj poslanika na cirka 100.

    3) Dati oglase i iznajmiti poslanike u Norveškoj, Japanu i drugim normalnim zemljama da odrade par mandata u nizu, da ovi naši nadri-političari nekako pokušaju da sagledaju razliku između parlamenta i putujućeg cirkusa.

    4) Dati domaćima jedan mandat da se vidi da li su šta naučili, pa ako nisu, ponovo na tačku 1).
    (Bata, 7. avgust 2008 13:41)

    # Link komentara

  5. Sada je potpuno ocigledno da su DSS i SRS bili partneri i ranije, pa nije bilo ni potrebe za opstrukcijom rada parlamenta. A kada su videli da su ispali glupi, sad ce toboze svi da budu konstruktivna opozicija.

    I molio bi Vucica da ne zastupa moje interese, jer moje interese je zastupao vec onaj policajac sa pendrekom.
    (Marko, 7. avgust 2008 13:45)

    # Link komentara

  6. Gospodjo Kolundzija muka mi je vise tolerancije koju zagovara Vas predsednik i Vi. Ako moze da se spreci opstrukcija parlamenta onda to i uradite, a ne samo da pricate da je to moguce, ali nije demokratski. E, pa nije demokratski da vec 4 godine niste nijedan bitan zakon usvojili sto se tice gradjana i boljem sutra.

    A, to sto kazete da cete raditi vikendom, eto bas sada vidimo kako radite. Cim je 6pm poslanici se javljaju za rec da kazu da je vreme da se ide kuci, a ako ne mogu da idu onda traze novac za rad preko odredjenog radnog vremena.

    Zato molim Vas prestanite da nas "mazete" i manje pricajte a vise radite.
    (Milosh, 7. avgust 2008 14:40)

    # Link komentara

  7. Pa ovo postaje neizdrzivo vise!! Pritisak mi skoci na 200 kad procitam ovakve izjave, koje vredjaju zdrav razum!
    (sanja, 7. avgust 2008 15:30)

    # Link komentara

  8. Opstrukcija parlamenta moze se izbeci samo uvazavanjem stavova opozicije, sto i jeste osnova demokratije. Tu "osnovu" izgubili su negde bas oni koji pretenduju da budu jedine demokrate. Vlast nema pravo da kritikuje opoziciju za opstruiranje rada parlamenta, pogotovo ne kada vlast sama, bez konsultovanja opozicije, donosi odluke, a posle ocekuje da ih opozicija usvoji. Zar nije DS, na svoju ruku, potpisao SSP? Zar nije DS, pre toga, na svoju ruku, bez knosultovanja sa koalicionim partnerima, raspisao predsednicke izbore? Zar nije isti DS, mnogo ranije, opstruirao rad parlamenta i, to nazivao "legalnim sredstvom opozicije"? Solun, Bordum, oduzimanje mandata, ..., zaboravili su mnogi, koji sebe nazivaju "demokratama".
    (Ivan - Toronto, 7. avgust 2008 19:17)

    # Link komentara

  9. Ukinuti TV prenose!
    (Novosadjanin, 7. avgust 2008 20:40)

    # Link komentara

  10. Jedna od najvecih kocnica demokratizacije Srbije je upravo Poslovnik o radu Narodne Skupstine. Pocev od toga da postoje potpredsednici, cime se omogucava da sve partije budu i na vlasti i u opoziciji istovremeno, pa do jednostavnog detalja da izabranim narodnim tribunima ne veruje niko te tako u Skupstini moraju da koriste elektronske kartice i identifikatore. A za pocetak, nakon ukidanja potpredsednika, valjalo bi ukinuti i govornicu, jer se ona koristi za permanentnu predizbornu kampanju, a umesto nje da se diskutanti javljaju sa mesta i obracaju iskljucivo predsedniku.
    Moglo bi se stosta nauciti od brace Crnogoraca na tu temu.
    (Nikad Za Ruse, 7. avgust 2008 20:47)

    # Link komentara